برگزاری رویدادهای علمی از نیازهای اساسی حوزه باستان شناسی در خراسان شمالی

مدیر گروه حفظ و احیای بناها و محوطه های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: برگزاری رویدادهای علمی یکی از نیازهای اساسی حوزه باستان شناسی در این حوزه است.

علی اکبر وحدتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از روش‌هایی که می‌توان توجه‌ها را به سوی این استان جلب کرد و حتی از این طریق اعتبار بیشتری را ترزیق کرد برگزاری رویدادهای علمی در حوزه باستان شناسی است.

وی افزود: می‌توان رویدادهای علمی باستان شناسی را با توجه به فعالیت‌های باستان شناسی که طی هر سال برگزار می‌شود را برپا و در مورد گمانه زنی، لایه نگاری‌های باستان شناسی و ... صحبت کرد و آن‌ها را به سمع و نظر دانشجویان و علاقمندان رساند.

وحدتی ادامه داد: در خراسان شمالی دانشجویان رشته تاریخ از مطقع کارشناسی تا دکتر مشغول تحصیل هستند و برپایی رویدادهای علمی باستان شناسی برای آن‌ها می‌تواند اتفاق خوبی باشد.

مدیر گروه حفظ و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: پیوستگی کار در پایگاه‌های تاریخی یکی دیگر از نیازهای فعالیت‌های باستان شناسی در این استان است.

وی اظهار کرد: پایگاه شهر بلقیس یکی از پایگاه‌های تاریخی در این استان محسوب می‌شود که چندین دوره کاوش باستان‌شناسی انجام شده اما گاهی اوقات به علت کمبود اعتبار در انجام فصل‌های کاوش توقف ایجاد می‌شود.

وی افزود: این استان دارای زون‌های قوی باستان شناسی است، خراسان شمالی استانی بینابینی است و بین دوره‌های نوسنگی تا دوره‌های جدیدتر قرار دارد و آثار فرهنگی چند دوره در این استان مشاهده شده و نیاز به آن است تا کاوشگرانی به صورت مستمر به کارگرفته شوند.

وحدتی ادامه داد: به کارگرفتن کارشناسان زبده برای امر کاوش از دیگر نیازهای پایگاه‌های تاریخی در این استان است.

وی با اشاره به اینکه چلو و ریوی از زون‌های مهم باستان‌شناسی در این استان است، تصریح کرد: زیرساخت برای امور پژوهشی و اعتبار مورد نیاز برای انجام آن از نیازهای فعالیت‌های باستان‌شناسی در این استان است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در گذشته فعالیت‌های باستان‌شناسی در پایگاه‌های تاریخی با همکاری باستان شناس‌های برخی از کشورها انجام می‌شد که هم اکنون این امر انجام نمی‌شود بنابراین یکی دیگر از نیازهای خیلی مهم این حوزه تربیت کارشناسان باستان شناسی در داخل کشور است تا بتوان خلاء‌های موجود را پر کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403081913399
  • خبرنگار : 50046