لزوم پایبندی شبکه‌های اجتماعی به قواعد کشور و وجود حکمرانی قانومند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته‌ای که گذشت توضیح داد که شبکه‌های اجتماعی خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام باید یکسری قواعد حاکم در ایران را بپذیرند و از سوی دیگر حکمرانی قانونمند در فضای مجازی مورد نظر است که باید برای آن پاسخ مناسبی پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، هفته دوم آبان ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر تأکید بر بهره‌برداری بیشتر از هوش مصنوعی در عملیات پستی آغاز شد. مهدی مقصودی-مدیرکل دفتر ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت ملی پست- که با هدف شرکت در اجلاس سالانه شورای عملیات پستی (POC) به سوئیس سفر کرده است، با مدیران و مقامات حاضر در اجلاس از جمله مدیر کل اتحادیه پستی جهانی در خصوص توسعه مناسبات پستی میان ایران و سایر کشورها بحث و تبادل نظر کرد. در نشست مجمع عمومی این شورا در سال‌جاری، گردهمایی با هدف "نوآوری در پست" با تاکید بر نقش هوش مصنوعی در کسب‌ و کار پستی برگزار و پیمایش تجربه مشتری در عصر حاضر، در بهره‌گیری از هوش مصنوعی در افزایش تجارب مثبت میان کارکنان و مشتریان و کمک گرفتن از آن، در افزایش اطلاعات پستی و قدرت انتخاب مشتری، مطرح شد.

البته در هفته‌ای که گذشت محمد جعفرپور- عضو هیئت مدیره مخابرات، به‌عنوان مدیرعامل جدید این شرکت منصوب شد. طی مراسمی که به‌منظور تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت مخابرات ایران برگزار شد، از زحمات شبانه‌روزی، جهادی و خالصانه مجید سلطانی در دوره مدیریت عامل این شرکت، تجلیل و  محمد جعفرپور به‌عنوان مدیرعامل جدید معرفی شد.

گفته شده وی دارای مدرک کارشناسی ارشد شبکه‌های رایانه‌ای است و بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیت حرفه‌ای در زمینه طراحی، پیاده‌سازی و مدیریت شبکه‌های ارتباطی در مقیاس ملی را دارد و تا پیش از انتصاب به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، عضو هیئت‌مدیره این شرکت، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و همچنین قائم‌مقام مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت بود.  

وضعیت پوشش شبکه تلفن همراه در کشور بررسی می‌شود

بررسی وضعیت پوشش شبکه تلفن همراه در کشور  از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور ارتقای سطح کیفی خدمات حوزه تلفن همراه و حفاظت از حقوق مشترکان، بررسی وضعیت شبکه و کیفیت پوشش تلفن همراه در سطح روستاها، شهرها و جاده‌های کشور انجام شده و همچنین در پی این پایش میدانی، اطلاعات رگولاتوری از وضعیت کیفیت و پوشش تلفن همراه در کشور به روز رسانی می‌شود. پایش شبکه سیار بر مبنای شرایط و مختصات جغرافیایی استانهای کشور در فازهای مختلف اجرا می‌شود و پس از پایان فرایند اجرایی، نتایج آن به صورت برخط در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

علاوه بر موارد گفته شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  در هفته ای که گذشت تاکید کرد: تلگرام واینستاگرام باید یک‌سری قواعد حاکم در ایران را بپذیرند.

وی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای تاسیس دفتر پلتفرم های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام در ایران وجود دارد یا خیر؟ بیان کرد: یک نکته‌ای وجود دارد و آن هم این است که بالاخره این ها باید یک‌سری از قواعدی که وجود دارد را بپذیرند. اینگونه نباشد  که این فضا بی‌قاعده باشد. بحثی که وجود دارد، حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است که مورد نظر  رهبر معظم انقلاب است و باید برای آن پاسخ مناسبی پیدا کنیم. اما اگر در این مسیر بتوانیم به یک جمع بندی برسیم که در حال پیگیری نیز هستیم می‌توانیم خبرهای جدیدی را بدهیم.

مسئله ای که اخیرا رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره مسئله فیلترینگ و دسترسی به پلتفرم های خارجی توضیح داد: درباره این موضوع آقای هاشمی و رئیس جمهور اشاره کردند. شخصا پیگیر هستیم اما به هر حال اکنون در وضعیت مناسبی قرار نداریم. همین عدم کیفیت اینترنت به این موضوع برمی‌گردد. فراگیر شدن ابزارهایی مثل فیلترشکن‌ها آسیب‌هایی را برای کودکان و نوجوانان به همراه دارد و باید زود به آن رسیدگی دارد. دولت در این خصوص عزم جدی دارد. در کنارش موضوع حکمرانی قانونمند باید وجود داشته باشد. به هر حال باید مسائل کلاهبرداری‌ها را نیز در نظر گرفت و باید برای چنین مسائلی فکری شود. شخص آقای رئیس جمهور پیگیر موضوع هستند. همه سعی ما این است که مردم در شرایط بهتری قرار بگیرند.    

عزم جدی برای جلوگیری از تماس های تبلیغاتی صوتی مزاحم

البته معاون وزیر ارتباطات در این هفته بر عزم جدی رگولاتوری برای جلوگیری از تماس های تبلیغاتی صوتی مزاحم خبر داد.  وی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره ممنوعیت تماس‌های صوتی تبلیغاتی گفت: به منظور حفاظت از حقوق کاربران در حوزه ICT، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی تصویب شده که بر اساس آن تماس‌های تبلیغاتی صوتی ممنوع است.

فتاحی با تاکید بر برخورد با متخلفان از سوی رگولاتوری افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تمامی دارندگان پروانه ارایه خدمات تلفن همراه موظف شده‌اند سامانه تشخیص تماس‌های صوتی تبلیغاتی مزاحم و ناخواسته را مطابق با ضوابط ابلاغی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راه‌اندازی کنند و مانع از راهیابی این‌گونه تماس‌ها در شبکه خود شوند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403081813101
  • خبرنگار : 71667