ویدئویی از فوران یک شراره قوی خورشیدی

خورشید صبح دیروز ششم نوامبر با فوران یک شراره خورشیدی کلاس X2.3 باعث خاموشی رادیویی شد.

به گزارش ایسنا، شراره خورشیدی کلاس X در روز ششم نوامبر ساعت ۸:۴۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی از ناحیه لکه خورشیدی «AR 3883» پرتاب شد.

به نقل از اسپیس، دانشمندان منتظر دریافت داده‌هایی از تاج‌نگار نصب‌شده روی رصدخانه «سوهو»(SOHO) ناسا و آژانس فضایی اروپا هستند تا تعیین کنند که آیا خروج جرم از تاج خورشیدی بر زمین تأثیر می‌گذارد یا خیر. جرم‌های خارج‌شده از تاج خورشیدی، از میدان مغناطیسی و توده‌های پلاسما تشکیل شده‌اند و اگر به سیاره ما برسند، می‌توانند به بروز یک طوفان ژئومغناطیسی منجر شوند که شکل‌گیری شفق‌های قطبی را به همراه دارد.

شراره‌های خورشیدی در یک مقیاس دارای چهار سطح طبقه‌بندی می‌شوند که در آن، هر سطح ۱۰ برابر قوی‌تر از سطح قبلی است. شراره‌های کلاس X به عنوان قوی‌ترین شراره‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

به گفته «مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی»(SWPC) وابسته به «سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA)، این شراره خورشیدی در مقیاس سطح R3-Strong آب‌وهوای فضایی رخ داده است. این مقیاس به بروز خاموشی‌های رادیویی خاص منجر می‌شود و نشان‌دهنده تأثیرات گوناگونی است که شراره‌های خورشیدی می‌توانند بر زمین داشته باشند.

این مقدار شدید از تابش فرابنفش که با فوران شراره خورشیدی همراه بود، به یک خاموشی رادیویی موج کوتاه منجر شد که سیگنال‌های رادیویی فرکانس بالا را در بخش‌های گوناگون اقیانوس اطلس در نیم‌کره جنوبی از جمله آمریکای جنوبی و آفریقا مختل کرد.

کارشناسان مرکز پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی می‌گویند خورشید هنوز خواب‌آلود نیست و همچنان احتمال زیادی وجود دارد که شراره‌های خورشیدی با قدرتR1-R2  (کوچک تا متوسط) فوران کنند و فرصتی برای رویدادهای بیشتر در سطح R3 (قوی) پیش بیاید.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403081712864
  • خبرنگار : 71604