به گزارش ایسنا، یکی از رهبران دانشگاه در گفتگویی که پیش از انتخابات با آموزش عالی تایمز داشت، دورنمای ریاست جمهوری دوم ترامپ را "وحشتناک برای آموزش عالی" توصیف کرد. هنوز مشخص نیست که ترامپ تا چه اندازه به کتاب بحث برانگیز «پروژه ۲۰۲۵» پایبند باشد؛ کتابی که توسط متحدانش در یک اندیشکده محافظهکار تهیه شده و از تعطیلی وزارت آموزش حمایت میکند.
با این حال پاتریشیا مک گوایر، رئیس دانشگاه ترینیتی واشنگتن عقیده دارد که هدف این کتاب اگر تخریب بسیاری از دانشگاهها نباشد، حداقل در جهت تضعیف آنها خواهد بود. مارک شاناهان، استاد علوم سیاسی در دانشگاه سوری نیز در این باره میگوید: «اگر پروژه ۲۰۲۵ همان اهداف مطرح شده را پیاده کند، یعنی سرکوب آزادی آکادمیک، خصوصی سازی بیشتر خدمات وام دانشجویی و خارج کردن آموزش عالی از طریق دانشکدههای های دولتی و محلی، آنگاه باید اعتراف کرد که آموزش عالی از دسترس طبقه غیر مرفه خارج میشود». او همچنین هشدار داد که دولت دوم ترامپ می تواند منجر به افزایش حملات علیه آزادی بیان در دانشگاهها شود به خصوص اگر مجلس سنا و مجلس نمایندگان در کنترل جمهوریخواهان قرار بگیرد.
اورسولا هکت، تحلیلگر دانشگاه لندن نیز عقیده دارد که گروههای محافظهکار با بودجه فراوان و شبکهای که پیروزی ترامپ را پایهگذاری کردند، طرحهای مفصلی را برای برچیدن وزارت آموزش ارائه کردهاند. او در این باره میگوید: به احتمال زیاد، ما شاهد کاهش مقررات در مورد دانشکدههای انتفاعی و حذف تصمیمات بایدن برای حمایت از دانشجویان رنگین پوست و بخشش وام دانشجویی خواهیم بود.
در همین حال، دانشگاههای سراسر جهان نتایج این انتخابات را از نزدیک دنبال کرده و منتظر پیامدهای احتمالی آن برای جریانهای دانشجویی بینالمللی هستند. همچنین بازگشت ترامپ میتواند باعث پیوندهای تحقیقاتی و علمی بیشتر با دانشمندان چینی شود و این دقیقا موضوعی است که در دوره نخست ریاست جمهوری او دنبال میشد.
انتهای پیام