بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، پرستاران فقط ارائه دهندگان خدمات نیستند بلکه نقش بسیار مهمی در شکل گیری سیاستهای سلامت در تمام دنیا دارند.
پرستاران به طور روزمره با خط اول سلامت و با مردم ارتباط شبانهروزی دارند و این پتانسیل باعث میشود هر برنامهای در حوزه سلامت، تدوین شود، پرستاران نقش پررنگی در آن داشته باشند.
در استان یزد بیش از چهار هزار و ۷۰۰ پرستار مشغول به خدمت هستند که با وجود شغل فوقالعاده مهمی که در جامعه دارند، چالشها و مشکلات زیادی را متحمل میشوند.
متأسفانه شرایط پرستاران و حرفه پرستاری در کشور، آن طور که باید از جایگاه مناسب و مطلوبی برخوردار نیست به طوری که در ماههای اخیر صدای پرستاران یزدی را نیز به درآورده است.
به بهانه روز پرستار به سراغ برخی از پرستاران استان رفتیم تا در مورد مشکلاتشان جویا شویم که اکثراً بی توجهی مسئولان به شان و جایگاه این حرفه بعد از ماهها ذکر مشکلاتشان گلایه داشتند.
اهم مطالبات اصلی جامعه پرستاری استان را میتوان لحاظ شدن بودجه مورد نیاز جهت برقراری فوق العاده خاص با ضریب ۳ برای گروه پرستاری با توجه به مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آوربودن گروه پرستاری به استناد قانون ارتقای بهره وری و وعده دو ماه پیش ریس جمهور، اصلاح آیین نامه اجرایی قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و جایگزینی آن با آیین نامه اجرایی فعلی که به اعتقاد پرستاران هیچ گونه مبنای کارشناسی یا قانونی ندارد و جعلی است و نیز اصلاح مبلغ اندک میانگین ۲۰ هزار تومانی برای هریک ساعت اضافه کاری پرستاری و افزایش آن به مبلغ معقول مصوب شده اخیر در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به میزان حداقل ۱۰۰ هزار تومان، برشمرد.
البته پرستاران یزدی خواستار تکمیل سرانه تعداد پرستار نسبت به تختهای بیمارستانی در راستای اجرای بند ۹ از آیین نامه اجرایی قانون ارتقای بهرهوری با توجه به بحران کمبود شدید نیروی پرستاری دربیمارستانها، عدم نگاه کارگر فصلی به شغل حساس و حاکمیتی پرستاری و برچیده شدن قراردادهای کاری شرکتی در راستای برقراری امنیت شغلی برای پرستاران و اجرای تمام و کمال قانون ارتقای بهرهوری برای گروه پرستاری از جمله شمول مشاغل سخت و زیانآور بودن شغل پرستاری که دربند ۲ از متن این قانون و همچنین ماده ۴ از آیین نامه اجرایی آن قید شده است، نیز شدهاند.
به دنبال تجمع برخی از پرستاران استان در روزهای اخیر، «محمد صالح جوکار» نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی استان یزد ضمن حضور و استماع سخنان پرستاران طی تماس تلفنی با «سید حمید جمال الدینی» معاون حقوق امور مجلس وزارت بهداشت، ردرمان و آموزش پزشکی انجام شد، پیگیر وعدههای داده شده جهت کاهش ساعت کاری پرستاران شد.
روز گذشته نیز «طاهر موهبتی» معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در سفر دو روزهی خود به استان یزد در معیت «جوکار» نماینده مردم با جمعی از نمایندگان جامعه پرستاری استان دیدار و گفتوگو کرد که طی آن معاون وزیر بهداشت، پس از شنیدن خواستهها و مطالبات پرستاران اظهار کرد: از دیدگاه ما در حوزه توسعه، معیشت و سپس کرامت همکاران، مهمتر از طرحهاست.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در جمع نمایندگان جامعه پرستاری یزد با بیان این که از دیدگاه ما، معیشت و سپس کرامت همکاران، مهمتر از طرحهاست، گفت: از تامین حقوق پرستاران و ترمیم حقوق و فوق العاده خاص آنها حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به معوقات پرستاران، اظهار کرد: معوقات پرستاران متعلق به بیمههاست که باید پرداخت شود لذا سازمانهای بیمهگر مکلف هستند، بدهیهای خود را به روز کنند.
معاون وزیر بهداشت افزود: ما برای اولین بار به هیئت امنای دانشگاهها پیشنهاد دادیم تمام مطالبات را به روز، ثبت و شناسایی کنند.
موهبتی با اشاره به تامین حقوق پرستاران و ترمیم حقوق و فوق العاده خاص آنها، بیان کرد: ما از این موضوع مهم نیز حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به بکارگیری پرستاران در مراکز درمانی کشور، گفت: امروز اقتصاددانهای ما در حوزه سلامت، نگاه اجتماعی باید داشته باشند نه نگاه اقتصادی.
موهبتی با بیان این که ما از پرستاران میخواهیم کارشان را ترک نکنند، تصریح کرد: خواسته و حرفتان را صحیح و درست، با آرامش و حفظ حرمت، با نمایندگان مجلس مطرح کنید چرا که مطالبات قابل دفاع است و ما هم دفاع میکنیم.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در پایان سخنانش در جمع نمایندگان پرستاران استان یزد خاطرنشان کرد: در کنار شما هستیم و با کمک دکتر «ظفرقندی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امیدواریم مشکلات معیشتی حل شود.
انتهای پیام