حشمت الله علی نژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه رسالت دانشگاه باید جامعه محور باشد، گفت: حدود ۲۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران از رشتههای هنر و معماری، میراث فرهنگی، اقتصاد، علوم اجتماعی، صنایع دستی و رشتههای محتلف دیگر را جهت همفکری برای احداث نگارستان علم و فرهنگ دعوت کردیم.
وی با اشاره به اینکه یک مجموعهای در ضلع شرقی سازمان مرکزی دانشگاه بود که در آن مکان یک کتاب فروشی و شرکت تعاونی وجود داشت و تا ضلع شمالی دانشگاه امتداد پیدا میکرد، افزود: این فضا حدود ۷۰۰ متر بنای نامناسب داشت و با مجموعه ساختمان میراثی دانشگاه که در ضلع غربی این زمین و رودخانه قرار دارد، هیچ سنخیتی نداشت.
علی نژاد ضلع غربی دانشگاه را عرصه میراثی برشمرد و خاطرنشان کرد: ۸ ویلا در این منطقه وجود دارد که پس از انقلاب ساخته شدند و میراثی نیستند و کاربرد اداری دارند.
رئیس دانشگاه مازندران با اذعان اینکه پس از تبادل نظر تصمیم گرفتیم این ویلاها را مرمت کنیم، تصریح کرد: این ویلا ها نباید تخریب شود و باید آنها را بازسازی کنیم.
وی ادامه داد: پیرامون این زمین غرفههایی را در راستای رسالت دانشگاه ایجاد خواهیم کرد تا محصولات صنایع دستی، میراث فرهنگی، گردشگری، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی در آنجا عرضه شود.
این مسئول با اظهار اینکه نگارستان علم و فرهنگ دانشگاه مازندران با هدف بخش جامعه محوری این دانشگاه طراحی شده است، یادآور شد: با ایده بازآفرینی و احیای فضاهای گمشدهای که در ضلع جنوب شرقی دانشگاه موجود بود، این اقدام انجام شد.
حشمت الله علی نژاد با تاکید بر اینکه تصمیم گرفتیم حدود ۷۰۰ متر مربع از فضای اشغال شده را به همراه ۸ ویلا به کاربریهایی در راستای اشاعه فرهنگ و حفظ میراث فرهنگی تغییر دهیم، بیان کرد: ایجاد فضاهایی اعم از موزه، نگارخانه، خانه کودک، کافه کتاب، رستوران غذاهای محلی، لباس محلی و فضاهای باز را نیز برای بازی کودکان و برگزاری آئینهای مذهبی، مراسم آئینی و فرهنگی پیشبینی کردهایم.
او افزود: حدود ۱۲۰۰ متر بنا پیشبینی شد که ۱۰۰ متر آن متعلق به فضاهایی که سابقا کتاب فروشی و شرکت تعاونی وجود داشت و ۵۰۰ متر فضا اضافه شد تا بتوان فضایی برای نمایش آثار دانشجویان ۲ دانشکده هنر و معماری و میراث فرهنگی دانشگاه مازندران جهت کارآفرینی و ایجاد اشتغال باشد.
انتهای پیام