تقیزاده، مدیر ستاد شاهد و ایثارگران وزارت علوم در این مراسم که عصر امروز، چهارشنبه برگزار شد، اظهار کرد: قریب به ۹۵ هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم در حال تحصیل هستند.
وی درباره سهمیه ایثارگران در دانشگاهها، افزود: گاهی ما در فضای عمومی جامعه یک بیاخلاقی هایی را میبینیم مبنی بر اینکه جامعه ایثارگری بدون کسب نمره علمی در دانشگاههای تراز اول پذیرفته میشوند. من امروز میخواهم خدمت شما عزیزان عرضکنم که در حوزه رشتههای وابسته به وزارت بهداشت و درمان و وزارت علوم کسانی که با این سهمیه وارد دانشگاه میشوند باید به ترتیب هشتاد و هفتاد درصد نفر آخر را کسب کنند.
مدیر ستاد شاهد و ایثارگران وزارت علوم بیان کرد: اما آیا بعد از فرآیند کنکور بین دانشجوی شاهد و ایثارگر و سایر دانشجویان در امتحانات تفاوتی وجود دارد؟ خیر. اما در فضای عمومی جامعه متاسفانه برخی از روی جهل و نادانی برای اینکه بین جامعه ایثارگران و نظام جمهوری اسلامی فاصله بیندازند، این مطالب نادرست را به جامعه القا میکنند. قانونگذار این قانون را به درستی برای ایجاد عدالت آموزشی مصوب کرده است، همانطوری که در مناطق محروم سهمیه مناطق یک، دو سه داریم و شخصی که در سیستان و بلوچستان در حال تحصیل هست با فردی که در بهترین مدرسه غیرانتفاعی شهر تهران یا کلان شهرها در حال تحصیل هست، نباید با یک معیار و سنجش وارد دانشگاه شوند.
وی اظهار کرد: در خانوادههای شهدا و ایثارگران شرایط عادی نیست، یعنی آن دانش آموز هرچقدر هم مستعد و باهوش باشد، وقتی شرایط پدر جانباز خود و شرایط حاکم بر خانواده را میبیند، تحت تاثیر قرار میگیرد و قطعا در شرایط درسی دچار اشکال میشود، اما ما میبینیم بعد از اینکه وارد دانشگاهها میشوند، مطابق سایر عزیزان بین بچههای شاهد و ایثارگر دانشجوی ممتاز و نخبه داریم و در مدارج بالاتر تحصیل میکنند.
تقیزاده سهمیه ایثارگران را عین عدالت آموزشی خواند و گفت: حتی بعد از ورود به دانشگاه یک بیعدالتی مبنی بر عدم ایجاد تفاوت بین شرایط فرزندی که در خانواده عادی زندگی میکند و فرزندی که در خانواده دارای جانباز اعصاب و روان زندگی میکند وجود دارد. ما فقط یک فرصت به عزیزان ایثارگر میدهیم برای ورود به دانشگاه، حین تحصیل دیگر شرایط خاصی ندارند.
مدیر ستاد شاهد و ایثارگران وزارت علوم گفت: فرزندان شاهد و ایثارگر باید امروز راه پدر را ادامه بدهند و نگذارند بهانه دست افراد نااهل بیفتد و به بچههای شاهد و ایثارگر انگ تنبلی بزنند.
وی افزود: من به مدیران محترم بنیاد شهید کشور میگویم ما شهریه دانشگاه بچههای شاهد و ایثارگر را پرداخت میکنیم، اما خیلی از بچههای شاهد و ایثارگر که وارد دانشگاههای روزانه میشوند، دغدغههای مالی دارند، لذا باید دغدغه نداشته باشند تا بتوانند یک دانش آموخته متعهد و متدین باشند. در این راستا رویکرد ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یک رویکرد توانمندسازی با اجرای برنامههای مفید و سازنده و انگیزشی است.
وی تصریح کرد: به همکارانم در اداره شاهد و ایثارگر دانشگاهها میگویم اگر نمیتوانید گامی برای بچههای شاهد و ایثارگر بردارید، استعفا دهید، چون این صندلی، صندلی ریاستی نیست، صندلی خدمت است.
ساکتی، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان نیز در این مراسم، اظهار کرد: در ایامی که در حال برگزاری کنگره گرامیداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان هستیم و همچنین در ایامی که روز حماسه و ایثار اصفهان یعنی ۲۵ آبانماه را در پیش داریم، امروز محفلی در شب میلاد فرخنده حضرت زینب(س) آراسته شده که از مقام علم و دانش تجلیل شود.
وی افزود: برگزاری این مراسم به همت عزیزان ما در ستادهای شاهد دانشگاههای اصفهان، علوم پزشکی، هنر و شهید مهاجر برای این است که از تلاش و همت عزیزانی که در عرصه علم و دانش قدم برداشتند و با مدال ایثارگری که بر سینه خود دارند و در این عرصه نیز فعالیتهای بسیار خوبی انجام دادهاند و به درجه ممتازی مفتخر شدهاند، تجلیل شود.
معاون فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان خاطرنشان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اساس وظیفه ذاتی خود و به استناد فرمان ده ماده ای حضرت امام(ره)، برنامهریزی ویژهای یرای مباحث ارتقا سطح علمی و آموزشی فرزندان عزیز شاهد و ایثارگر دارد و براساس قوانین موضوعی که با حمایت و همکاری دولت جمهوری اسلامی و وزارتخانههای ذیربط، وزارتخانههای علوم و آموزش عالی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است، در زمینههای مختلف علمی و آموزشی فرزندان عزیز شاهد و ایثارگر قدم برمیدارد. البته این به آن معنا که دانشجویان شاهد و ایثارگر تلاش خود را نشان ندهند و افتخارات خود را مضاعف نکنند.
ساکتی ادامه داد: یکی از فعالیتهای موفقی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالهای گذشته عملیاتی شده، استفاده از معتمدین معین در ارائه خدمات به جامعه ایثارگران است. معتمدین معین ایثارگرانی هستند که خود با عشق و علاقه در ارائه خدمت به جامعه ایثارگران کمک میکنند.
معاون فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خبر از تدوین آییننامه اجرایی معتمدین معین علمی و آموزشی داد و گفت: قطعا از ظرفیت دانشجویان ممتاز شاهد و ایثارگر در زمینه ارتقای علمی سایر عزیزان شاهد و ایثارگر بهره خواهیم برد و انشاءالله همه عزیزان شاهد و ایثارگر مدارج عالی را طی کنند و در ردههای مدیریتی و در مسند خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیشرفت ایران اسلامی قدم بردارند.
انتهای پیام