رئیس سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت در مراسم افتتاحیه این کنگرهها با بیان اینکه محور این سمینار بینالمللی «فضای مجازی و سلامت» است، گفت: عوامل اجتماعی به ویژه فضای مجازی، از مهمترین عوامل تعیینکننده سلامت در جامعه است.
کامران باقری لنکرانی با اشاره به تاثیر ظرفیتها و آسیبهای فضای مجازی بر سلامت افراد جامعه، تاکید کرد: مطالعات نشان میدهد در فضای مجازی، اخبار نادرست ۶ برابر بیش از اخبار صحیح انتشار مییابد و تأثیر و ماندگاری اثر آن بیشتر است، بر همین اساس و با توجه به دسترسی آسان به دادهها و منابع بسیار و همچنین امکان تعامل در این فضا، توجه به این امر در حوزه سلامت، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با تصریح اینکه آخرین مطالعات نشان می دهد که یک سوم نوجوانان و جوانان در زمان زندگی خود، با سوءاستفاده و آزارهای فضای مجازی مواجه میشوند، بر اهمیت سلامت روان در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی، انزوا، کاهش اعتماد به نفس و آثار مخربی بر روان افراد به ویژه در جوانان داشته است که اگر مراقبت نداشته باشیم، آسیبهای بسیار جدی، سلامت جامعه را تهدید میکند.
لنکرانی همچنین تعداد کاربران فضای مجازی در بین بانوان را بیشتر از آقایان اعلام کرد و ادامه داد: دو سوم جمعیت بالای ۱۸ سال، دسترسی بیشتری به فضای مجازی دارند که این آمار در کشور ما ۸۸ درصد جامعه است، تأثیر فرهنگ سازی و رفتارهای بانوان در خانواده و محوریت نقش موثر بانوان، موجب شده تا به این موضوع مهم بپردازیم و این کنفرانس همزمان با ایام ولادت با سعادت حضرت زینب کبری (س) برگزار میشود و تلاش می شود تا سیاستگذاریها منعطف به مسایل علمی و تحقیقاتی باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری سلامت با اشاره به حمایت سازمان فرهنگی آموزشی کشورهای اسلامی و آیسسکو از این رویداد علمی، ابراز امیدواری کرد تا با بهرهگیری از نماینده یونسکو در این برنامه، نتایج این کنفرانس بینالمللی در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از سند سلامت به ثبت برسد.
وی همچنین از همکاری فرهنگستان علوم پزشکی کشور، بخش دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی، قوه قضاییه، پلیس فتا، شورای اسلامی شهر شیراز، شهرداری شیراز و سازمان آموزش و پرورش استان فارس در برگزاری این کنفرانس بینالمللی خبر داد.
لنکرانی با بیان اینکه در شرایطی بهسر میبریم که نظام سلامت در منطقه ما مورد حمله قرار گرفته است، افزود: بیش از ۲۰۰ نفر از کارکنان سلامت مانند پزشک، پرستار و امدادگر در غزه و لبنان به شهادت رسیدهاند، ۲۷ بیمارستان نیز در این منطقه مورد حمله مستقیم قرار گرفته و شهدا به بیش از دو هزار نفر رسیده است.
پذیرش ۳۵۰ مقاله در همایش بینالمللی سلامت زنان
دبیر علمی همایش سلامت زنان نیز در این مراسم مطالبی در خصوص نقش تلفن همراه در ایران از سال ۱۳۷۲ تاکنون، نسل جدید فناوریهای مجازی، بخش هوشمند فضای مجازی و تأثیر مثبت و منفی آن بر سلامتهای جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی جامعه، بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی در راستای تامین سلامت جامعه به ویژه در بانوان ارائه داد.
سولماز قهرمانی اظهار کرد: ۴۴۵ مقاله به دبیرخانه این همایش بینالمللی ارسال شده که از این تعداد، ۳۵۰ مورد پذیرفته شده و به صورت پوستر در حاشیه این مراسم به نمایش گذاشته شده است.
سیده مریم حسینی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی گفت: فضای مجازی فرصت مناسبی برای رشد و بالندگی است و مدیریت هوشمند فضای مجازی نیاز به برنامهریزی تخصصی دارد؛ استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی ممکن است آسیبهایی مانند کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و اضطراب در افراد به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایسنا، سیزدهمین کنفرانس بینالمللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اجتماعی سلامت طی روزهای ۱۶ و ۱۷ آبانماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری هستند.
انتهای پیام