امیدعلی پارسا، رئیس امور برنامه و بودجه استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور، امروز در آیین تکریم و معارفه رؤسای جدید و قدیم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام، اظهار کرد: یکی از نگاههای رئیس جمهوری استفاده از کارشناسان و خبرگان در هر حوزه است که مدیران نیز باید از توان کارشناسان عالم، شجاع، تحلیلگر و سالم هر دستگاه بهرهگیری کنند.
وی افزود: توسعه متوازن استانهای کشور با نگاه برنامهمحوری همراه با نتیجهگرایی از اهم رویکردهای دولت چهاردهم نسبت به نقاط مختلف کشور است که همه استانها مانند یک نظام هوشمند راهبردی براساس ظرفیتها و توانمندیهای خود رشد کنند.
رئیس امور برنامه و بودجه استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: سهم ۱۶ استان کشور از درآمدهای مالیاتی زیر ۶ درصد و سهم استان تهران با توجه به جمعیت آن ۵۰ درصد است. در حالی که برخی استانها مانند ایلام، هشت سال درگیر جنگ تحمیلی و سپس بازسازی خرابیهای حاصل از جنگ بود و از توسعه متوازن همپای دیگر استانهای کشور بازمانده است.
پارسا اضافه کرد: رشد و توسعه ایلام باید براساس ظرفیتهای موجود در استان برنامهریزی شود و البته باید در موضوع توازن توسعه و پایدار، نیازهای استانها و شرایط هر استان احصا شود.
وی تاکید کرد: هر استان براساس ویژگیهایی که دارد باید درصد رشد خود را افزایش دهد و با توجه به نگاه دولت چهاردهم مبنی بر برنامهمحوری و حصول نتیجه، برنامهریزیهای هر استان باید بر اساس ظرفیتها، نیازها و اولویتها باشد.
وی با تاکید بر اینکه رؤسای منصوب مدیریت و برنامهریزی باید تعامل گستردهای با استاندار و دیگر مسئولان استان داشته باشند، افزود: این نگاه در داخل سازمان هم باید کارشناس محوری باشد.
رییس امور برنامه و بودجه استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور از تخصیص اعتبار برای تکمیل بیمارستان ملکشاهی خبر داد و خاطرنشان کرد: انتخاب سرپرست جدید سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام با توجه به تجاربی که در این سازمان داشته زمینه ساز تحرک و پویایی در استان خواهد شد.
روح الله نورمحمدی، سرپرست جدید سازمان نیز گردشگری طبیعی، گردشگری دفاع مقدس، گردشگری مذهبی و گردشگری سلامت، بهرهمندی از منابع نفت و گاز، معادن غیرفلزی و صنایع شیمایی و پتروشیمی، مرز بینالمللی مهران در زمینه حمل کالا، مسافر و انرژی و صادرات و واردات، کشاورزی و دامپروری را از مهمترین مزیت های استان جهت توسعه ذکر کرد.
وی گفت: عقب ماندن از مواهب توسعه بدلیل موقعیت جغرافیایی، جنگ تحمیلی و آثار پس از آن، فقدان ارتباط ریلی و شبکه آزاد راهی و کمبود بزرگراه در استان، ضعف شدید میزان سرمایهگذاری و کارآفرینی در استان، بالا بودن نرخ تورم در استان، بیکاری جونان تحصیل کرده و پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی، کمبود شدید فعالیتهای نوین اقتصادی و دانشبنیان، سهم ناچیز منابع نفت، گاز و پتروشیمی در توسعه استان بهدلیل عدم تکمیل صنایع پاییندستی، ضعف زیرساختهای فرهنگی و هنری استان و آثار و آسیب های اجتماعی پس از جنگ از مهمترین چالشها پیش روی توسعه استان هستند.
وی در ادامه، تعامل علمی و عملی با مراکز دانشگاهی در جهت بهکارگیری ظرفیتهای توسعه ای استان به منظور ارتقای شاخص های رشد و توسعه استان، توجه ویژه به سرمایهگذاری و تولید از طریق حمایت جدی از صاحبان سرمایه و تسهیل روند سرمایه گذاری و نگرش کارشناسی و توسعه محور فارغ از نگاه های سیاسی، قومی، قبیلهای و حزبی را از اولویتهای مهم سازمان جهت توسعه استان ذکر کرد.
نورمحمدی اضافه کرد: تکمیل و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز به منظور تسهیل در تردد زوار عتبات عالیات و تسریع در صادرات غیرنفتی، پیگیری تسریع در تکمیل سامانه گرمسیری و تسریع در تکمیل و احداث سدهای میمه، سیکان، چناره و اخذ مجوز تخصیص آب سد جزمان و تکمیل مطالعات فاز ۲ سد جزمان و سایر طرحهای در حوزه آبریز کرخه و مهار آبهای سطحی مرزی از دیگر اولویت های سازمان هستند.
وی اتصال استان به خطوطی ریلی، ساخت آزاد راه و تکمیل راه های ارتباطی درون استان و ارتباطی با استانهای کرمانشاه، لرستان و خوزستان، تکمیل طرح های فاضلاب شهرها، مطالعه و تأمین آب بلند مدت شهرها استان بویژه شهر ایلام تکمیل طرحهای کوچک تأمین آب برای جلوگیری از مهاجرت ساکنان روستاها و شهرهای کوچک به مرکز استان و سایر استان ها کشور را از راهبردهای سازمان برای توسعه استان برشمرد.
در این آیین از تلاشهای سید منصور حسینی، سرپرست سابق سازمان مدیربت و برنامهریزی استان ایلام تقدیر شد.
انتهای پیام