کارگردان «ریحان»:

«ریحان» روایتی شاعرانه از رنج زنی به نام قمر است

کارگردان «ریحان»، با اشاره به روایت شاعرانه از رنج های زنی به نام قمر در این نمایش، گفت: «ریحان» سعی دارد در کنار پرداختن به عملیات کربلای ۲ و شهادت رزمندگان گیلانی، به تاثیرات منفی جنگ بر خانواده ها بپردازد.

سی وششمین جشنواره تئاتر استانی گیلان به همت انجمن هنرهای نمایشی گیلان و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از تاریخ ۱۴ لغایت ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ در رشت در سه سالن شهید انصاری مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیاء(ص)، تئاتر شهر سردار جنگل و تماشاخانه نارون و با داوری کورش نریمانی، عباس سلطانی و سعید جمشیدی از هنرمندان شناخته شده تئاتر کشور برگزار شد.

۱۲ اثر در این جشنواره حضور دارند که شامل ۱۰ نمایش صحنه‌ای و دو نمایش خیابانی است.

«عروسی حاکم ملایر با دختر شاه پریون» به نویسندگی داوود فتحعلی بیگی و کارگردانی مهدی پورخانی، «ما برده به دنیا نمی آییم» به نویسندگی و کارگردانی احمد امیری، «رومئو و ژولیت» به نویسندگی مهیار وقاری و کارگردانی وحید کبود مهری، «حسن تی شی» به نویسندگی محمد پورجعفری و کارگردانی مرتضی زحمتکش، «قرب - آن - گاه» به نویسندگی و کارگردانی وحید درویشی، «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» به نویسندگی رضا گرشاسب و کارگردانی میلاد حسن نیا، «ریحان» به نویسندگی پونه نیکویی و کارگردانی محمد پورجعفری، «پشت شیشه ها» به نویسندگی محمود چرمشیر و کارگردانی امیر موسوی، «فرزند ایران» به نویسندگی و کارگردانی امیر امینی، «هزار توی خواب و هراس» به نویسندگی وحید درویشی و کارگردانی رضا فتوت خواه، «چهار صندوق» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی مهدی دوگوهرانی و «هیولا» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد بخشی از جمله این نمایش ها هستند.

آیین اختتامیه سی وششمین جشنواره تئاتر استانی گیلان» ساعت ۱۹ امروز، ۱۶ آبان ماه در سالن تئاتر شهر سردار جنگل رشت برگزار می‌شود.

محمد پورجعفری، کارگردان نمایش «ریحان» در گفت وگو با ایسنا، نویسنده این اثر را «پونه نیکوی» دانست و اظهار کرد: ارشد امیرعسگری، بهناز پارسا، فرزاد عبادتی، مرتضی زحمتکش و بارانا پورجعفری بازیگران نمایش «ریحان» هستند.

وی با اشاره به برگزاری سی وششمین جشنواره استانی تئاتر در گیلان، به استقبال خوب مخاطبان از نمایش «ریحان» اشاره کرد و گفت: از ۱۰ اثر صحنه ای حاضر در این جشنواره، دو تا سه اثر به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می کنند.

کارگردان «ریحان» این نمایش را داستان دردناک مرزنشینان در دوران دفاع مقدس دانست که متحمل آسیب های زیادی شدند و گفت: به عنوان کارگردان سعی کردم با الهام از نمایشنامه اصلی به عملیات کربلای ۲ بپردازم، زیرا رزمندگان گیلانی در این عملیات که لو رفته بود، بیشترین شهید را که ۱۹۸ نفر بودند، تقدیم کردند.

پورجعفری موضوع داستان «ریحان» را درباره زنی به نام قمر دانست که در اتاق بازجویی است و یادآور شد: همسر قمر از مرزنشینان کرد است و داستان به این سمت می رود که انگار عملیات توسط آنان لو رفته؛ این در حالی است که خود قمر آسیب دیده جنگ است و تنها دختر خردسالش یعنی «ریحان» را در جنگ از دست داده و ریحان شهید شده و مادرش را داغدار کرده است.

وی با بیان اینکه «ریحان» سعی دارد در کنار پرداختن به رنج های قمر در این نمایش به عملیات کربلای ۲ و شهادت رزمندگان گیلانی و به تاثیرات منفی جنگ بر خانواده ها بپردازد، گفت: نمایش، فضای شاعرانه دارد و نویسنده دیالوگ ها را به سمتی برده که این شاعرانگی حفظ می شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403081612324
  • خبرنگار : 50040