محمد حسین اکبری، امروز چهارشنبه(۱۶ آبان) در سومین جشنواره ملی زرشک در استان با اشاره به کم تحرکی و ماشینی شدن زندگی امروز مردم از خواص زرشک، گفت: زرشک یک محصول منحصر به فرد و دارای خواص دارویی و غذایی بالایی است که مصرف آن موجب تصویه و رقیق شدن خون میشود و بهترین دارو برای افرادی که فشار خون بالا دارند، است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، افزود: در سطح استان حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰هزار تن تولید سالانه زرشک است که پتانسیل تولید ۱۸۰ هزار تن در سطح خراسان جنوبی وجود دارد که با برنامهریزی صحیح باید در بازارهای جهانی این محصول استراتژیک استان را هدایت کنیم.
اکبری با بیان میزان درآمدی که از زرشک خراسان جنوبی در امسال عاید زرشککاران و صادرکنندگان این محصول میشود، بیان کرد: ارزش تقریبی زرشک خراسان جنوبی حدود ۴ تا ۵ همت یعنی چهار تا پنج هزار میلیارد تومان است و اگر روی ارزش افزوده صادرات کار شود این درآمد به ۱۰ همت هم خواهد رسید.
وی با اشاره به وظایف مهمی که بر عهده جهادکشاورزی جهت ارتقا و پیشرفت زرشک خراسان جنوبی است، گفت: توجه به تولید و افزایش آن از اصول مهم و دستور کار این سازمان است که در تلاش است که تولید این محصول را شکل ثابت به ۱۵۰ هزار تن رسانده و با نظارت فنی بر روی تولید این محصول از جهت سلامت زرشک اطمینان خاطر را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر برنامهریزیهای تخصصی برای حین تولید محصول زرشک، باید برای فرایند پس از تولید آن یعنی زمانیکه به حوزه بازارها عرضه میشود، برنامهریزی مفصلی داشت تا این محصول را در مقیاس ۱۰ هزار تن جهت مصرف ارائه داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، با تاکید بر لزوم استفاده از بارگاههای زرشک جهت خشک کردن آن، گفت: ما در زمینه خشک کردن این محصول نیازمند بارگاههای بهداشتی و زیادی هستیم که با همکاریهای صورت گرفته، توانستهایم تا حدود زیادی از باغهای زرشک استان را موارد صدور مجوز آن را تسهیل و پیشبینی ما برای سال آینده حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ بارگاه زرشک تازه تاسیس در استان خواهد بود.
اکبری با بیان افزایش صادرات زرشک نسبت به سال گذشته، بیان کرد: در بحث صادرات زرشک از سال گذشته که حدود ۲۵۰ تن بوده به ۷۵۰ تن رسیده و از حیث قیمت در وضعیت خوب و مطلوبی قرار دارد.
وی با اشاره به ناترازی و کسری برق در حیطه چاههای کشاورزی، اظهار کرد: با نصب پنلهای خورشیدی بر سر حلقههای چاههای کشاورزی این ناترازی برق برطرف میشود و به گفته وزارت نیرو اگر این طرح اجراسازی شود، ۸۰ درصد از کسری برق مصرفی ما برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ما حدود ۴۲۰ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز و غیر مجاز داریم که با همکاری و ارائه تسهیلات و وام از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران شرایط نصب پنلهای خورشیدی را برای کشاورزان فراهم شده است.
انتهای پیام