زهرا جلیلیمقدم چهارشنبه ۱۶ آبانماه در آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین ساوه که همزمان با سومین جشنواره ملی انار، تولید و صادرات انار در مسجد جامع تاریخی ساوه برگزار شد به جایگاه برجسته ایران در تولید انار در جهان اشاره کرد و افزود: ایران خاستگاه انار جهان محسوب می شود و به عنوان تولیدکننده بزرگ انار در دنیا شناخته میشود و استان مرکزی، بویژه شهرستان ساوه، بهعنوان قلب تولید انار در کشور سهم بسزایی در تولید این محصول با کیفیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه ساوه با انار شناخته میشود و این محصول بیانگر هویت این شهرستان است، اظهار کرد: به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی این خطه، تولید ارگانیک و طبیعی، از ویژگی های منحصر بفرد و ممتاز انار ساوه بوده است که مشتاقان زیادی از سراسر جهان دارد تا جایی که این محصول را به یک برند معتبر تبدیل کرده و کیفیت آن را در بازارهای داخلی و جهانی از تولید سایر نقاط انارخیز کشور متمایز ساخته است.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به کاربرد این میوه بهشتی در طب سنتی و اسلامی گفت: انار سرشار آنتیاکسیدان است و همین ویژگی این میوه را به یک محصول دارای خواص درمانی فراوان و پیشگیرانه تبدیل کرده است. از انار به دلیل خاصیت پاکسازی خون که دارد در طب اسلامی و سنتی به عنوان محصولی یاد میشود که در جلوگیری از بیماریهایی همچون سرطان و حفظ سلامت عمومی تأثیرگذار است.
وی گفت: ایران با صادرات بیش از ۳۶ هزار تن انار در سال گذشته زراعی به ارزش ۱۷ میلیون دلار جایگاه مهمی در بازار جهانی به دست آورد که نتیجه دسترنج کشاورزان است.
جلیلی مقدم بر لزوم توسعه و حمایت از نوآوریهای مرتبط با انار تاکید کرد و گفت: ایران به دلیل بکارگیری فناوریهای پیشرفته در تولید و فراوری انار توانسته است جایگاه خود را در بین کشورهای انارخیز جهان تثبیت کند.
وی گفت: دولت از هرگونه طرح و ایده نوآورانه در حوزه میوههای گرمسیری از جمله انار، از کشت و تولید تا بستهبندی و صادرات، حمایت میکند تا علاوه بر افزایش بهرهوری، جایگاه ایران را در بازارهای بینالمللی تقویت کرده و ارزش افزوده این محصول را بالا ببرد.
به گزارش ایسنا، آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین به همت دبیرخانه اجرایی سومین جشنواره ملی انار ساوه و کمیسیون امور بانوان شورای اسلامی شهر و شهرداری ساوه در حاشیه سومین جشنواره ملی انار ساوه برگزار شد.
در این آیین علاوه بر بانوان ایثارگر جهاد و شهادت، بانوان فعال در حوزه ورزش، پزشکی، کارآفرینی، کادر درمان، جهاد کشاورزی، رسانه، کشاورز نمونه و هنرمندان نیز تجلیل شدند.
همچنین در این آیین از پنج خانواده معظم شهدا و شهیده بهناز حقانی شهید مدافع سلامت تجلیل شد که اکرم علیخانی همسر جانباز ۷۰ درصد غلامحسین غفاری، فرحناز شهریاری همسر شهید حسین عابدی قمری، حکیمه گلشن مادر شهیدان مهدی و هادی ناصری، زهرا رستم خانی همسر شهید محمد طاهری از جمله تجلیل شدگان در این مراسم بودند.
از دیگر بانوان تحول آفرین، زهره امامی ورزشکار رشته سپک تاکرا و مدال آور طلا و نقره جهانی، مهدیه حکمت سرا ورزشکار پرتاب چکش دارنده پنج مدال کشوری، هانیه عاشوری مدالآور نقره جهانی در کشتی آلیش، دکتر سارا خلیقی متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان از دانشگاه تهران بودند.
دکتر ماهرخ نجاتی دانش آموخته دکترای کشاورزی و کارآفرین حوزه کشاورزی، لیلا شیخی پرستار بیمارستان مدرس، محدثه واحدی پرستار بیمارستان چمران و ژاله گرگانی خبرنگار ایرنا دارنده مقامهای اول، دوم و سوم جشنواره مطبوعات استان مرکزی و هلما شاهچراغی مجری نیز از دیگر تجلیل شدگان این آیین بودند.
نوشین غریبی هنرمند تئاتر، مونا کاکایی هنرمند هنرهای تجسمی، فرزانه نجفی، مریم خضرا، نفیسه سادات صنفی و لاله واحدی هنرمندان صنایع دستی و کارآفرین و غم افروز و سلامی کشاورزان نمونه، از دیگر کسانی که بودند که در این آیین تجلیل شدند.
هفته فرهنگی ساوه از ۱۲ آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار میشود و برای گرامیداشت آن بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.
سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه نیز از ۱۴ آبان به مدت یک هفته در مسجد جامع تاریخی ساوه در حال برگزاری است.
انتهای پیام