حجتالاسلام و المسلمین عباس رفعتی نایینی، در نشست خبری کنگره العبد (آیتالله محمدتقی بهجت) که امروز ۱۶ آبانماه برگزار شد، اظهار کرد: نقش علمای برجسته و مراجع بزرگ در توسعه فرهنگ دینی و دینباوری جامعه و همچنین در هدایت مردم به صراط مستقیم، بیبدیل است؛ در این میان، آیتالله بهجت ویژگی خاصی داشتند که بیشترین نقش را در هدایت جامعه، بهویژه نسل جوان، به تذهیب نفس و کسب مقامات معنوی ایفا کردند.
دبیر کنگره العبد، ادامه داد: مدیریت حوزه علمیه این برنامه را در مدیریت خود آغاز کردند که کنگره العبد را برگزار کنند؛ این کنگره زیر نظر مدیریت حوزه علمیه برگزار میشود.
وی افزود: هدف اول از برگزاری این کنگره، ترسیم الگوی متوالی برای طلاب، روحانیون، دانشجویان و عموم مردم شریف و مسلمان و شیعهی ایران است.
دبیر کل این کنگره معرفی شخصیت کمنظیر آیتالله بهجت را از دیگر اهداف این کنگره دانست و گفت: حقیقتاً این شخصیت بزرگوار پس از گذشت سالها از ارتحال ایشان، هنوز ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله بهجت حتی برای حوزویان، شناخته شده نیست.
وی ضمن تاکید بر لزوم تبیین و ترویج اندیشههای ناب آیتالله بهجت، ادامه داد: حداقل در چهار محور بنا داریم در این کنگره منظومه فکری ایشان را نشر دهیم و تبیین کنیم.
رفعتی تصریح کرد: هدف چهارم احیای تراث گفتاری و نوشتاری بهجت برای جهان اسلام است. بسیاری از حوزویان تصور میکنند که آیتالله بهجت فقط در عرفان و سیر و سلوک ید طولایی داشتند، در حالی که ایشان موسوعهای فکری و اصولی با دستخط خودشان نوشتند و دهها هزار صفحه دستنویس ایشان در این کنگره مورد تحقیق و تبدیل به کتاب قرار میگیرد؛ ایشان در رابطه با مسائل فکری و نوآوریهای فکری که داشتند، مکتوب کردند.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم از این الگوهای زندگی تجلیل کنیم تا به نسل بعدی آنها را معرفی کنیم. ویژگیهای شخصیتی بهجت، بعضاً منحصر به فرد و کمنظیر است.
دبیر این کنگره عنوان کرد: سیره عملی و تعبد، نوافل، ادعیه و اذکار آیتالله بهجت مورد توجه است؛ برخی از فصول سال، ایشان ده ساعت مشغول عبادت و دعا بودهاند.
وی افزود: بُعد دیگر سیر و سلوک عرفانی آیتالله بهجت به حدی به درجه عالی رسید که استاد ایشان، آیتالله قاضی، میفرمایند: بهجت به رتبه خلع روح رسیده است.
رفعتی اعلام کرد: یکی دیگر از ویژگیهای این شخصیت بزرگوار، تهذیب نفس و رسیدن به کمالات اخلاقی و باطنی است. بعد دیگر ایشان، بعد علمی است که حتی برای حوزویان ناشناخته مانده است.
وی ادامه داد: دو ویژگی دیگر که این کنگره برنامه دارد تبیین کند، شناخت دیدگاههای سیاسی ایشان است زیرا بسیاری فکر میکردند آیتالله بهجت شخص غیرسیاسی است.
دبیر این کنگره اظهار کرد: خاطراتی که شاگردان آیتالله بهجت با ایشان داشتند، جمعآوری شده و یک جلد خاطرات دیگر از ایشان نیز در حال آمادهسازی برای چاپ است.
وی افزود: محورهای کلی کار این کنگره در قالب چهار گروه علمی گروه عقاید، فقه و اصول، سیر و سلوک و مسائل عرفانی و گروه سیاسی اجتماعی است.
رفعتی تصریح کرد: این چهار گروه علمی منظومه فکری آیتالله بهجت را در این چهار محور آماده میکنند و هرکدام از اینها یک نشست تخصصی را برگزار خواهند کرد.
وی ادامه داد: اولین نشست، مربوط به حضرت حجت است که در چهاردهم شعبان (۲۵ بهمن) برگزار خواهد شد و نشست دوم در خصوص سیر و سلوک (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) است.
رفعتی در پایان گفت: نشست سوم تحت عنوان سیاست در منظومه فکری آیتالله بهجت (۱۷ مهر ۱۴۰۴) و نشست چهارم در آبان ماه ۱۴۰۴ تحت عنوان مبانی و نوآوریهای فقهی اصولی بهجت برگزار خواهد شد.
انتهای پیام