رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه:

تامین‌کننده «بذر» مورد نیاز خودمان و کشورهای همسایه باشیم

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در حوزه بذر تاکید کرد و گفت: باید نقطه اتکای امنی برای تولید بذر ۹۰ میلیون ایرانی و ۴۱۵ میلیون نفر از مردم کشورهای همسایه باشیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدنبی احمدی، امروز(۱۶ آبان) در دومین همایش بین‌المللی علوم و تکنولوژی بذر ایران به میزبانی دانشگاه رازی، با بیان اینکه امروز در یک جنگ تمام عیار قرار گرفته‌ایم، اظهارکرد: امروزه دیگر به مانند گذشته جنگ تنها از طریق لشگرکشی و توپ و تانک نیست، بلکه به حوزه‌های مختلف کشیده شده است. 

وی افزود: در جنگ امروز دشمن به بخش‌های مختلف یک کشور نگاه کرده و تلاش می‌کند به هر جایی که حیاتی‌تر باشد، ضربه وارد کند. 

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اهمیت بالایی که بذر در حوزه کشاورزی یک کشور دارد، دشمن می‌تواند از بذر به عنوان یک ابزار جنگی بر سر سفره ملت ما و همه مسلمانان جهان استفاده کند. 

وی به وارداتی بودن بخشی از بذر مورد نیاز کشور اشاره کرد و گفت: چرا ما باید سالانه سرمایه هنگفتی را برای بذرهای هیبریدی که بسیار هزینه‌بر است و محل اطمینان هم نیست، صرف کنیم. 

احمدی تاکید کرد: انتظار می‌رود که عمده تلاش متخصصین حوزه بذر در کشور و استان روی حوزه فناوری بذر قرار گیرد، زیرا قطعا می‌توانیم مانند سایر علوم که با خودباوری و اعتماد به نفس توانسته‌ایم در آنها به لبه علم برسیم، در این حوزه هم رشد کنیم و از وابستگی به خارج از کشور بی‌نیاز شویم. 

وی ادامه داد: امروز ایران در بسیاری از حوزه‌ها مانند پزشکی هسته‌ای، نانو و ماهواره در دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، پس در حوزه بذر نیز باید این خودباوری در کشور بوجود آید تا کارهای بزرگی رقم بخورد. 

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه یادآورشد: برای کشوری که به یکی از قدرتمندترین کشورهای دنیا در حوزه نظامی تبدیل شده و کشورهای قدرتمند دنیا خواستار خرید سلاح از آن هستند، شایسته نیست که از خارج از کشور بذر وارد کند.

وی تاکید کرد: باید نه تنها برای ۹۰ میلیون ایرانی، بلکه برای ۴۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه خود نیز بتوانیم در زمینه تولید بذر یک نقطه اتکای امن باشیم. 

احمدی گفت: برای اینکه در حوزه تولید بذر به پیشرفت برسیم، باید از روش‌های کلاسیک فاصله بگیریم و به سمت استفاده از تکنولوژی روز دنیا برویم و از ظرفیت هوش مصنوعی نیز در این حوزه استفاده کنیم. 

وی در ادامه با اشاره به همکاری دانشگاه القاسم عراق در برگزاری این همایش، عنوان کرد: طی دو سال گذشته با روسای ۲۲ دانشگاه عراق نشست و دیدار داشته‌ایم و در این دیدارها مقرر شد برای افزایش همکاری‌های علمی برنامه‌های مشترکی داشته باشیم که برگزاری مشترک این همایش نیز در این راستا صورت گرفته است. 

انتهای پیام 

  • چهارشنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403081611946
  • خبرنگار : 50184