به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید در این باره گزارش داد: نیروهای ارتش اشغالگر اسرائیل با کمک شرکتهای پیمانکاری غیرنظامی به عملیات تخریب شهر رفح فلسطین ادامه می دهند و منطقه حائل نزدیک مرز مصر با نوار غزه را تا عمق ۲ کیلومتری در داخل این باریکه گسترش دادند. این اقدام از طریق نابودی محلههای السلام، برزیل، الزعاربه و تل السلطان انجام شده و رژیم اشغالگر آنها را به یک منطقه کاملاً خالی از ساختمانهای مسکونی تبدیل کرده است.
طبق گفته منابع محلی، نیروهای ارتش رژیم اشغالگر طی چند روز گذشته، همچنین چندین برج نظامی را در امتداد مرز میان مصر و نوار غزه برپا کردهاند؛ اقدامی که نشانهای قوی از قصد آنها برای ماندن در منطقه محور فیلادلفیا است.
طبق این گزارش، علاوه بر آنچه که قبلاً ارتش رژیم صهیونیستی در زمینه آسفالت کردن جاده موجود در امتداد محور ساحل شهر رفح در دریای مدیترانه تا گذرگاه کرم ابو سالم واقع در جنوب گذرگاه رفح انجام داده بودند، اشغالگران مانع از بازگشت هر شهروند فلسطینی به شهر رفح در همه محلههای آن به ویژه محلههای مجاور محور صلاحالدین میشوند و هر فلسطینی که قصد نزدیک شدن یا بازگشت به آن را دارد، هدف قرار می دهند.
در همین راستا، «عبدالله الأشعل»، دستیار سابق وزیر امور خارجه مصر به العربی الجدید گفت: تا زمانی که فشار واقعی و ملموسی از طرف مصر وجود نداشته باشد، ارتش رژیم اشغالگر از محور صلاح الدین عقب نشینی نخواهد کرد.
وی افزود: رژیم اشغالگر عجلهای برای عقب نشینی از محور ندارد و این همان کاری است که در حال حاضر با ایجاد پایگاهها و برجهای دیدهبانی در منطقه پش میبرد و صحنه را به قبل از سال ۲۰۰۵ باز و زمانی که اسرائیل در این محور حضور داشت، بازمیگرداند.
در همین راستا، «ایمن سلامه» استاد حقوق بینالملل عمومی نیز در مصاحبهای با العربی الجدید گفت: «اسرائیل از واقعیت میدانی که در جنوب نوار غزه و همچنین در محور فیلادلفیا تحمیل کرده است، سوء استفاده میکند و به همین دلیل مصر باید وارد عمل شود.
سلامه توضیح داد که رژیم صهیونیستی از دستاوردهای نظامی و حضور نظامی غیرقانونی خود، که نقض معاهده صلح میان مصر و این رژیم و پروتکل محور فیلادلفیا در سال ۲۰۰۵ است، استفاده خواهد کرد.
«مختار الغباشی» نایب رئیس مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک عربی نیز در این باره گفت: اسرائیل در برخورد با موضوع محور فیلادلفیا و کنترل گذرگاهها نیت بدی دارد.
وی افزود: مخالفت مطلق مصر با موضوع تسلط اسرائیل بر محور فیلادلفیا و گذرگاه رفح ناشی از سه توافق بینالمللی معاهده صلح مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۹، توافقنامه اسلو ۲ در سال ۱۹۹۵ و توافقنامه فیلادلفیا در سال ۲۰۰۵ است.
موضوع ماندن و یا نماندن در محور فیلادلفیا به عامل اختلاف میان مقامات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و درحالی که سران نظامی این رژیم ماندن در آن را بیهوده میدانند، نتانیاهو و وزرای تندروی او بر ضرورت حفظ حضور نظامی در این محور تاکید دارند.
پیشتر نیز منابع رسانهای تصاویر جدیدی را از «محور فیلادلفیا» در جنوب نوار غزه منتشر کرده بودند که حاکی از تلاش رژیم صهیونیستی برای تحمیل واقعیت فعلی موجود و تسلط بر آن به اهالی غزه و مصر است.
انتهای پیام