نمایندگان سیستان آخرین وضعیت پیشرفت و توسعه منطقه را تشریح کردند

فرهاد شهرکی و محمد سرگزی، نمایندگان مردم سیستان در نشست با اصحاب رسانه آخرین وضعیت پیشرفت و توسعه منطقه را تشریح کردند.

سرگزی نماینده مردم سیستان امروز در نشست با اصحاب رسانه در زابل گفت: برای توسعه سیستان نیاز به کمک رسانه‌ها داریم. از رسانه می‌خواهیم تا فضای رسانه و فضای مجازی را با توجه به ظرفیت نمایندگان، به سمت حل مشکلات منطقه سوق دهند و از سوق دادن فضا به سمت تسویه حساب‌های شخصی پرهیز کنند.

محمد سرگزی همچنین، در بحث مربوط به امنیت نیز گفت: ما در استان سیستان‌وبلوچستان نیروهای بسیار زبده، تلاشگر و خوبی در زمینه تأمین امنیت داریم که با جانفشانی‌های بسیاری که از خودشان نشان داده‌اند همواره تلاش‌شان در جهت تأمین امنیت برای مردمان این استان بوده است.

وی با بیان اینکه باید در حوزه‌های پیشگیری ورود پیدا کنیم،‌ اینکه ۷۰ نفر از نیروهای ما از ابتدای سال تاکنون به شهادت رسیدند قابل پذیرش نیست،‌ تصریح کرد: اقدام اخیری که در قالب تلاش‌های امنیتی و رزمایش شهدای امنیت انجام شد یعنی تمام افرادی که در حادثه گوهرکوه تفتان به نحوی فرزندان ما را به شهادت رساندند، با یک ورود جدی یا بازداشت شدند یا به هلاکت رسیدند که این اقدام بسیار ارزشمند است؛ این قبیل اقدامات می‌تواند برای کسانی‌ که به هر نحوی می‌خواهند در امنیت جامعه خلل ایجاد نمایند، بازدارنده باشد.

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه طرح رزاق با توجه به دغدغه‌ای که وجود دارد یکسری گزارش‌های ابتدایی داده شده و در ادامه هم برخی از دستگاه‌های نظارتی ورود پیدا کردند و درحال حسابرسی هستند که این منابع به چه صورتی و در کجاها هزینه شده و اسناد هزینه‌ای آن کجاست که احتمالاً گزارش تکمیلی آن تا یک‌ماه آینده آماده ارائه به مردم شریف منطقه باشد.

سرگزی در خصوص بحث راه‌آهن زاهدان به میلک هم گفت: در بحث راه‌آهن زاهدان به میلک هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که بخشی از آن تخصیص پیدا کرده و تلاش می‌کنیم تا این پروژه با این اعتبار، استارت خوبی بخورد تا سیستان از بن‌بست خارج شود و در واقع به محور توسعه چابهار به میلک اعتقاد داریم و دیده نشدن محور زاهدان به میلک عملاً ما را در حوزه بازار افغانستان محدود خواهد کرد، براین اساس با جدیت تمام، به دنبال این موضوع هستیم و اوراق و اسنادی هم که تخصیص داده شده، برای ما ارسال شده است.

دیگر نماینده مردم سیستان در خانه ملت نیز گفت: راه‌اندازی هرچه سریع‌تر منطقه آزاد تجاری صنعتی سیستان یکی از اولویت‌های اصلی ما به عنوان دو نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی است اما متأسفانه با توجه به قوانین دست و پا گیر، امیدواریم در سفر ریاست محترم جمهور، با یکسری مصوبات و تدابیر لازم، بتوانیم از این قوانین و مقررات دست و پاگیر رها شویم.

فرهاد شهرکی در ادامه ، با اشاره به سفر اخیر نمایندگان مردم سیستان به اتفاق استاندار سیستان‌وبلوچستان و هیئت ایرانی به افغانستان، اظهار کرد: در سفری که به افغانستان داشتیم هدف سفر، بحث احداث پل دوم میلک و بازارچه گل‌شا بود. مأموریت ما این بود که پیرامون مباحث و اهداف سفر با وزرای مربوطه افغانستان جلسه داشته باشیم اما بطورکلی ضمن صحبت در مورد موضوع سفر، درخصوص حقابه سیستان و هیرمند براساس وظیفه، صحبت می‌کردیم و از هر فرصتی که ایجاد می‌شد در این خصوص حرف می‌زدیم علی‌رغم اینکه اصلا از موضوعات برنامه سفر به افغانستان نبود ولی براساس وظیفه، این موضوع را مرتباً مطرح می‌کردیم.

وی ادامه داد: ما اگر در مجلس جایگاهی داریم به خاطر حل مشکلات مردم است، اعتقاد داریم رسانه‌ها ظرفیت بسیار با ارزش در جهت پیش‌برد اهداف عالیه به نفع مردم هستند. یکی دیگر از مواردی که در دستور کار ما قرار دارد بحث انرژی‌های نو به خصوص انرژی بادی است، حدود ۲۴ توربین بادی با ظرفیت ۵۰ مگاوات نصب می‌باشد، با تلاش‌هایی که صورت گرفته قرارداد نصب ۲۴۰ توربین بادی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات منعقد شده، شرکت مورد نظر انتخاب گردیده و پیگیریم تا روند نصب این توربین‌ها هرچه زودتر انجام شود.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: بحث‌های زیرساختی و زیربنایی از جمله مواردی است که باجدیت به دنبال آن هستیم و تلاش ما بر این است تا به صورت علمی و تأثیرگذار کارها را انجام دهیم.

شهرکی در خصوص معضل کدینگ کارت‌های سوخت شهروندان سیستانی و بلوچستانی در استان‌های کرمان و خراسان، گفت: بحث کدینگ کارت‌های شهروندان سیستانی و بلوچستانی در استان‌های کرمان و خراسان کار غیر عادلانه‌ای بوده، یعنی فرد نمی‌توانسته از کارت خودروی شخصی‌اش در استان‌های کرمان و خراسان سوخت دریافت کند، این موضوع با وزیر محترم مطرح شد و قرار شد تا در سامانه کارت سوخت کشور کدینگ کارت‌های سوخت شهروندان سیستانی و بلوچستانی، برداشته شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس دوازدهم ادامه داد: با بررسی‌های صورت گرفته در خصوص ۲۰ سال گذشته خشکسالی منطقه سیستان، تقریباً هرساله بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب آب در زابل داشته‌ایم، در تمام دنیا وقتی یک منطقه تنش آبی دارد در دوچیز بهینه‌سازی می‌شود اول در مصرف و دوم در قسمت پساب، که بخش پساب را بیشتر اهمیت می‌دهند، ۲۰ سال است که شهر زابل بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب آب داشته ولی این آب مدیریت نشده، به هدر و در زمین فرو رفته و یک لیتر آن بازیابی نشده است درحالی‌که در دنیا بین ۷۵ تا ۸۰ درصد از این آب بازیابی می‌شود اما در ایران بین ۴۰ تا ۵۰ درصد آن قابل وصول است یعنی به راحتی در ۲۰ سال گذشته می‌توانستیم میلیون‌ها متر مکعب آب را فقط در شهر زابل از پساب بگیریم و در کانون‌های ریزگرد ببریم یعنی این آب پایدار بوده و تمام کانون‌های ریزگرد به صورت علمی تثبیت و مهار می‌شده اما متأسفانه وقتی در اسناد مطالعه کردیم حتی یک برگ در این خصوص پیدا نکردیم.

شهرکی تصریح کرد: باید فاضلاب شهر زابل همزمان با انتقال آب از دریای عمان به سیستان،‌ انجام شود تا مرتباً بازچرخانی شود، فاضلاب شهر زابل به ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و باید درست بشود تا این آب بازیابی و از آن استفاده شود. ما به عنوان نمایندگان مردم شریف سیستان در مجلس تمام تلاش‌مان را به منظور حل مشکلات منطقه خواهیم کرد و در این راه نیازمند همیاری و همفکری جامعه دانشگاهی، نخبگان و اصحاب رسانه هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403081611792
  • خبرنگار : 30105