شناسنامه‌دار کردن باغات زرشک خراسان جنوبی در دستور کار دولت است

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، بیان کرد: با توجه به اینکه اگر باغات زرشک خراسان جنوبی شناسنامه‌دار شوند، اقدامات نظارتی دقیقی صورت گرفته و موجب ارتقای سطح کیفیت این محصول با همکاری‌های لازم کشاورزان و متخصصین این امر موجب ایجاد جایگاه ویژه این محصول در بازارهای جهانی می‌شود.

محمد مودی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به طرح شناسنامه‌دار کردن باغات خراسان جنوبی، گفت: این طرح یک پیشینه تقریباً چند ساله داشته و در حال حاضر در کشور هم حتی طرح آن وجود دارد ولی در استان ما هنوز به صورت عملی کاری در راستای شناسنامه‌دار کردن باغات صورت نگرفته که بدین منظور در واقع باز صحبت‌هایی در خصوص آن انجام شده و با رایزنی‌هایی که صورت گرفت، با همکاری سازمان نظام مهندسی و با پیگیری صدور مجوزهای بارگاه‌های زرشک، به نوعی باغات شناسایی شد تا همراه با آن بارگاه‌های زرشک نیز احداث شود، با توجه به برخورداری از یوتیم باغ‌ها می‌توانیم با استفاده از این داده‌ها که برای صدور مجوز  بارگاه زرشک داریم، همزمان بتوانیم باغ‌ها را هم شناسنامه‌دار کنیم.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان علت صادر نشدن محصول زرشک استان به کشورهای دیگر، اظهار کرد:  زرشک محصولی است که باید پس از برداشت بلافاصله یا فرآوری شود و یا در انبار و سردخانه تبدیل به محصول خشکبار که همان زرشک خشک شده است، تبدیل بشود، اما نکته حائز اهمیت این موضوع عدم دستیابی به فناوری خشک کردن زرشک به صورتی که سطح آن آسیب ببیند، است که متاسفانه ما به اصطلاح زرشک پفکی تولید می‌کنیم ولی در حقیقت متاسفانه همه زرشک‌های ما در فرایند خشک شدن سطح پوستی آن آسیب دیده و آن زرشک خالصی که باید در واقع گوشتی، یک رنگ و رخسار خوبی داشته باشه را کمتر مشاهده می‌کنیم.

بار میکروبی زرشک موجب عدم استقبال در بازارهای جهانی است

مودی با بیان اینکه محصول زرشک که در انبارها نگهداری می‌شود، با توجه به بار میکروبی داخل انبارها و همچنین به دلیل آفت‌هایی از جمله افلاتوکسین باعث می‌شود که این محصول در بازارهای جهانی مورد پسند واقع نشود، گفت: در بحث انبارداری و خشک کردن زرشک به شکل غیر اصولی باعث شده که محصول مرغوبی نداشته باشیم و از بازارهای جهانی فاصله بگیریم.

وی افزود: علت برگزاری جشنواره ملی زرشک مبنی بر این است که به مسئولان این امر بگوییم که باید این محصول را نگاه ویژه داشته و به عنوان یک محصول استراتژیک در استان معرفی کنیم، زیرا حدود ۹۹ درصد زرشک دنیا توسط خراسان جنوبی تامین می‌شود که با توجه به کیفیت و خلوصی که در زرشک وجود دارد از جهت جنبه‌های دارویی نیز می‌توان به آن توجه کرد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به برخورداری از طرح و برنامه دقیق و مشخص موجب پیشرفت در زمینه محصول زرشک، گفت: از جمله برنامه‌هایی که از جانب ما صورت گرفته است، شامل شناسایی باغات و سپس شناسنامه‌دار کردن آن‌ها به همراه آیین نظارتی مشخص که از دل سند راهبردی ارتقای تولید محصول با کیفیت زرشک در می‌آید را ارائه دهیم لذا با شناسایی معایب و نواقص این محصول را به سطح استاندارهای جهانی رسانده که با توجه به سه مرحله اصلی کاشت‌؛ داشت و برداشت اگر به شکل اصولی و درست فعالیت‌های خود را تنظیم کنیم، قطعا نتیج مطلوبی که مدنظرمان است را مشاهد خواهیم کرد.

مودی خاطر نشان کرد: محصول زرشک در شهرستان‌های ما به خصوص سه شهر مرزی استان یعنی سربیشه، درمیان و زیرکوه در حال تولید بوده و به نوعی جزئی از اقتصاد و معیشت آن‌ها به حساب می‌آید که در این جشنواره هدف معرفی و مشخص کردن اهمیت این محصول در استان برای مسئولین کشور است که با ارائه کارشناسان و حمایت از متخصصین و کشاورزان این حوزه در رشد و ارتقای کیفیت محصول قدم‌های موثر برداشته و با ارائه تسهیلات لازم، زرشک خراسان جنوبی در بازارهای جهانی دارای کیفیت بالا و جایگاه مطلوبی قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403081611743
  • خبرنگار : 51008