شهریاری:

پاشنه آشیل دولت چهاردهم شاید حوزه سلامت باشد

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: پاشنه آشیل دولت چهاردهم شاید حوزه سلامت باشد، زیرا با منابع مالی موجود و گرفتاری‌هایی که سازمان‌های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی ایجاد می‌کنند، رضایت‌مندی تحقق نخواهد یافت. 

به گزارش ایسنا، حسینعلی شهریاری -رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی- شامگاه سه‌شنبه (۱۵ آبان ماه) در نشست اعضای شورای عالی نظام پرستاری کشور که در آستانه فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در سالن شهید مدرس ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با تاکید بر اینکه پرستاری از مشاغل واقعاً سخت است، کمبود شدید پرستار در کشور  و همچنین وجود مشکلات در پرداخت‌های پرستاران از جمله معضلاتی عنوان کرد که امروز جامعه پرستاری کشور با آنها مواجه است.

وی با انتقاد از اجرایی نشدن یا اجرای ناقص برخی مصوبات مجلس به ویژه مصوبات مربوط به پرستاران گفت: ۱۴ سال پیش قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به تصویب رساندیم اما متاسفانه دولت‌ها هیچگاه منابع مالی لازم را در نظر نگرفتند و در دوره یازدهم مجلس آقای قالیباف منابعی در این خصوص تعیین کردند. با این حال نحوه‌ی اجرای این قانون از سوی دولت نه تنها باعث رضایتمندی کادر پرستار نشد بلکه باعث بروز تبعیض‌های فراوان شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از عدم تامین منابع پایدار برای اجرای قوانین در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: الان دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان بدهی دارند و ما نتوانسته‌ایم مشکلات جامعه پرستاری را آنطور که شایسته این جامعه است، برطرف نماییم. بر اساس آمار مختلف موجود امروز با ۱۴۰ الی ۱۸۰ هزار نفر کمبود پرستار مواجهیم.
نمی‌شود با پرستار شرکتی و قراردادی کار کنیم چرا که آنها انگیزه‌ای برای کار ندارند؛ مجلس در این خصوص تصویب کرد اما دولت زیر بار نرفت و نپذیرفت؛ درباره فوق‌العاده خاص محلس تأکید اما دولت زیر بار نرفت؛ بنابراین باید یک فکر اساسی در این زمینه کرد.

شهریاری عنوان کرد: پاشنه آشیل دولت چهاردهم شاید حوزه سلامت باشد چراکه مردم اگر از هر حوزه دیگری انتظار نداشته باشند، انتظار دارند که در حوزه نظام سلامت رضایت‌مندی‌شان از نظام سلامت نسبت به وضع موجود بهتر شود اما با منابع مالی موجود و گرفتاری‌هایی که سازمان‌های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی ایجاد می‌کنند، این رضایت‌مندی تحقق نخواهد یافت.

وی با تأکید بر لزوم تعیین منابع مالی واقعی برای حوزه سلامت، با بیان اینکه «نیازمند ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه سلامت با اولویت پرستاران هستیم»، اظهار کرد: جامعه پرستاری ما جامعه نجیبی هستند و عشق خدمت به مردم دارند و کار می‌کنند؛ کار پرستاری فقط علم و دانش نیست بلکه هنر هم محسوب می‌شود و این قشر می‌توانند دل بیماران را نیز به دست بیاورند.

این نماینده مجلس در پایان گفت: امیدواریم وزیر بهداشت در توزیع نیروهای انسانی، امکانات و تجهیزات به گونه‌ای عمل کنند که کمتر شاهد مراجعه بیماران به تهران جهت دریافت خدمات مناسب باشیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۲۱:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403081511618
  • خبرنگار : 71489