سیدامیر آلداوود امروز، ۱۵ آبان ماه در نشست خبری سومین کنگره بینالمللی جراحی سرطان که در محل بیمارستان ناظران برگزار شد، ضمن تبریک روز پرستار اظهار کرد: سرطان، معضل مهمی در بحث سلامت است و با توجه به شیوع روزافزون آن، اهمیتش در همه جوامع زیاد شده است.
وی افزود: در مورد درمان باید خوشخبر باشیم که هرروز درمان جدیدتر میآید که احتمال درمان قطعی را زیادتر میکند. درمان سرطان با روشهای مختلفی صورت میگیرد و در خیلی از بیماران نیاز است یک یا چند درمان به شکل ترکیبی انجام شود، درمان ابتدایی جراحی، درمان دارویی و استفاده از روشهای پرتو درمانی سه روش درمان است که معمولا به شکل همکاری بین سه گروه تخصصی و استفاده از هر سه روش درمان انجام میشود.
دکتر ال داوود بیان کرد: خوشبختانه در همه ردههای تخصصی در تجربه و علم کشور ما، توسعه اتفاق میافتد و همه متخصصین کار را جلو میبرند و این به معنای کمرنگ شدن روش دیگر نیست، بلکه یا همکاری و پیشرفت همه راهها، امکان درمان کم عارضهتر برای بیمار محیا میشود.
رئیس بیمارستان ناظران مشهد در رابطه با سومین کنگره بینالمللی جراحی سرطان که در مشهد برگزار خواهد شد، گفت: امیدواریم این کنگره که با محوریت اساتید جراحی سرطان است کنگره مهم و اثرگذاری در جهت درمان سرطان باشد و اثرات ارزشمندی برجای بگذارد.
وی یادآور شد: بیمارستان ناظران با مأموریت و گرایش درمان سرطان تاسیس شده و رو به پیشرفت است و امیدواریم در طی سالهای آینده توسعه در درمان بیماریهای مرتبط با سرطان در این بیمارستان به منصه ظهور برسد.
آلداوود تصریح کرد: یکی از برنامههای کنگره برگزاری چند کارگاه برای متخصصین جراحی است که در اتاق عمل بیمارستان ناظران انجام خواهد شد؛ در مورد بیماران سرطانی میگوییم درمان و تصمیمگیری آن نیاز به یک نفر و یک تخصص ندارد و نیاز به نشست چند تخصصی وجود دارد. بیمار از بلاتکلیفی خارج و وقتی تصمیم جمعی گرفته میشود، تمام مسیر برای بیمار مشخص شده که به شکل جلسات متعدد در سطح دانشگاه و مراکز وجود دارد. گاهی اوقات در یک جلسه ۸ یا ۹ متخصص وجود دارد. گاهی بیمار به همه روشهای درمانی نیاز دارد و ترتیب آن مهم است.
وضعیت بودجه محدود است و باید برای تجهیزات فکری اندیشید
وی بیان کرد: یکی از معضلات ما کمبود تجهیزات سرمایه پزشکی است. انجمن حمایت از بیماران سرطانی به صورت غیردولتی در این زمینه فعالیت کرده اما وقتی ارز دولتی اکنون تخصیص داده نمیشود و یک دستگاه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان شده، تأمین آن در توان یک فرد و گروه خاص نیست، وضعیت بودجه محدود است و هر روز ما تقریبا این معضل را میبینیم و باید برای تجهیزات فکری اندیشید.
رئیس بیمارستان ناظران گفت: تغییر باورهای جامعه در درمان سرطان از اهمیت زیادی برخوردار است، ۴۰ تا ۵۰ درصد سرطان قابل علاج قطعی است و مهم است بیمار در مراحل ابتدایی مراجعه کند تا شانس علاج قطعی بالا رود، نیاز به درمان کمعارضه داشته باشد و شرط آن این است که افراد در رابطه با سرطان و علائم اولیه، آگاهی خود را بالا ببرند.
باور افراد در زمینه سرطان باید تغییر کند
آلداوود تصریح کرد: در خیلی از سرطانها بحث غربالگری وجود دارد، اینکه افراد بدون علائم غربالگری انجام دهند تا در صورت وجود بیماری زودتر تشخیص داده شود. اهداف دانشگاه این است که مراکز و بخش غربالگری سرطان را توسعه دهد و مهمترین آن بحث سرطان پستان، روده بزرگ و رحم و دهانه رحم است که اقداماتی انجام شده اما ناکافی است و بحث آگاهی عمومی باید بالا باشد و باور افراد تغییر کند.
وی گفت: در مراکز بهداشت اقداماتی انجام میشود، اما ناکافی است و مراکز غربالگری در بخشی از شهرستانها راه افتاده و در مشهد در بیمارستان دولتی با هزینه کاملا پایین غربالگری انجام میشود و بخش خاص غربالگری در چند سال آینده در مشهد راه میافتد.
رئیس بیمارستان ناظران گفت: در بیمارستان ناظران، بخشی به عنوان مددکاری داریم که مربوط به حمایت از بیماران سرطانی است. هفتهای یک بار پنجشنبه نشست جلسه مددکاری داریم که پرونده بیمارانی که از پس هزینه خود بر نمیآیند، بررسی میشود.
وی خاطرنشان کرد: هفتهای ۲۸۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان برای درمان و داروی بیماران سرطانی تامین میشود. هیچ بیمار سرطانی تحت پوشش برای نداشتن امکانات مالی نباید از درمان عقب بماند و این هدف پابرجا مانده است. چه اینجا و چه در مرکز درمانی رضا امکان ندارد بیماری نیازمند بخاطر نداشتن تمکن مالی از درمان باز بماند.
انتهای پیام