گاردین: نتیجه انتخابات آمریکا بر جنگ غزه و اوکراین تاثیرگذار خواهد بود

روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در فضایی بسیار رقابتی و ۲ قطبی شده جامعه برگزار می‌شود، می‌تواند پیامدهای قابل توجهی، به‌ویژه در حوزه سیاست خارجی واشنگتن و جنگ‌های غزه و اوکراین داشته باشد.

به گزارش ایسنا،  انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درحالی‌با یک رقابت تنگاتنگ میان «کامالا هریس» نامزد دموکرات و «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان امروز (سه‌شنبه) در ایالات متحده برگزار می‌شود که این، اولین بار در تاریخ آمریکاست که یک زن رنگین‌پوست برای به قدرت رسیدن در کاخ سفید مبارزه می‌کند.

تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که این انتخابات، نزدیک‌ترین رقابت از سال ۲۰۰۰، زمانی که جورج دبلیو بوش با ۵۳۷ رأی برتری به پیروزی رسید، خواهد بود و نسبت به تهدید ناآرامی‌های داخلی و خشونت سیاسی پس از اعلام نتایج و اینکه احتمال دارد طرفداران هر یک از نامزدها نتیجه را نپذیرند، هشدار می‌دهند.

این رقابت همچنین به شدت در سراسر جهان دنبال می‌شود. پیروزی هریس احتمالاً ادامه هنجارهای همیشگی سیاست خارجی ایالات متحده خواهد بود، درحالی‌که ترامپ تهدید کرده است در صورت پیروزی آنها را برهم می‌زند. نتیجه این انتخابات می‌تواند پیامدهای عمیقی برای جنگ‌های غزه و اوکراین و همچنین بحران آب و هوا داشته باشد.

مارک میلی، رئیس پیشین ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، ترامپ را یک فاشیست به تمام معنا توصیف می‌کند و جان کلی که در دوران فعالیت ترامپ در کاخ سفید رئیس دفتر او بود، می‌گوید که ترامپ چگونه آدولف هیتلر، رهبر نازی آلمان را مورد ستایش قرار می‌داد.

هریس، سیاستمداران مستقل و مقامات پیشین جمهوری‌خواه هشدار داده‌اند که با آمدن ترامپ، دموکراسی در معرض خطر قرار خواهد داشت.

به نوشته روزنامه گاردین، این انتخابات همچنین پرهزینه‌ترین انتخابات تاریخ است، کارزارهای دموکرات و گروه‌های خارجی تا هفته گذشته حدود ۴.۵ میلیارد دلار برای تبلیغات هزینه کرده‌اند، در حالی که این رقم برای جمهوری‌خواهان حدود ۳.۵ میلیارد دلار است. رقابت به‌ویژه در هفت ایالت تعیین کننده متمرکز است که در مورد نتیجه این انتخابات بسیار مهم تصمیم‌گیری می‌کنند: آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین.

انتخابات پنج نوامبر به‌علاوه یک آزمایش برای دموکراسی در یک قدرت جهانی است که در آن، هریس ۶۰ ساله در صورت پیروزی، اولین زن، اولین زن رنگین‌پوست و اولین فردی با تبار جنوب آسیا خواهد بود که به عنوان رئیس جمهور در تاریخ ۲۴۸ ساله این کشور خدمت می‌کند و در برابر یک سفیدپوست ۷۸ ساله قرار دارد که برای یک دوره چهار ساله رئیس جمهور ایالات متحده بوده و سوابق خوبی در موضوع مهاجران و زنان نداشته است.

گاردین در ادامه خاطرنشان کرد که این رقابت همچون سال ۲۰۲۰ در یک فضای کاملا ۲ قطبی شده جامعه برگزار می‌شود و نتیجه آن می‌تواند واکنش‌هایی را از سوی حامیان هر ۲ نامزد در پی داشته باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403081511360
  • خبرنگار : 71443