داود غنی پور در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص نحوه پایشهای جدید و متفاوت حیات وحش استان اظهار کرد: رفتار متفاوت گونههای حیات وحش ارتباط مستقیمی با منابع در دسترس، امنیت، اقلیم، جمعیت و رفتار طعمه یا شکارچی و سایر فاکتورهای مرتبط با تکامل داشته که برخی گونهها ترجیح میدهند شبانه فعالیت کرده و روزها دور از دسترس شکارچیان یا کاهش فعالیت طعمهها استراحت کنند.
وی افزود: گونهای نظیر مارال نیز به عنوان حیوان شب فعال (Nocturnal) از این دسته بوده و پایش جمعیتی آن برای نتیجه دقیقتر آن، بهتر است در زمان اوج فعالیتگونه اتفاق بیفتد که متأسفانه تاکنون به دلیل نبود امکانات پایش شبانه میسر نبود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی و امور رسانهای حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به تهیه چندین دستگاه دوربین دید در شب از انواع حرارتی، مادون قرمز و توزیع آن در واحدهای تابعه حساس و دفاتر تخصصی ستادی، ضمن امکان پایش جمعیت و رفتار گونههای شب فعال با رصد ورود و خروج افراد به این مناطق به ویژه در ساعات شب، افزایش ضریب امنیتی این مناطق را نیز در پی داشته است.
سرشماری و برآورد جمعیت گونههای در معرض تهدید قرقاول ارسبارانی و دراج
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی همچنین از سرشماری و برآورد جمعیت گونههای در معرض تهدید قرقاول ارسبارانی و دراج با حضور تیم کارشناسی تخصصی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در منطقه حفاظت شده ارسباران خبر داد.
غنی گفت: سرشماری و برآورد جمعیت گونههای در معرض تهدید قرقاول ارسبارانی و دراج با مشارکت جوامع محلی و علاقمندان به طبیعت با استفاده از تجهیزات نوین سرشماری پاییزه قرقاول ارسباران و دراج در زیستگاههای تثبیت شده گونه در حاشیه شمالی مناطق ارسباران و دیزمار با مشارکت هفت اکیپ مجهز و مجرب و در طی دو روز با استفاده از تجهیزات نوین نظیر تلسکوپ، دوربینهای معمولی، حرارتی و مادون قرمز به انجام رسید.
وی افزود: سرشماری گونه از طریق مشاهده مستقیم یا تثبیت صدا با استفاده از ترانسکتهای تعیین شده توسط گروههای مجرب انجام و برآورد جمعیت آن در زیستگاههای استان از طریق دفتر تخصصی مربوطه گزارش شد.
انتهای پیام