حسین امامی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این میزان آب از ۱۴۰۵ چاه در مدار، ۲۵۹ قنات و چشمه و سد تبارک در قوچان برداشت و از طریق ۳۰ هزار کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع و ۸۸۵ هزار مترمکعب مخزن ذخیره در اختیار ۳میلیون و ۳۴۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش در ۹۸ شهر و ۲۹۰۰ روستا قرار میگیرد.
وی این حجم از لولهگذاری در سطح استان را به واسطه پراکندگی مناطق روستایی و ضرورت انتقال آب از نقاط دوردست دانست که علاوه بر افزایش هزینههای برداشت و توزیع، از نبود آب در برخی نقاط استان حکایت دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی یکی از چالشهای آبفا را آب بدون درآمد ناشی از هدر رفت آب به دلیل فرسودگی خطوط انتقال و شبکههای توزیع و انشعابات غیرمجاز با عدد ۳۲ درصد اعلام کرد که ۱۵ درصد آن مربوط به هدر رفت فیزیکی و ۱۷ درصد واقعی است.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از هدر رفت آب، ۳۴۵ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال در سال گذشته اصلاح و نوسازی شد و مقابله با سرقت آب هم با راهاندازی گشتهای آب و پیمایش خطوط و شبکههای توزیع با شدت در حال پیگیری است.
امامی از تدوین برنامههای جامع و پایش مستمر وضعیت مصرف آب، به عنوان یک اقدام دیگر برای مقابله با هدر رفت بیرویه نام برد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی، مقابله با هدر رفت آب یکی از اولویتهای اصلی آبفای خراسان رضوی است.
وی تحقق این هدف را نیاز همکاری همهجانبه دولت، بخش خصوصی و مردم دانست که با اتخاذ سیاستهای مناسب و اجرای راهکارهای عملی، میتوان ضمن عبور از این بحران، منابع آب را برای نسلهای آینده نیز حفظ کرد.
انتهای پیام