سیده زهره برقعی مدیر جامعة الزهرا(س)، در نشست خبری چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان، که امروز ۱۵ آبان ماه ضمن گرامیداشت چهلمین روز شهادت سید مقاومت، اظهار کرد: بدون تردید هیچ مکتبی مانند اسلام برای مسئله علم اهمیت قائل نشده و هیچ مکتبی نیست که در کتاب خود به قلم سوگند یاد کند.
وی کتابت علوم و انتقال علوم از یک نسل به نسل دیگر توسط بانوان را مورد توجه قرار داد و گفت: انقلاب اسلامی زمینه رشد علمی بانوان را در عرصههای مختلف ایجاد کرده است و کتاب سال بانوان فرصت مناسبی برای نقش آفرینی علمی و پژوهشی این قشر است.
برقعی یادآور شد: کتاب صرفا منبع انتقال اطلاعات نیست بلکه ابزاری برای شکل دهی به تفکر استراتژی آینده پژوهش است؛ بنابراین باید برای پژوهشهای بانوان سرمایه گذاری کرد؛ زیرا نگاه اسلام به زن تمدنی و قابل ارائه در زمان حاضر است، لذا شکلگیری و توسعه این تمدن اسلامی به این بستگی دارد که تا چه اندازه برای پژوهش بانوان اهمیت قابل شویم.
وی هدف از همایش کتاب سال بانوان را حمایت از آثار پژوهشی بانوان و شناسایی ظرفیت و توان پژوهشی آنها دانست و گفت: این باعث میشود که مشارکت پژوهشگران و واحدهای پژوهشی در تولید علم و گسترش مرزهای دانش افزایش پیدا کند و یک هم افزایی و همگرایی در این زمینه به وجود بیابد.
همچنین صدیقه شاکری، معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) در این نشست، گفت: زمینهسازی جهت تحقق گامهای مؤثر علمی بانوان، شناسایی ظرفیت و تقویت نوشتاری بانوان و زمینهسازی برای گسترش مرزهای دانش از جمله اهداف مهم این همایش است.
وی افزود: کل آثار دریافتی ثبت شده در دبیرخانه ۸۳۵ اثر بود که از این تعداد ۳۹۱ اثر در قالب کتاب، ۳۸۶ مقاله و ۵۸ رساله بوده است.
شاکری با بیان اینکه در این دوره شاهد افزایش کمی و کیفی آثار هستیم، تصریح کرد: ۱۱۳ نویسنده حوزوی در حال تحصیل و ۱۲۹ فارغالتحصیل حوزوی آثار خود را به دبیرخانه فرستادند که ۵۸ نفر از سطح دو و بیش از صد نفر از سطح سه بودهاند.
معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) افزود: در گروه تفسیر و علوم قرآن و حدیث، فلسفه و منطق و کلام و زن و خانواده بیشترین آثار ارسالی را شاهد هستیم که بیشترین تعداد به گروه زن و خانواده تعلق دارد.
در ادامه این نشست بتول زاهدیفر، دبیر علمی چهارمین همایش کتابسال بانوان با اشاره به ارتقای کمی و کیفی آثار رسیده از سوی بانوان، گفت: ۵ مرحله آثار ارزیابی شدند که از مرحله کدگذاری و پیش اجمالی آغاز شد، سپس ارزیابی اجمالی در مرحله سوم صورت گرفت؛ همچنین در مرحله چهارم ارزیابی تفصیلی با دقت زیاد صورت گرفت و ۶۰ نفر در این مرحله کار داوری را دنبال کردند و در نهایت دوباره شورای علمی همایش به ارزیابی آثار راه یافته پرداخت.
زاهدیفر در ادامه، ایجاد مجمع بانوان مؤلف، برگزاری پیشنشستها، کارگاه تبدیل پایاننامهها به کتاب و دریافت کتاب صوتی را از نوآوریهای چهارمین دوره همایش کتابسال بانوان معرفی کرد.
وی یادآور شد: موضوع ویژه پنجمین دوره همایش «زن، خانواده و مقاومت» خواهد بود تا پشتوانه علمی برای جبهه مقاومت ایجاد شود.
زاهدیفر بیان کرد: ۲۸ اثر در نهایت برگزیده شد که ۷ نفر از حوزه و دانشگاه رتبههای اول را داشتند، ۱۶ اثر شایسته تقدیر شدند و ۵ اثر هم شایسته تحسین شناخته شدند.
وی در پایان گفت: اختتامیه چهارمین همایش کتابسال بانوان ششم آذرماه از ساعت ۹ در سالن بیداری جامعه الزهرا(س) برگزار خواهد شد.
انتهای پیام