مدیرکل میراث فرهنگی فارس:

برگزاری رویدادها به توسعه فرهنگ گردشگری کمک می‌کند

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس با بیان اینکه شیراز برای هر قشر و ذائقه‌ای آثار دیدنی و گردشگری دارد یکی از مولفه‌های مهم برای توسعه فرهنگ گردشگری را برگزاری رویدادها در مقاصد گردشگری دانست.

محمد ثابت اقلیدی امروز، ۱۵ آبان‌ماه در مراسم افتتاحیه دوره ملی گردشگری تعالی که با حضور اساتید و فعالان حوزه گردشگری از سراسر کشور در سالن شهید آیت‌الله دستغیب در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد، بیان کرد: با توجه به تجربیاتی که در امر توسعه گردشگری در سطح ملی و استانی داریم برای اینکه بتوانیم یک جاذبه را معرفی کرده و آن جاذبه را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم باید برگزاری رویدادها را در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: کشور ایران به واسطه میزبانی حضرت امام رضا(ع) و کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) در صنعت گردشگری داخلی و خارجی شرایط نسبتاً خوبی دارند. شیراز نیز سومین حرم اهل بیت(ع) است اما گردشگری زیارت آن‌گونه که باید و شاید در شیراز رونق ندارد.

ثابت اقلیدی تصریح کرد: در همین راستا بحث طرح مثلث کرامت نور با محوریت ۳ حرم امام رضا(ع)، حضرت معصومه (س) و حرم احمدبن‌موسی شاهچراغ (ع) در حال اجرا است. با این طرح می‌توان در حوزه داخلی حرم شاهچراغ(ع) را معرفی کنیم و گردشگری زیارت را در شیراز توسعه دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به اینکه در ۴ روز پایانی ماه صفر شیراز میزبان فرهنگی میراث مراثی بود، بیان کرد: در این رویداد بیش از ۲۲ ملیت خارجی و داخلی شرکت داشتند.

وی تصریح کرد: شیراز برای هر قشر و ذائقه محصول فرهنگی و گردشگری دارد به طور قطع شیراز مهم‌ترین مقصد گردشگری سلامت در کشور است؛ در حوزه زیارت حرم مطهر شاهچراغ(ع)، در حوزه فرهنگی که اساساً ایران را با نام تخت جمشید و پرسپولیس می‌شناسند و در حوزه ادبی حافظ سعدی را داریم.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه در شهرستان فیروزآباد و کازرون آثار دوره ساسانی وجود دارد، گفت: نکته قابل توجه این است که در شیراز آن‌قدر آثار برجسته و فاخر وجود دارد که آثار موجود در برخی از شهرستان‌ها زیر سایه آثار عظیمی مانند تخت جمشید، پاسارگاد، حافظ و شاهچراغ(ع) گم شده است، کما اینکه اگر اثر قلعه دختر در هر استانی غیر از شیراز بود قطعاً مانند تخت جمشید می‌توانست عرض اندام کند.

وی بیان کرد: از امروز ۱۵ آبان ماه تا روز جمعه، ۱۸ آبان ماه میزبان سومین جشنواره میراث فرهنگی هستیم که تولیدات محتوا در حوزه میراث فرهنگی در قالب فیلم، سریال، مستند، عکس، پادکست و ... بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ اثر به این جشنواره ارائه و داوری شده و در این مراسم تجلیل خواهند شد.

ثابت اقلیدی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ۲ روز پیش ۵۴ نفر عکاس جوان از سراسر کشور در یک فرایند انتخاب شدند و به شهرستان فیروزآباد رفتند تا از آثار فاخر فیروزآباد عکاسی کنند. بارگذاری این عکس‌ها در فضای مجازی در معرفی آثار دوره ساسانی بسیار تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه از موزه تاریخ ایران باستان آثاری در حوزه تاریخ اسلام تا ایام عید نوروز در موزه شاهچراغ(ع) در معرض دید عموم قرار گرفته است، گفت: این آثار تا عید نوروز در معرض دید عموم مردم قرار دارد و گردشگران می‌توانند با حضور در حرم شاهچراغ(ع) علاوه بر انس با اهل‌بیت(ع) از موزه نیز بازدید کنند.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی نیز در این مراسم با بیان اینکه بر موضوعات مختلفی در صنعت گردشگری کشور متمرکز هستیم، گفت: تقریباً همه حوزه‌های گردشگری را می‌توان به موضوع تعالی‌بخش پیوست داد.

سید مصطفی فاطمی اظهار کرد: در حوزه تعالی‌بخش چند زیر شاخه مشخص داریم، موضوعاتی مانند گردشگری زیارت، گردشگری مذهبی، گردشگری ادیان، گردشگری معنوی را ذیل گردشگری تعالی‌بخش قرار دادیم اما در کنار آن در کشور ما موضوعاتی مانند گردشگری انقلاب اسلامی، گردشگری جنگ و دفاع مقدس و گردشگری نهضت مقاومت در این مبحث قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403081511183
  • خبرنگار : 50976