به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی با حضور در صحن شورای شهر تهران در پاسخ به سوال سوده نجفی عضو شورای شهر درباره علت عدم انجام و پیشرفت عملیات ساخت ۲۰۰ هزار ساختمان مسکونی در شهر تهران اظهار کرد: یکی از کارهایی که همیشه دنبال کردیم قاعده مسئولیت پذیری است. چیزی که مربوط به ما است را پاسخگو خواهیم بود. رویکرد جدید ما خدمت است. موضوعات مردم موضوعات ماست و از مسئولیت فرار نمیکنیم. به همین دلیل کار سخت معتادان متجاهر و کودکان کار را دنبال کردیم.
وی ادامه داد: ما تعهدی برای شروع مسکن نداشتیم و فقط مسئول تسهیل گری هستیم. ما باید به همه بخشها کمک کنیم تا همه بتوانند به وظایفشان عمل کنند. ساخت مسکن وظیفه دولت است نه شهرداری. وظیفه شهرداری ایجاد زمینه ساخت مسکن است و این افتخار بزرگ ماست. یکی از کارهای دوره ما ماحصل کاری است که در قرارگاه جهادی مسکن انجام شده است. ما پروانه صادر میکنیم و زمینه سازی میکنیم و دو تا پنج سال مهلت وجود دارد تا مسئول مربوطه پروژه را به نتیجه برساند. قطعا به دنبال کمک به وزارت راه و شهرسازی هستیم.
شهردار تهران همچنین با اشاره به مشکل ترافیک و آلودگی هوا در تهران در ادامه گفت: میانگین قیمت مسکن در تهران هر متر ۸۸ میلیون تومان بوده و این فاجعه است. این آثار نگاه غلط است که شهر به سمت فرسودگی میرود و در معرض مشکلات متعدد قرار میگیرد. ما میخواهیم کار مردم را تسهیل و ارزان سازی کنیم. استانها خودشان را با تهران مقایسه میکنند. این نگاه غلط از دهه ۷۰ شروع شد و در دهه ۹۰ تشدید شد که ما این نگاه را شکستیم و با تشکلیل قرارگاه جهادی مسکن کار را تسهیل کردیم.
وی ادامه داد: ما تفاهمنامه ۵۷۶ هزار واحد مسکن را امضاء کردیم و نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد را عملیاتی کردیم. تسهیلاتی که سالها ممکن است طول بکشد را چند ماهه انجام میدهیم و به نتیجه میرسانیم؛ البته وظیفه ساخت با وزارت راه و شهرسازی است و ما باید به این وزارت خانه کمک کنیم. با دانشگاهها تفاهمنامه امضاء کردیم و زمینهای برخی از دانشگاهها را به صدور پروانه رساندیم. با مجموعههای مختلف تفاهمنامه امضاء کردیم و توانستیم در۳۴۴ پروژه، بالغ بر ۲۸۵ هزار واحد مسکونی را عملیاتی کنیم. این افتخار طلایی برای دوره ششم شورای شهر و مدیریت شهری مرتبط با آن شد. شروع شدن این پروژهها به مجریهای پروژه مربوط است و ما با افتخار مراحل ابتدایی را پیش بردیم.
زاکانی اضافه کرد: اگر شهرداری تکلیفی در این موضوع داشت، نیاز به عدد و رقم چند صد همتی بود تا کار را شروع کند. شهرداری تمام تکالیفش را به بهترین شکل انجام داده است. ما مسیری را رفتیم که در این مسیر اتفاقات خوب برای شهر تهران افتاده است. یادم است وزیر راه از تثبیت قیمت در شهر تهران خبر داد و خداراشکر حباب قیمت مسکن شکسته شد. شهرداری هیچ تعهدی نسبت به ساخت مسکنها ندارد و در ساخت ۳۰ هزار واحد هم قرار است مشارکت داشته باشیم و با توجه به زمینهایی که مرتبط با شهرداری است، کمک خواهیم کرد.
شهردار تهران در ادامه در پاسخ به سوالات سوده نجفی عضو شورای شهر تهران گفت: این تذکرات شما بیشتر بیانیه سیاسی بود تا تذکر. چیزی که من اعلام کردم پاسخ به سوال خانم نجفی بود. آنچه ایشان گفتند موضوعات دیگری است و مقصود چیز دیگری است. شفاف صحبت کردم که این مسئولیت ما نیست. ما توانستیم حدود ۱۹ هزار معتاد متجاهر را کاهش دهیم. باید نسبت به اطلاعاتی که دست شما رسیده بیشتر مشرف باشید. در منطقه ۲۱ فرونشست نداریم. در منطقه ۱۹ و ۱۸ و ۱۷ این فرونشست وجود دارد.
وی با اشاره به تفاهم نامههای مسکن گفت: ۲۸۵ هزار واحد آن وارد عملیات شد. این عملیات به معنای تسهیلگری ماست. این یک پروانه هشت هزار واحد است، اما باید واحدپذیری ها را در سطح شهر دید.
زاکانی با بیان اینکه ۴۵۰۰ واحد مسکونی برای آتش نشانان افتخار مدیریت شهری است، خاطر نشان کرد: برای سایرین نیز اقداماتی انجام دادیم و می دهیم. با تعاونیهای بی در و پیکر مردم را بیچاره نکردیم. یکی از کارهای خوب ما در کمیسیون ماده پنج اقدامات برای ده ونک، مرادآباد، اسلام آباد، نفرآباد و دیگر بخش هاست. در اسلامآباد با مشارکت بنیاد مستضعفان فاجعهای ۴۰ ساله جمع شده است.
شهردار تهران همچنین تصریح کرد: چرا بیشتر از بخش خالی لیوان میگویید. بخش پر لیوان را هم بگویید که به نفع مردم است. چرا ابهامات را بیان میکنید اما از آنچه روی زمین اتفاق میفتد، یک کلمه ذکر نمی کنید. بنده در اسلام آباد با مردم صحبت کردم. در اسلام آباد زمینی داریم که با مشارکت بنیاد مستضعفان بارگذاری خواهد شد و فاجعه ۴۰ ساله تهران با این اقدام جمع میشود. چرا این کار را نمیبینید؟ مردم در آن بخش چند دسته هستند. برخی می گویند به میزان ملکی که دارند به ما ملک بدهید که امکان پذیر نیست.
شهردار تهران خطاب به نجفی عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بر اساس سبقه و سابقه امکانات به مردم ارائه خواهد شد، گفت: شما چطور به مصوبات خود دقت ندارید؟ در گذشته ۳۱ هزار پروانه در سال ۹۱ صادر شده و تا سال ۱۴۰۰ میزان صدور به 5400 مورد رسیده و یک فاجعه رخ داده است. برای ۹۳۰ هزار قطعه اگر قرار باشد پنج هزار پروانه صادر کنیم، ۱۴۶ سال زمان میبرد که شهر بازسازی شود و این به معنای آن است که تهران روی سر مردم خراب شود. ما این خط را برای اولین بار شکستیم و بالا رفتهایم.
زاکانی اضافه کرد: سال ۹۸ تعداد ۱۰ هزار، سال ۹۹ تعداد هفت هزار و سال ۱۴۰۰ تعداد پنج هزار و ۹۸۴ پروانه صادر شده و این آمار در سه سال گذشته روند افزایشی داشته که به ایجاد تسهیلات برمیگردد. کجا به ما یک بند قانونی مجوز دادید که ما مسکن بسازیم که حالا مطالبه میکنید؟
وی ادامه داد: تمام موارد دست ما نیست؛ مگر نظام مهندسی دست ماست؟ ما تسهیلگری کردیم. کجا به ما یک بند قانونی مجوز دادید که ما مسکن بسازیم؟ باید آنچه را از ما طلب میکنید بر اساس آن چیزی باشد که به ما مجوز دادید.
شهردار تهران با بیان اینکه ۳۰ هزار واحد مسکونی زیر نظر سازمان نوسازی است، تصریح کرد: بند ۲۱ ماده ۵۵ به ایجاد امکانات و ساخت مسکن برای ضعفا اشاره کرده است. باید در بودجه مبلغی در نظر بگیرید که برای ضعفا مسکن بسازیم اما چون این مجوز نبوده، ما زمینهای را فراهم کردیم که مسکن استطاعت پذیر ساخته شود.
وی ادامه داد: بخشی از این زمینها برای بدهیهای گذشته در اختیار معاونت مالی قرار گرفته است، گفت: این بدهیها مگر مربوط به من است؟ آقای امانی اولین سوالی که از من پرسیدند این بود که با ۷۰ همت بدهی چه می کنید؟ و ما پاسخ دادیم این رقم پولی نیست. این بدهیها به دهه ۸۰ و ۹۰ برمی گردد که برای شهر خرج شده است. در دوره قبل بی تعهدی شده بود و به بانکها گفتند به همان کسی که وام گرفته بگویید و از آنها بگیرید؛ اما ما این را نگفتیم و ۴۶ همت را پرداخت کردیم.
شهردار تهران اضافه کرد: در بودجه اعلام شده که پرداخت بدهیها سقفی ندارد. ما میتوانستیم مثل مدیریت شهری قبل بی خیال باشیم و بگوییم پرداخت نمیکنیم. تا امروز تا ۴ همت بدهیهای قبلی واحدهای مسکونی را تسویه کردیم و تا ۱۰ همت به سازمان نوسازی و به معاونت مالی و اقتصاد شهری تعهد داریم. ما از طریق ارائه تسهیلات این اقدام را انجام میدهیم.
زاکانی افزود: ما در مسیر سرانههای هفتگانه ۲۶ شهرک الگو داریم که در قالب بخشی از ۲۰۳ هزار واحد مسکونی است. در لکههای ناکارآمد شهری، تمام سرانهها از آنها گرفته شده است و یک مثال بزنید و بگویید در این محدوده سرانهها رعایت نشده است.
وی با بیان اینکه در پروژه باغ آذری به دلیل تغییرات مدیریتی در دولت روند کار کند شده است، ادامه داد: پروژه باغ آذری پروژه مشارکتی با بنیاد مسکن است که پس از تغییرات صورت گرفته در آن کار کند شد. ما با آقای نیکزاد قرارداد بستیم و وقتی تغییر مدیریتی صورت گرفت، پروژه کند شد و ما دائماً موضوع را پیگیری می کنیم.
به گزارش ایسنا مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران پس از سخنان شهردار تهران گفت: شورا به ویژه رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در مورد کن و اسلام آباد مداخله کرد که در کمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری و شهرسازی پیگیری و تصویب شد که البته عده ای از آن ناراضی هستند اما عمده مردم رضایت دارند.
انتهای پیام