ایجاد موزه‌های تخصصی یکی از نیازهای خراسان شمالی

رئیس گروه حفظ و احیای بناها و محوطه های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: ایجاد موزه‌های تخصصی یکی از نیازهای این استان در حوزه فرهنگی است.

دکتر علی اکبر وحدتی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: به عنوان مثال یکی از موزه‌هایی که نیاز است تا در این استان راه اندازی شود موزه موسیقی است.

وی گفت: موسیقی بخشی‌های شمال خراسان به ثبت جهانی رسیده است بنابراین یکی از مهمترین پتانسیل‌های فرهنگی در این استان محسوب می‌شود که می‌توان در این ارتباط و برای معرفی هرچه بیشتر آن به مردم و گردشگران موزه راه اندازی کرد.

وحدتی افزود: بخشی‌های خراسان شمالی به شغل کشاورزی مشغول‌اند. آن‌ها در نواختن دوتار بسیار ماهر هستند و داستان‌ها و حماسه‌های گوناگون را سینه‌به‌سینه نقل می‌کنند. خراسان شمالی از تنوع و گستردگی بیشتری در این حوزه برخوردار است، حماسه، عشق و عرفان پشتوانه این موسیقی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن یکی دیگر از موزه‌های تخصصی که می‌توان در این استان ایجاد کرد موزه فرش است، البته موزه فرش در شیروان راه اندازی شده اما فضایی استاندارد ندارد. در چندین سال گذشته تعدادی فرش نفیس به عاریه از تهران گرفته شد اما به علت محدودیت فضایی نمی‌توان تمامی آن را به صورت یک باره در موزه به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا در این استان ۲۷ هزار بافنده فرش وجود دارد که یکی از منحصربه فردترین فرش‌های دنیا یعنی فرش دورویه تمام ابریشم دویدوخ در این منطقه بافته می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403081510969
  • خبرنگار : 50046