احمد راستینه امروز، ۱۴ آبانماه در آیین رونمایی از پوستر سی و ششمین جشنواره استانی تئاتر چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: جامعه به رشد و بالندگی نمیرسد، مگر اینکه همه ارکان جامعه نقش و مسئولیت خود را بدانند و به آن عمل کنند و چه زیبا که اهالی هنر این نقش را در کالبد تئاتر به میدان آورده و در برابر دیدگان به تصویر میکشند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه هرگاه بستر انتقال پیام فراهم شد، جامعه حرکت خوبی دارد، گفت: تئاتر بالاترین ظرفیت انتقال پیام را به مخاطب دارد و هر کجا به درستی این فضا فراهم بود، جامعه به حرکت درآمده در غیر اینصورت ایستهای متعددی در پیشرفت جامعه به وجود آمده است.
راستینه با بیان اینکه مساله اساسی کشور ما به تمام معنا ریشه در ضرورتهای تحول و ساختارهای فرهنگی دارد، بیان کرد: هیچ هنری به اندازه تئاتر توانایی انتقال پیام را به مخاطب ندارد، بنابراین ریشهیابی در ساختارهای فرهنگی و سبک زندگی و ضرورتهای که در حوزه فرهنگ باید به آنها پرداخته شود، ضرورت دارد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: تئاتر هنرنمایی و به تصویر کشیدن نقاط قوت و ضعف یک جامعه برای برنامهریزی و عبور از نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.
وی با تاکید بر اینکه پایه سینما نیز تئاتر است، گفت: تئاتر قدرت و ظرفیت حل مسائل فرهنگی و به خصوص به تصویر کشیدن آسیبهای جامعه را دارد.
راستینه گفت: هیچ قدرتی توان ضربه زدن به یک ملت متحد، منسجم و همدل را ندارد، اگر در طول چندین سال گذشته با وجود همه شیطنتهای دشمنان، این ملت توانسته پویا و به عنوان یک ملت پیشرو باشد و به الگو تبدیل شود به دلیل ساختارهای فرهنگی قوی است که سابقه طولانی، تمدنی و کهن دارد.
وی بیان کرد: امروز با قدرت هنر میتوان بسیاری از پیامهای بلند انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را کاملا هنرمندانه به تصویر کشید.
راستینه با بیان اینکه در کمیسیون فرهنگی تلاش میشود ظرفیتهای لازم برای حمایت از هنرمندان فراهم شود، تصریح کرد: در راستای حمایت از هنرمندان، ایجاد و تقویت صندوق حمایت از هنرمندان از لحاظ اعتباری و تحت پوشش قرار دادن بخش زیادی از هنرمندان در دستور کار قرار دارد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بزرگان عرصه سینما، در حقیقت بزرگان عرصه تئاتر کشورند، اضافه کرد: در شرایط اقتصادی کنونی، تئاتر و هنر نمیتواند معیشت هنرمندان را به خصوص در شهرهای کوچک تامین کند.
راستینه گفت: در شهرهای بزرگ با توجه به استقبال مردم از تئاتر و برگزاری برنامههای متعدد در سالنهای نمایش صحنه و تئاتر، از لحاظ معیشتی به هنرمندان کمک میشود اما در استانهای کمتر برخوردار به دلیل برخی مشکلات در سالنهای نمایش استقبال کمتری از تئاتر میشود.
دولتها باید در خصوص ارتقای سهم فرهنگ در بودجه عمومی کمک کنند
وی با بیان اینکه در بحث اعتبارات حوزه فرهنگ با چالش روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: بخش فرهنگ سهم ناچیزی از بودجه عمومی کشور را به خود اختصاص میدهد، درحالی که دولتها باید در خصوص ارتقای سهم فرهنگ در بودجه عمومی کمک کنند، البته در مجلس تلاش شده سهم فرهنگ از ۴. درصد به سه درصد ارتقا پیدا کند که نتیجه آن در جشنوارهها دیده شد.
انتهای پیام