یک مسئول خبرداد

تشدید پایش از زیستگاه‌های قوچ و میش در آذربایجان‌غربی

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخائرژنتیکی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: "قوچ مستی" که فصل جفت‌گیری قوچ و میش‌هاست از اواسط آبان آغاز و تا پایان آذر ادامه می‌یابد که دوره‌ای بسیار حساس در زاد و ولد و تداوم نسل و حیات برای این گونه از حیات‌وحش است.

بهزاد شیرپنجه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در زمان قوچ مستی، قوچ‌های بزرگ، قوچ‌های جوان را از گله بیرون می‌کنند تا بتوانند گونه ماده بیشتری را به طرف خود جلب کنند و در این مدت از آنجا که این گونه حیات‌وحش به دنبال یافتن جفت و جفت‌گیری است از هوشیاری کمتری در مقابل تهدیدات برخوردار است.

 وی با بیان اینکه جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه و منطقه حفاظت شده مراکان از مهمترین زیستگاه‌های قوچ و میش ارمنی در کشور هستند، افزود: در این فصل گشت‌ها و پایش‌های میدانی و برخط مامورین یگان حفاظت محیط‌زیست استان در این زیستگاه‌ها تشدید می‌شود تا امنیت  و آرامش برای این گونه‌ها فراهم باشد.

شیرپنجه اظهار کرد: آذربایجان غربی به عنوان گنجینه تنوع زیستی بی‌نظیر بین زیستگاه‌های کشور محسوب می‌شود و از جمله استان‌هایی است که چند اکوسیستم مختلف را در خود جای داده است.

 رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان با بیان اینکه هرگونه اقدام شکارچیان متخلف در فصل قوچ مستی تأثیر منفی در روند طبیعی جمعیت حیات وحش دارد، تأکید کرد: مامورین یگان حفاظت محیط‌زیست استان با هرگونه شکار غیرمجاز به صورت قاطع و قانونی برخورد می‌کنند و متخلفین علاوه بر ضبط سلاح به حبس و جریمه نقدی نیز محکوم می‌شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403081410639
  • خبرنگار : 50136