سیاوش آقاجانی امروز، ۱۴ آبان ماه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه تعاونی ها حوزه های گسترده اقتصادی از جمله خدمات، صنعت، کشاورزی، آموزش، مسکن، توزیع، مصرف و... را پوشش می دهند، اظهار کرد: جنبه اجتماعی تعاونی ها برجسته از جنبه اقتصادی آنهاست.
وی با اشاره به ارزیابی سالانه تعاونی ها در بستر سامانه جامع تعاون، افزود: استان گیلان ۷۰۰۰ تعاونی دارد که حدود ۲۵۰۰ تعاونی، فعال و در حال تشکیل بوده و مابقی راکد و فاقد هرگونه فعالیت هستند. تعاونی های راکد عمدتا تعاونی هایی هستند که صرفا به خاطر استفاده از امتیاز معافیت و تسهیلات به صورت صوری و خانوادگی تشکیل شده اند و به سمت عدم فعالیت رفتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، با بیان اینکه ۲۱۰ هزار نفر عضو تعاونی های استان هستند، تصریح کرد: با احتساب اعضای تعاونی های سهام عدالت، حدود دو میلیون گیلانی در تعاونی ها عضویت دارند.
آقاجانی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ و روحیه تعاون که مبتنی بر اجماع سرمایه ها و توانایی هاست، اضافه کرد: باید سهم ۲۵ درصدی تعاون را در اقتصاد به معنای واقعی کلمه محقق کنیم و به دنبال افزایش کمی تعاونی ها نباشیم.
وی با بیان اینکه تعاونی ها براساس دو شاخص مهم خلق ثروت و توزیع عادلان ثروت رتبه بندی می شوند، گفت: طی سه سال اخیر ۲۶ تعاونی محوری(تعاونی های تامین نیاز، فراگیر و سهامی عام) را تشکیل دادیم که نسبت به سه سال ماقبل رشد ۳۳۳ درصدی دارد.
مدیرکل تعاون گیلان، با اشاره به رتبه برتر گیلان در تشکیل تعاونی های توسعه و عمران، ادامه داد: تاکنون چهار جلسه شورای توسعه تعاون استان را تشکیل دادیم و به دنبال رفع مشکلات تعاونی ها هستیم.
وی از پرداخت ۱۵۱۵ میلیارد ریالی به ۵۵ طرح تعاونی در بازه ۱۴۰۲-۱۴۰۰ خبر داد و بیان کرد: موفق به احیای ۱۱۱ تعاونی راکد طی مدت مذکور شدیم که رشد ۲۲۶ را نشان می دهد.
آقاجانی، کارگری قراردادی را ضد امنیت شغلی دانست و متذکر شد: در دولت سیزدهم تلاش شد که کارگران قراردادی غیر مستمر بعد از چهار سال و تا پایان فعالیت، نیاز به تمدید قرارداد نداشته باشند؛ به زودی مدت زمان کارگران مستمر هم اعلام می شود تا به عنوان کارگر دائم تلقی شوند.
وی تعادل در بازار کار را موجب امنیت شغلی دانست و بیان کرد: مادامی که تعادل در بازار کار نباشد و کارفرما احساس کند که جایگزینی نیروی کار سهل است، امنیت شغلی کارگران محقق نمی شود؛ خوشبختانه شاهد متعادل شدن بازار کار در استان هستیم و نرخ بیکاری از ۱۰ درصد به ۶.۹ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده؛ در واقع سخت شدن جذب کارگر جدید برای کارگاه ها موجب شده که کارفرما به دنبال حفظ نیروی کار است.
مدیرکل تعاون گیلان، تشکل های کارگری و شوراهای اسلامی کار را ابزاری برای تعامل کارگر و کارفرما و حل مسائل کارگری در بخش حقوق و دستمزد و امنیت شغلی دانست و گفت: طی سه سال گذشته از ۲۸ تشکل کارگری به بالای ۶۵ تشکل رسیدیم.
وی از انجام ۳۹ هزار و ۴۶۳ فقره بازرسی از کارگاه ها طی سه سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: با به کارگیری ۲۸ بازرس کار، ۲۲ هزار و ۳۱۵ فقره بازرسی ادواری و ۶۰۳۰ فقره بازرسی از کارگاههای پرخطر انجام شده است.
انتهای پیام