علی مبارکی در جمع خبرنگاران از آغاز برداشت بیش از ۱۵ هزار تن سیبدرختی از باغات نیشابور خبر داد و افزود: سطح زیر کشت سیبدرختی در نیشابور ۹۸۵ هکتار است که از این میزان ۹۱۷ هکتار بارور و ۶۸ هکتار غیر بارور است.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود با عملکرد ۱۷ تن در هر هکتار این محصول، بالغ بر ۱۵ هزار و ۵۸۹ تن سیب از سطح باغات شهرستان برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: گرچه به دلیل بروز سرمای دیررس بهاره در تعدادی از باغات سیب باعث کاهش محصول شده اما درمجموع تولید شهرستان کاهش محسوسی نداشته است.
وی ادامه داد: ارقام کشت شده این محصول در نیشابور شامل سیب قرمز، سیب زرد، عباسی و ارقام بهاره است که بیشتر ارقام باغات سیب شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی هستند.
مبارکی با توجه به مزایای فراوان استفاده از سایبان در باغات سیب مانند کاهش مصرف آب، پیشگیری از خسارت تگرگ، پیشگیری از آفتاب سوختگی و...توصیه کرد از این فنآوری جدید استفاده کنند.
سیبهای زیر درختی برداشت شده، به کارخانههای صنایع تبدیلی شهرستان و یا استانهای همجوار ارسال میشود تا به صورت کمپوت، آبمیوه و محصول دارای ارزش افزوده تبدیل شود.
وی بیان کرد: استفاده از ارقام اصلاح شده و تأمین نهال از نهالستانهای مجوز دار و تغذیه مناسب و مبارزه به موقع با کرم سیب و هرس فنی و مبارزه با علفهای هرز با مشاوره کارشناسان مسئول مروج پهنه، مورد تأکید است.
انتهای پیام