دبیر شورای فرهنگ عمومی کرمانشاه:

شورای فرهنگ عمومی ابزاری کارآمد برای مقابله با تهاجم فرهنگی است

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه، شورای فرهنگ عمومی را ابزاری کارآمد برای مقابله با تهاجم فرهنگی و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی جامعه خواند که دستورکار آن منطبق بر چشم انداز کلان این شورا و نظام برنامه بومی و اقتضائات هر استان است. 

پوریا جلالی به مناسبت روز فرهنگ عمومی(۱۴ آبان) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، انقلاب اسلامی ایران را یک انقلاب فرهنگی  خواند و با بیان اینکه فرهنگ در تفکر امامین انقلاب از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، به شرح تاریخچه تشکیل شورای فرهنگ عمومی در کشور پرداخت. 

وی با اشاره به تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۳ با فرمان حضرت امام خمینی (ره)، اظهار کرد: سال ۱۳۶۴ هم با پیشنهاد رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، «شورای فرهنگ عمومی» به منظور تعیین اهداف، سیاست‌گذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور تشکیل شد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با بیان اینکه فرهنگ عمومی فرهنگ غالبی است که عامه مردم را در برمی‌گیرد، اظهار کرد: امروزه شوراهای فرهنگ عمومی عالی‌ترین ابزار برای رصد و پایش تهاجم فرهنگی به کشور و طراحی و اجرای برنامه منسجم و هدفمند برای پاسخگویی به هجمه‌های فرهنگی و رسانه‌ای دشمن است.  

وی شورای فرهنگ عمومی را شورایی با جایگاه و ترازی بالا با برخورداری از پشتوانه فکری، عقلایی، پشتیبانی و حمایتی دانست و عنوان کرد: عضویت جمعی از نخبگان در این شورا به معنای تصمیم گیری و برنامه‌ریزی برای فرهنگ عمومی کشور با نقش آفرینی خود مردم است که می‌توان از آن به عنوان بهترین روش و مدل برای تصمیم گیری در حوزه فرهنگ یاد کرد. 

جلالی با بیان اینکه فرهنگ عمومی تمامی حوزه‌ها اعم از سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را شامل می‌شود و حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی بازار را هم دربرمی‌گیرد، از احصاء اولویت‌های فرهنگ عمومی استان و طرح دستورکار ویژه آن در شورای فرهنگ عمومی خبر داد.

وی با اعلام این اولویت‌ها، گفت: «عمق‌بخشی به باورها و اخلاق دینی و عمل به دستورات الهی»، «تقویت هویت ملی، همگرایی قومی و مذهبی و انسجام اجتماعی با تاکید بر حفظ و انسجام بنیان خانواده»، «تقویت مشارکت فعال مردمی و حلقه‌های میانی در امور فرهنگی با تاکید بر تقویت همزیستی اسلامی و فرهنگ کار و تلاش و روحیه مهارت‌آموزی»، «توجه به تربیت و بازسازی نیروهای انسانی کارآمد در حوزه فرهنگ با تاکید بر تاثیرگذاری نخبگان فرهنگی در تصمیم‌سازی و مدیریت فرهنگی» و «ارتقای امید و نشاط از طریق تقویت عرصه‌های فرهنگی، رونق تولید و ارتقاء امور معیشتی» برش استانی از نیازها و اقتضائات مورد توجه و اولویت‌دار در شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه است. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه، با اشاره به انتخاب اولویت‌های پنج گانه از میان ۳۰ موضوع مبتلابه فرهنگی در استان، اظهار کرد: نقشه راه ترسیم شده برای پنج سال آتی حول محور اولویت‌های فرهنگی مذکور، قطعا با مصوبات شاخص و تأثیرگذار شورای فرهنگ عمومی و عملیاتی شدن آنها منجر به ارتقاء و تحول فرهنگی در استان خواهد شد. 

وی گفت: تشکیل کارگروه‌های تخصصی منطبق بر برش استانی و اختصاصی اولویت‌های فرهنگی، ضمن هدفمند کردن فعالیت‌های کارشناسی و تخصصی منطبق بر این اولویت‌ها، از اقدامات جزیره‌ای و موازی کاری دستگاه‌ها هم جلوگیری خواهد کرد. 

جلالی همچنین تصویب طراحی لباس ایرانی با نگاه به تاریخ و آیین‌های ایرانی اسلامی را یکی از اقدامات ویژه شورای فرهنگ عمومی برشمرد.

جلالی در پایان خاطرنشان کرد: در شورای فرهنگ عمومی، امام جمعه  رئیس شورا، استاندار نائب رئیس شورا و اداره ارشاد دبیر شورا است که در کرمانشاه توسط امام جمعه و استاندار اهتمام خوبی در نظم و برگزاری جلسات و تدوین برنامه‌های کاربردی و نظارت بر مصوبات شورا برقرار است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403081410502
  • خبرنگار : 50180