آیت‌الله جوادی آملی: بزرگداشت مازندران، سنت‌ صالحه‌ و مورد تاکید است

آیت‌الله جوادی آملی بزرگداشت مازندران را از جمله سنت‌های صالحه‌ دانست که بسیار مورد تاکید است.

این عالم جهان تشیع در دیدار با مسئولان و دست اندرکاران روز ملی مازندران، اظهار کرد: دلیل گرامیداشت این سنت دلائل متعدد و بسیار شیرین دارد؛ مردم مازندران در این روز در برابر حکومت عباسیان ایستادند و از حکومت علویان حمایت کردند که بسیار ارزشمند است.

آیت‌الله عبدالله جوادی آملی با اشاره به اینکه گزارشی که از وضعیت استان مازندران در گذشته و حال ارائه شده بسیار امید بخش بوده است، افزود: ما باید از این میراث علمی و معنوی به خوبی حراست و حفاظت کنیم و هرجای ایران اگر بررسی شود شاهد فعالیت‌های دینی، علمی و هنری هستیم، این برای ما افتخار بوده نه تکبر.

وی با اشاره به رشادت‌های مردم ایران در حمایت از تشیع و همراه شدن با ائمه اطهار، تصریح کرد: مردم مازندران خصیصه خاص خودشان را داشته. مردم ایران در همه عرصه‌ها افتخار آفرین هستند، هر جایی که صحبت از افتخار علمی بود ایران و ایرانیان حضور داشتند.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به سابقه تاریخی فعالیت‌های علمی و دانشگاه در ایران پیش از اسلام، گفت: ایرانیان در توسعه فعالیت‌های علمی و اسلامی عراق به ویژه در نجف نقش بسیار اساسی داشتند. ایرانیان وارث بزرگان و بزرگواری بوده و طبع ما اینگونه است، نباید این موضوعات را فراموش کنیم.

این فقیه فیلسوف عارف و مفسر قرآن و عضو جامعه مدرسین، اضافه کرد: ما میراث‎دار انسان‌های فرهیخته در گذشته هستیم و ایرانیان همواره بزرگ بودند.

این عالم جهان تشیع با اشاره به سخنی از امام علی(ع) که فرمودند «اگر بزرگان شما یک سنت صالحی داشتند آن را گرامی بدارید، این افتخار بوده و منت‌گذاری و تکبر نیست» ادامه داد: در عصر حکومت عباسی اجداد سادات علوی را تکریم کرده و زمینه‌ساز ایجاد حکومت تشیع در مازندران شدند. مازندرانی‌ها در برابر حکومت عباسیان و قدرت‌های بیگانه ایستادگی کرده و زمینه رشد فرهنگ تشیع را در استان مازندران و ایران فراهم کردند و این برای ما مردم مازندران یک افتخار است.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه این موضوع باید مایه مباهات و افتخار ما باشد که در برابر حکومت عباسی‌ ایستادیم و از حکومت علویان حمایت کردیم، خاطرنشان کرد: در بسیاری از اماکن استان مازندران شاهد فعالیت امامزادگان بودیم، امامزادگان منشاء خیر و برکت بودند و تشیع را همین امامزاده‌ها حفظ کردند، هر امامزاده یک مدرسه دینی هستند و این مایه فخر و مباهات است.

وی ادامه داد: ایستادگی در برابر حکومت عباسی، استقبال از نوه امام علی(ع)، تکریم امامزادگان و زمینه رشد تشیع را فراهم کردن یک فخر است و همه اینها برای ما دارای برکت بوده و اقدام بسیار ارزشمند است.

این عالم جهان تشیع با اعلام اینکه مازندران یکی از بزرگترین استان‌های ایران است، افزود: برای ایجاد هم‌افزایی در استان باید بزرگان این استان به صورت ماهیانه با همدیگر دیدار داشته باشند. شعرا، علما و بزرگان سیاسی در کنار همدیگر قرار گیرند.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به تقدیم ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید استان مازندران، گفت: این استان با تقدیم این تعداد شهید به دنبال احیا و زنده کردن جامعه بوده است، شهید به دنبال زنده کردن جامعه بود حضورشان در استان سرمایه است.

وی با اعلام اینکه اقدام مسئولان استان در حفظ سنت روز مازندران بسیار ارزشمند است، یادآور شد: مردم مازندران آن روز به عهد خویش وفا کردند و امروز با ترویج فرهنگ تشیع در برابر آمریکا و رژیم اشغالگر قدس ایستاده‌اید، رژیم اشغالگر آن روز عباسیان و حکومت فاسق آنها بوده و امروز آمریکا و رژیم اشغالگر قدس حکومت فاسق این روزها هستند، بزرگداشت شیعه و امامزدگان، ایستادن در برابر ظلم و ستم و حکومت‌های فاسق است.

آیت الله جوادی آملی با اعلام اینکه برای گرامیداشت این روز از همه ظرفیت‌ها باید استفاده شود، گفت: این موضوع باعث برکت این سرزمین است که سرتاپا خیر و رحمت و برکت بوده و در حادثه آمل هم جوانان این مرز و بوم با همه توان در برابر بیگانگان ایستادگی کردند و اجازه تعدی به آنها را ندادند و در هر استانی اگر این مقاومت در برابر بیگانگان شکل می‌گرفت امام راحل از آنها حمایت می‌کرد.

وی علاقه به تشیع و علاقمندی به حفظ نظام اسلامی را از برکات حکومت تشیع در استان مازندران دانست و افزود: قدر این سرمایه را بدانیم و حرمت بزرگان را حفظ کرده و عظمت حوزه‌ها و دانشگاه را باید قدر بدانیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403081410474
  • خبرنگار :