به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در گزارشی تحلیلی با اشاره به اطلاعات گردآوریشده وزارت بهداشت لبنان و اظهارات کادر درمان به بررسی آسیبهای حمله هوایی مرگبار رژیم صهیونیستی «در نزدیکی حداقل ۱۹ بیمارستان» پرداخته و مطرح کرد که برای افراد محلی و کادر درمان، توجیه رژیم صهیونیستی برای این اقدام غیرقانونی یادآور الگوی حملات مغایر با قوانین بینالمللی این رژیم به بیمارستانهای غزه است.
در گزارش شبکه سیانان در این باره آمده است: زمین به لرزه درآمد و شیشهها لرزیدند، فریاد بیماران فضا را پر کرد. بمبی اسرائیلی به حومه جنوبی بیروت اصابت کرده بود که یکی دیگر از حملات شبانهای بود که این بار به ساختمانی در آن دست خیابان و روبهروی بزرگترین بیمارستان عمومی لبنان برخورد کرد.
«محمد فوعانی» یک پرستار اورژانس در بیمارستان دانشگاه «رفیق حریری» با یادآوری حملهای که ۲۱ اکتبر رخ داد، میگوید «در حال معالجه یک بیمار بودم که بمب افتاد. از شوک آن روی بیمار افتادم. دود غلیظی بود و به زحمت میتوانستم همکارانم را ببینم.»
فوعانی به سیانان گفته «از آغاز جنگ، هر شب سخت بوده اما این تا الان بدترین و دردناکترینشان بود.»
مجروح و کشته شدن دهها نفر از غیرنظامیان در حملات رژیم صهیونیستی در نزدیکی بیمارستانهای لبنان
در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل گفته این حمله به یکی از اهداف حزبالله برخورد کرده است، اگرچه این منطقه مشمول دستور تخلیه ارتش اسرائیل نبوده که برای اماکن مرتبط با این گروه در جنوب بیروت صادر میشود. وزارت بهداشت لبنان اعلام کرده حداقل ۱۸ نفر، از جمله چهار کودک کشته و ۶۰ نفر در این ساختمان مسکونی مجروح شدند که ۷۰ متر با بیمارستان فاصله داشت.
بخش بهداشت و سلامت لبنان در بحبوحه تبادل آتش میان حزبالله و رژیم صهیونیستی، گرفتار حملات هوایی این رژیم شده است. جنوب این کشور و حومه آن بدتر از نقاط دیگر هدف حملات است. طبق اطلاعات گردآوریشده توسط وزرات بهداشت لبنان، حملات هوایی رژیم صهیونیستی در اولین ماه حمله تمامعیار این رژیم علیه لبنان که از ۲۳ سپتامبر آغاز شد، به ۳۴ بیمارستان آسیب زده و جان ۱۱۱ تکنسین اورژانس را گرفته و به ۱۰۷ آمبولانس برخورد کرده است.
سیانان نوشت: طبق اطلاعاتگردآوری شده توسط مقامات حوزه بهداشت و سلامت، حدود ۲۰ درصد از تمام بیمارستانهایی که در وزارت بهداشت لبنان ثبت شدهاند، طی این یک ماه حمله آسیب دیدهاند. بیشتر این حملات به اهدافی در مجاورت این بیمارستانها انجام شده است.
آثار حمله رژیم صهیونیستی به نقطهای در ۳۰ متری بیمارستان دانشگاه الزهرا در جنوب لبنان که به گفته وزارت بهداشت این کشور، به بخش نوزادان آن آسیب وارد کرد
اطلاعات وزارت بهداشت لبنان و تحلیل سیانان نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی نقاطی در فواصل خطرناکی از بیمارستانها را هدف قرار داده است که طبق قوانین بینالمللی از آنها حفاظت میشود.
ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به درخواست سیانان برای ارائه توضیحاتی در این باره، مدعی شد که عملیاتهای آن دقیقا مطابق قوانین بینالمللی انجام میشود و حزبالله لبنان را به فعالیت در مناطق غیرنظامی و جای گرفتن در آن متهم کرد. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده «حزبالله طی اقدامی استراتژیک داراییهای نظامی خود را در نزدیکی تاسیسات بهداشت و درمان، از جمله بیمارستانها و درمانگاهها قرار میدهد که بخش از راهبرد ساختن سپر انسانی است.»
«فراس الابیض» وزیر بهداشت لبنان به سیانان گفته، بخش بهداشت و درمان لبنان، کشوری که گرفتار چرخههای متعدد جنگ و بحران بوده، به ندرت تا این اندازه در مقابل قدرت آتش آسیبپذیر بوده است. الابیض اسرائیل را به استفاده ابزاری از دسترسی به بیمارستانها برای مقاصد جنگی متهم کرده و غزه را مثال زد که اسرائیل در آن، آشکارا به بهانه ارتباط با حماس به بیمارستانها حمله کرده است.
او افزود: مراکز بهداشت و درمان باید امن باشند. واضح است که اجازه این کار (هدف قرار دادن بیمارستانها) داده شده و این سیاستی حاکمیتی است که اسرائیل چه در غزه و چه در لبنان پیش گرفته است.
«ترِوِر بال» یک تکنسین ارشد پیشین مهمات و مواد منفجره به سیانان گفت: حتی بیمارستانی که مستقیما هدف قرار نگیرد هم ممکن است بر اثر موج انفجار یا ترکش گلوله ناشی از حملهای که در نزدیکی انجام شده، آسیب ببیند. ترکشها میتواند منجر به کشته شدن یا مجروح شدن افراد در فواصل چندمتری شود، این یعنی یک حمله هوایی در صدها متر دورتر نیز هنوز ممکن است افرادی را که از حفاظت کافی برخوردار نباشند، بکشد یا مجروح کند.
حمله به نزدیکی بیمارستانهای لبنان یادآور توجیه تلآویو برای حمله آشکار به بیمارستانهای غزه است
سیانان فهرستی از مختصات تمامی ۲۴ بیمارستانی را که در فواصل نزدیک و خطرناکی از حملات رژیم صهیونیستی قرار داشتهاند با ارتش این رژیم به اشتراک گذاشته است. ۱۶ مورد از این بیمارستانها طبق اطلاعات وزارت بهداشت لبنان و کادر درمان آسیب دیدهاند. ارتش رژیم صهیونیستی توضیحی درباره یافتههای سیانان ارائه نداد اما مدعی شد که تنها علیه جزبالله فعالیت میکند، نه مردم لبنان یا اماکن بهداشت و درمان آن و اقداماتی برای کاهش آسیبها به غیرنظامیان نیز انجام میدهد.
در بخش دیگری از گزارش سیانان مطرح شد: وزارت بهداشت لبنان اعلام کرده، از ۲۳ سپتامبر، حملات اسرائیل منجر به کشته شدن هشت نفر در محوطه چهار بیمارستان و تعطیلی هشت مرکز درمانی شده است.
بیمارستانها و دیگر مراکز درمانی طبق قوانین بینالمللی، اماکن غیرنظامی حفاظتشده هستند. به جز چند استثنا، حمله به بیمارستانها، آمبولانسها و دیگر اماکن بهداشت و درمان یا ممانعت از خدماتدهی آنها غیرقانونی است. دیدهبان حقوق بشر در گزارشی که چهارشنبه منتشر شد، حملات اسرائیل علیه کارکنان بهداشت و درمان در لبنان را «جنایت جنگی آشکار» خواند.
تهدید علیه بخش بهداشت و درمان لبنان در شامگاه ۲۱ اکتبر و حمله به بیمارستان دانشگاه رفیق حریری شدیدتر از هر وقت دیگری احساس شد. رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شده بود که بیمارستان عمومی الساحل، یکی از بیمارستانهای بزرگ جنوب بیروت روی یکی از پناهگاههای حزبالله واقع شده است. چند ساعت بعد، کارکنان و بیماران بیمارستان از ترس حمله آن را تخلیه کردند. روز بعد، خبرنگاران محوطه را بررسی کرده و گفتند هیچ شواهدی برای اثبات این ادعا نیافتهاند.
رژیم صهیونیستی یک تصویر سه بعدی منتشر کرد که نشاندهنده ادعای آنها درباره تاسیسات زیرزمینی حزبالله زیر این بیمارستان بود که طلا و پول نقد در آن نگهداری میشد. مقامات بیمارستان الساحل این اتهام را رد کردند و رژیم صهیونیستی به این بیمارستان حمله نکرد.
انتشار این تصویر برای لبنانیها یادآور تصاویری بود که ارتش رژیم صهیونیستی سال گذشته درباره بیمارستان شفا در نوار غزه منتشر کرده و مدعی شده بود وجود مرکز فرماندهی حماس زیر این بیمارستان را نشان میدهد. این بیمارستان، بعدا، مورد حمله نظامیان صهیونیست قرار گرفت.
« احمد» پزشکی آمریکایی که پیشتر در سال میلادی جاری برای فعالیت در بیمارستان الناصر نوار غزه در خان یونس داوطلب شده بود و حالا در لبنان کار میکند، در این باره گفت: برای من، موضوع نگرانکننده این است که الفاظ اسرائیلیها یکسان است، بهویژه وقتی درباره زیربنای اماکن بهداشت و درمان صحبت میکنند.
احمد میگوید تمامی نیروهای کادر درمان که با آنها در ارتباط است، «بدبین» هستند و نگرانند نظام سلامت به همان سرنوشت دردناک مراکز بهداشت و درمان غزه دچار شود.
او به سیانان گفت: هیچ خط قرمزی وجود ندارد. هیچ احترامی به قوانین بینالمللی گذاشته نمیشود. ما در ۱۳ ماه گذشته در غزه و حالا هم در لبنان شاهدش هستیم.
انتهای پیام