ضرورت اجرایی شدن تمام مفاد قانون تقویت و توسعه استاندارد

رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاس‌های سازمان ملی استاندارد ایران گفت: بسیاری از مفاد قانون تقویت و توسعه استاندارد هنوز اجرایی نشده و بایستی به این قانون توجه جدی صورت گیرد.

حسن خانه زر، ۱۴ آبان در مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد اظهار کرد: پس از ابلاغ قانون تقویت و توسعه استاندارد، سازمان ملی استاندارد زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری قرار گرفت و ساختاری حاکمیتی پیدا کرد و وظایف این دستگاه، تغییرات تحولی پیدا کرد.

وی با بیان اینکه قانون تقویت و توسعه استاندارد در واقع نظام استاندارد کشور را تعریف می‌کند، افزود: متاسفانه بسیاری از موارد این قانون هنوز اجرایی نشده و بایستی تمام مفاد آن بالفعل شود به عنوان مثال استانداردهای حوزه آموزش هنوز به خوبی اجرایی نشده است.

خانه زر افزود: در دوره تحولی سازمان استاندارد، توجه به تمام ارکان استاندارد و اجرای تمام مفاد قانون مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی با اشاره به احیای ماده ۲ و ۳ قانون تقویت و توسعه استاندارد گفت: بر اساس این مفاد قانونی، تمام حوزه‌های کارشناسی وزارتخانه‌های مختلف باید تحت اصول و قاعده‌های سازمان ملی استاندارد تعریف شوند.

خانه زر با بیان اینکه سازمان استاندارد ایران، عضویت بسیاری از سازمان‌های بین المللی استاندارد را در اختیار دارد، گفت: اقتصاد هر کشوری بر مبنای ارتباط و رعایت اصول بین المللی رشد می‌کند به همین دلیل عضویت در سازمان‌های بین المللی اهمیت دارد.

رئیس مرکز اندازه شناسی، اوزان و مقیاس‌های سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به عضویت سازمان استاندارد ایران در اتحادیه بین المللی اعتبارسنجی آزمایشگاه‌ها (ILAC) تصریح کرد: با عضویت در ILAC هزینه‌های ارزی ما کاهش بسیاری پیدا کرده است.

سید سعید میرنظامی، مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز اظهار کرد: شعار امسال هفته استاندارد کشور «استاندارد؛ مشارکت مردمی، جهش تولید و توسعه اقتصادی» است که ضرورت نقش مشارکت مردمی در این حوزه را می‌رساند.

وی با بیان اینکه حضور محصولات ما در بازارهای جهانی منوط به رعایت استاندارد و کیفیت است، افزود: حمل این بار بزرگ به تنهایی توسط سازمان استاندارد امکانپذیر نیست چراکه ما تنها، نقش محوری و دبیرخانه‌ای داریم و ضرورت دارد همه ارگان‌ها پای کار بیایند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص ارزی کشور، چاره‌ای جز تولید داخلی و پیگیری راهبرد ارتقا استاندارد و کیفیت نداریم.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه‌های ترویج و آموزش، اندازه شناسی، تایید صلاحیت و ارزیابی انطباق انجام دادیم، گفت: طی سه سال گذشته، ۵ جلسه شورای استاندارد استان مرکزی برگزار شد و مصوبات خوب و کاربردی گرفته شد که به اجرا درآمد.

میرنظامی با اشاره به کمک‌های دستگاه قضایی به اداره‌کل استاندارد استان مرکزی تصریح کرد: ما در سال جاری در حوزه خود به عنوان دستگاه نمونه و برتر استان مرکزی انتخاب شدیم که حاصل هم افزایی و کمک تمامی دستگاه‌هاست.

وی در پایان اظهار کرد: در حوزه‌های پایش کیفیت و کالیبراسیون دستگاه‌های سنجش، صدور پروانه حلال، نظارت بر حوزه طلا، استانداردسازی آسانسورها و تجهیزات تفریحی، ایمن سازی ساختمان‌ها و مشارکت در فعالیت‌های بین المللی توسط اداره‌کل استاندارد مرکزی فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از برگزیدگان برتر حوزه استاندارد استان مرکزی تقدیر شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403081410358
  • خبرنگار : 50598