دکتر عماد مطالبی امروز، ۱۴ آبان ماه در گفتوگو با ایسنا درباره تحقق آرمانشهر زیست پذیر، اظهار کرد: رضایتمندی حاصل از آزمندی که از خصیصههای حس رقابت پذیری با وسوسههای حاصل از درک نادرست از شرایط زیستن است، در تودههای انسانی نه تنها سبب شادی و آرامش و رسیدن به آسایش و نشاط در کلونیهای انسانی نمیشود، بلکه تاثیرات آن در اجتماعات انسانی ایجاد شکاف شدید در طبقات اجتماعی را به دنبال دارد.
مشاور کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت افزود: فاصله بین طبقات اجتماعی به ویژه در جوامع شهری میتواند اثرات نامطلوبی را بر ایجاد نگاه طبقاتی و گسترش محلات کم برخوردار و محلات برخوردار بگذارد.
وی پدیده لوکس نشینی را سبب ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی دانست و تصریح کرد: این پدیده در جوامع شهری و در بین ساکنین و شهروندان حس شکست و ایجاد محلات ویژه را در پهنههای شهری فراهم میکند که این خود سبب فخرنشینی گروهی بر گروهی دیگر خواهد شد.
مطالبی اضافه کرد: کیفیت محلات شهری در همه نقاط شهر و گستره خدمات رسانی به گونهای باید برقرار شود که استاندارد و مطلوبیت برای رفاه تمامی شهروندان در پرتو عدالت اجتماعی و عدالت فضایی محقق گردد تا شاهد آن نباشیم که گروهی از ساکنین یک محله خود را برتر و لوکس نشین بدانند تا همگان از گستره خدمات اجتماعی و برخورداری از آن محروم نباشند و شاهد افزایش مشارکت اجتماعی همه شهروندان و رضایتمندی زیستن در مکانی مناسب در فضاهای شهری باشیم که این یعنی زیستپذیری شهری و تحقق آرمان شهر و شهر زیست پذیر را به دنبال دارد.
مشاور کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رشت گفت: تلاش برای رسیدن به مطلوبیت در کیفیت زندگی شهری باید در مسیر برطرف کردن نیازهای شهروندان به خدمات مناسب شهری و توزیع عادلانه آن در پلیگونهای شهر باشد.
وی با بیان اینکه دسترس پذیری همگانی و تامین شبکه کالبدی متناسب با در نظر گرفتن اولویتهای آمد و شد شهری میتواند حلقههای مناسبی را در ساماندهی موضعی رفت و آمدهای شهری فراهم سازد، خاطرنشان کرد: این امر شروعی برای پیوند عدالت اجتماعی و عدالت فضایی در متروپلیتنها و مادرشهرهای ماست.
انتهای پیام