به گزارش ایسنا، در مراسم تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم زارها، تفاهم نامه اجرای مرحله دوم و ۵ ساله این طرح میان نوری قزلجه وزیر کشاورزی و پرویز فتاح رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی امضا شد.
در مراسم امضای این تفاهم نامه، مسعود پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان و آیت الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند.
موظف به اجرای طرح هستیم
پرویز فتاح - رئیس ستاد اجرایی فرمان امام - در این مراسم اظهار کرد: توافق برای اجرای این طرح در سال ۱۳۹۹ بین آقای مخبر و وزیر کشاورزی دولت روحانی امضا شد. در دولت شهید رئیسی از این توافق خیلی حمایت شد. هم دولت آقای روحانی هم شهید رئیسی و هم آقای پزشکیان از این طرح حمایت کردند. وزیر کشاورز هم با جدیت این طرح را دنبال کردند.
وی ادامه داد: امروز امضای توافق برای ۵ سال دوم آماده است. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از این طرح حمایت کرده و در ادامه هم حمایت خواهد کرد. شخص رهبری انقلاب هم عنایت داشته و پیگیر طرح هستند. ما موظف هستیم این طرح را ادامه دهیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت که کمتر طرحی است که اینگونه دولت، مردم و ستاد اجرایی با هم همراه باشند. بیش از ۵۰۰ هزار کشاورز در این طرح همراهی کردند و مشارکت مردم در جهش تولید محقق شد. اکنون هم میتوانیم این طرح را توسعه داده و موفقیت خود را به سایر طرحها تسری دهیم. برای خودکفایی در برنج هم میتوانیم طرح چند ساله را با وزارت کشاورزی اجرایی کنیم و ما پشتیبان خواهیم بود. همچنین باید برای احیا و نوسازی قنوات طرحی را اجرا کنیم.
فتاح خاطرنشان کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها نماد خودکفایی در اقتصاد مقاومتی است که موجب بهبود وضع کشاورزان، کاهش مصرف آب و جلوگیری از خارج شدن ارز شده است. اکنون میتوانیم هم زمینهای مورد کشت را توسعه داده و هم تولید را در هر هکتار افزایش دهیم. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در تامین کود، بذر، ماشینآلات و تسهیلات پشتیبانی خواهد کرد همانگونه که در طرح مرحله اول صددرصد تعهدات خود را اجرایی کردیم. بنا داریم به دولت کمک کنیم و برای موفقیت دولت از هیچ پوششی دریغ نمیکنیم.
تحقق خودکفایی گندم خبازی و صنف و صنعت
رئیس بنیاد گندمکاران کشور با اشاره به اینکه امسال با رحمت الهی، حمایت مقام معظم رهبری و تلاش کشاورزان، خودکفایی گندم و امنیت و اقتدار غذایی به دست آمد، گفت: کشور در گندم خبازی و صنف و صنعت به خودکفایی رسیده است.
وی در همین حال خواستار مدیریت و ساماندهی در حوزه قطعی برق در حوزه کشاورزی با هماهنگی وزارت نیرو شد.
هاشمی افزود: با وجود سهم بالای بخش کشاورزی از ارزش افزوده تولید ناخالص داخلی، اما سهم اعتبارات و سرمایهگذاری در این بخش حدود 4 درصد است.
وی از دولت خواست، سهم سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی را در راستای پایداری امنیت غذایی و تولید افزایش دهد.
قرار است در مرحله دوم، ۲۵ استان و ۲۰ هزار روستا مشارکت داشته باشند. اجرای مرحله اول این طرح موجب تولید ۱۶ میلیون تن محصولات کشاورزی شده است. در این مراسم از ۱۴ کشاورز، محقق و روسای سازمانهای جهاد کشاورزی برتر در استانها تقدیر شد.
تولیدات کشاورزی یکی از دلایل مقاومت در برابر تحریمها است
در ادامه این مراسم نماینده ولیفقیه در وزارت جهادکشاورزی گفت: اگر امروز در برابر تحریمهای دشمنان مقاومت کردهایم یک بخش آن به علت تولیدات بخش کشاورزی است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن ربانی افزود: قهرمانان اصلی کشاورزان هستند و آنان کمک کردهاند تا بتوانیم به خودکفایی، امنیت غذایی و اقتدار غذایی دست یابیم.
وی ادامه داد: امروز خودکفایی گندم نیز با موفقیت سپری شده و این موفقیت مرهون لطف خداوند متعال، حمایتهای حکیمانه مقام معظم رهبری، زحمات و پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهادکشاورزی به ویژه کشاورزان بوده است.
ربانی ابراز امیدواری کرد که حمایت دولت از بخش کشاورزی در راستای پایداری امنیت غذایی ادامه یابد.
انتهای پیام