«شیوه» برمی‌گردد؟

پخش برنامه «شیوه» در شبکه چهار سیما در حالی بیش از دو ماه است که متوقف شده که به‌تازگی مدیر این شبکه یادآور شده کسی این برنامه را تعطیل نکرده است و تاکید کرده که «شیوه» دیر یا زود بازمی‌گردد.

به گزارش ایسنا، اواخر مرداد ماه بود که برنامه تلویزیونی «شیوه» پس از اظهارات غیرمتعارف یک مهمان درباره مهسا امینی دیگر پخش نشد تا از همان ابتدا شائبه‌هایی نسبت به پایان احتمالی فصل چهارم، آن هم بعد از پخش تنها پنج قسمت به وجود بیاید. مهمان که جامعه‌شناس بود از سمتش در دانشگاه برکنار شد و بعد هم عذرخواهی کرد اما در این فاصله برنامه «شیوه» بار دیگر به آنتن برنگشت. 

تا اینکه چند روز قبل مجری برنامه گفت‌وگویی با ایرنا داشت و در جریان آن اعلام کرد: «بعد از جلسه آخر که آقای علی انتظاری، رئیس پیشین دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار نظر جنجالی داشتند، دوستان تصمیم گرفتند برنامه تعلیق بشود. مدیر شبکه چهار با مسئولان بالاتر صداوسیما وارد مذاکره شدند و سه حالت را پیش‌بینی کردند. برنامه به همین شکل ادامه بدهد؛ «شیوه» تغییر شکل بدهد یا کلا تعطیل شود.»

در پی این گفت‌وگو حالا مدیر شبکه چهار سیما که پیشتر اظهاراتش درباره برخی برنامه‌ها و مجریان حاشیه‌ساز شده بود، در قالب یادداشتی به ماجرای توقف این برنامه پرداخته است.

او ابراز امیدواری کرده که «شیوه» بازگردد و این اتفاق را منوط به چنین شرایطی دانسته است: «وقتی که زخم‌های ناشی از اصابت آزادی بیان بر پیکرمان کمی بهتر شود. البته فقط کمی.»

آخرین قسمت «شیوه» ۲۷ مرداد ماه روی آنتن رفت. برنامه‌ای که در پی اظهار نظر علی انتظاری، رییس برکنارشده دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی دیگر پخش نشد. این قسمت از برنامه، مدتی بعد از آرشیو پلتفرم تلوبیون حذف شد و اکنون نیز در دسترس قرار ندارد.

حسین شاهمرادی‌ ـ مدیر شبکه چهار سیما ـ در بخش دیگری از یادداشت خود که ابتدایش را به پاسخگویی در قبال منتقدان تک‌صدایی در صداوسیما و روایت ماجرای برنامه آخر «شیوه» اختصاص داده است، آورده: « ... آن‌هایی که اول هفته، از پخشِ بدون‌سانسورِ آن برنامه از تلویزیون حیرت کرده بودند، آخر همان هفته داشتند به صداوسیمای تندروها فحش می‌دادند که چرا حرف آن استاد را سانسور نکرده‌ای؟ ...» 

در بخش دیگری از مطلب مدیر شبکه چهار آمده است: «گفتند «شیوه» را تعطیل کرده‌اند. و کسانی که تا یک ماه پیش، سازمان را بابت «سانسور نکردن» سخنان یک استاد دانشگاه مؤاخذه می‌کردند، امروز آزادی‌خواه شده‌اند و سازمان را بابت تعطیلی «شیوه»، تمامیت‌خواه و تک‌صدا می‌خوانند. بازار ادباری است برای خودش.»

شاهمرادی‌ در انتهای یادداشتش چنین نوشته است: «کسی «شیوه» را تعطیل نکرده است. ما مانده‌ایم و گرده‌مان که هنوز از زیر بار بازخواست بابت یک برنامۀ تلویزیونی ساده راست نشده است. ما مانده‌ایم و استادانی که به دلایل مختلف، دیگر میل به حضور در برنامه ندارند. «شیوه» بستر طرح بیشترین و تندترین نقدها به دولت قبل بود؛ اما اتفاقی برای کسی نیفتاد. «شیوه» بر سر سنت گفت‌وگو ایستاده است و ایستادگی کرده است و دیر یا زود، بازخواهد گشت؛ زمانی که مطمئن شویم می‌توانیم باز هم بستر یک گفت‌وگوی سالم و امن و پایدار را فراهم کنیم. زمانی که مثل قبل بتوانیم خیال استادان را از عواقب احتمالی حضور در برنامه راحت کنیم.
بله. ان‌شاءالله باز خواهیم گشت؛ وقتی که زخم‌های ناشی از اصابت آزادی بیان بر پیکرمان کمی بهتر شود. البته فقط کمی.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1403081410262
  • خبرنگار : 71442

برچسب‌ها