منصور شیشهفروش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه به دلیل افت آبهای زیرزمینی در مناطق مختلف استان اصفهان دچار فرونشست شدهایم، اظهار کرد: ۳۵ دشت مطالعاتی در استان وجود دارد که ۲۹ دشت تحت تاثیر افت آبهای زیرزمینی هستند. باید بگویم دشت اصفهان و برخوار از دشتهای تحت تاثیر هستند که مرتب توسط آب منطقهای، وضعیت چاهها و آبهای زیرزمینی کنترل میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: به دلیل عدم جریان آب در رودخانه زایندهرود و برداشت بیرویه از آبها در مناطق مختلف، شاهد فرونشست، ترک و شکافها هستیم. قرار است ۶۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه بودجه استان اصفهان برای اجرای طرحهای فوری تخصیص داده شود اما این اعتبار هنوز اختصاص پیدا نکرده است. انتظار داریم سازمان برنامه بودجه اعتبار اولیه مصوب را برای اجرای طرحها حتما در دستور کار خود قرار دهد.
شیشهفروش با بیان اینکه ۴۰ مدرسه در مناطق مختلف اصفهان، برخوار و فلاورجان به علت فرونشست تخلیه شدهاند، افزود: این فرونشستها به اراضی زراعی، جادهها و اماکن مسکونی نیز خسارت وارد کرده است.
وی در خصوص اینکه تغذیه آبهای زیرزمینی بسیار مهم است، تصریح کرد: حداقل مقدار آب در رودخانه باید جریان پیدا کند تا تغذیه این سفرههای زیرزمینی به سرانجام برسد. همچنین مطالعه دیگری از سوی شهرداری اصفهان و کارگروه دائمی در شهر و استان تشکیل شده که سازمان زمین شناسی و نقشه برداری پایشهای مختلفی در دشت اصفهان انجام دادهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان اصفهان در پایان با بیان اینکه مطالعات طرح جمعآوری و هدایت آبهای سطحی در شهر اصفهان اجرا شده است، خاطر نشان کرد: شهرداری اصفهان حدود ۸۰ میلیارد تومان برای طرح هدایتهای آبهای سطحی و کانالهای ایجاد شده برای چاههای جذبی پرداخت کرده است که هدف آن جذب بارانها به خاک بوده که بتواند درآینده باعث تقویت سفرههای زیر زمینی شود. بنابراین تنها راه نجات وضعیت فرونشست زمین، احیاء جریان زاینده رود است.
انتهای پیام