عزیزالله گنجی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه همه روزه سیستمهای معاملاتی پیچیدگی بیشتری پیدا میکند، اظهار کرد: این گستردگی موجب میشود فرآیندهای مالیاتی بازبینی و نیاز به تجدید نظر پیدا میکند.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری افزود: در سال جاری کلیه مودیان مشاغلی که سطح درآمدشان در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۱۸ میلیارد تومان بود، میتوانستند مالیاتشان را سیستماتیک پرداخت کنند و در صورتیکه در نحوه پرداخت مشکل داشتند، سازمان امور مالیاتی این امکان را فراهم کرده بود که حداکثر بتوانند تا ۱۵ قسط از این مبلغ را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: با این روش حدود ۱۰۰ هزار مودی از چرخه حسابرسی معمول و سنتی خارج شده و نتیجه آن کوتاه شدن فرآیندهای مالیاتی و افزایش رضایتمندی است.
رسیدگی به اعتراض مودیان در کمترین زمان ممکن
گنجی با بیان اینکه با دادن امتیاز و خارج کردن مودیان خرد از چرخه مالیات، این امکان ایجاد میشود که ادارهکل امور مالیاتی به سمت گرفتن مالیات مودیان بزرگ برود، گفت: اگر مؤدی احساس کند برگه قطعی که سازمان امور مالیاتی برای او تایید کرده بنا به دلایلی بیشتر از مقدار واقعی است، امکان اعتراض و رسیدگی مجدد در کمترین زمان ممکن وجود دارد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، طبق تبصره ۱۴، قانونگذار مودیان مشاغل را مکلف کرد حسابهایی که برای فروش و درآمدشان مورد استفاده قرار میگیرد، به سازمان مالیاتی معرفی کند.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اطلاعات مربوط به دریافت وجوه درآمدی مودیان از طریق حسابهای مربوطه و دستگاههای کارتخوان، به سازمان گسیل شد، تصریح کرد: برخی مودیان به علت عدم آگاهی از قانون، بعضی از تراکنشها و حسابهایی که ماهیت درآمدی نداشت و در کارتخوان شارژ شده بود هم مورد محاسبه قرار میگرفت که موجب نارضایتی افراد شده بود به عنوان مثال پول وام، فروش خانه و زمین به همان حسابی واریز میشد که در گردش بود و مالیات به آن تعلق میگرفت.
وی ادامه داد: برای اینکه این نگرانی مودی برطرف شود، سازمان مالیاتی بخشنامهای صادر کرد و به مودیان اطلاع داد، اقلامی که ماهیت درآمدی ندارند را حذف و کسر کرده و بعد از آن ملزم به پرداخت مالیات هستند.
کشف فرار مالیاتی نیازمند کمک مردم است
گنجی با اشاره به اینکه مبارزه با فرار مالیاتی در دو بخش مبارزه و پیشگیری صورت میگیرد، افزود: کشف فرار مالیاتی نیازمند اطلاعات مردم است و در این موارد قاطعانه برخورد میشود.
گنجی با بیان اینکه فرار مالیاتی با تحقیقات میدانی توسط بهترین و متعهدترین نیروها و گزارشهای مردمی انجام میشود، بیان کرد: گزارشات مردمی به نحوی است که از طریق سامانه سوتزنی گزارش را با حفظ محرمانگی بارگزاری میکنند.
گنجی گفت: این اطلاعات به مرکز مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی به صورت سیستماتیک منتقل شده و پس از پردازش اطلاعات به ادارات کل امور مالیاتی ارسال و در صورت صحت گزارش، با استفاده از تمامی ابزارها اطلاعات استخراج شده و مالیات محاسبه میشود، تا جایی که به سمت اعلام جرم نزد مراجع قضایی پیش رفته و گاهی به مرحله پلمب واحد کسبی ختم میشود.
وی بیان کرد: روش دیگر اعلام گزارشات با سامانه ۱۵۲۶ است که فرد مطلع از فرار مالیاتی با ارسال اطلاعات در سایت، زمینه پیگیری این مساله را از طریق ماموران فراهم میکند.
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در صورتیکه شخصی اطلاعاتی را در زمینه فرار مالیاتی ارسال کند که منجر به وصول یک مالیات و کشف فرار مالیاتی شود، بدانند که سازمان امور مالیاتی برای این افراد پاداش و جایزه ویژه تعیین کرده است.
انتهای پیام