در این بین شهرستان رزن بهعنوان قطب تولید رازیانه در استان، کشور و جهان، ۹۹ درصد رازیانه تولیدی استان را به خود اختصاص داده که روستای سلطانآباد این شهرستان قطب اصلی تولید این طلای سبز خوش عطر است.
رازیانهکاران رزنی در تولید این محصول با مشکلات مختلفی از جمله نبود صنایع تبدیلی و در سایه آن تعیین قیمت رازیانه توسط دلالان مواجه هستند و در این رابطه مطالباتی دارند که مسئولین امر بر آنند این مشکلات را از پیش پای این رازیانه کاران بردارند.
هفته گذشته با پیگیری نماینده مردم شهرستانهای رزن و درگزین و دستور وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی کارگروه کشوری رازیانه برای شهرستانهای رزن و درگزین با حضور نماینده مردم رزن و درگزین، معاون وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی و مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان و روستائیان و عشایر کشور، معاون اتاق تعاون کشور، نماینده ویژه و مشاورین وزیر، نمایندگان بورس کشور و نمایندگان رازیانه شهرستانهای رزن و درگزین برگزار شد.
اما اینکه این کارگروه چه رهآوردها و خروجی را برای شهرستان رزن و درگزین به عنوان قطب تولید رازیانه کشور به همراه داشت؟ و مسئولین چالشهای این طلای سبز رازیانهکاران رزنی را چه میدانند و برای این امر چه پیگیریهایی داشتهاند و دارند؟
رزن و درگزین آماده ایجاد بستر مناسب برای رشد و توسعه رازیانه
نماینده مردم شهرستانهای رزن و درگزین به خبرنگار ایسنا گفت: درحال حاضر بخش عمدهای از رازیانه کشور در شهرستانهای رزن و درگزین تولید میشود که همین امر حاکی از آن است که رازیانه قابلیت تبدیل به برند برای شهرستانهای رزن و درگزین را دارد.
سید ابوالحسن مصطفوی غمام ادامه داد: شهرستان رزن و درگزین آمادگی کافی و کامل برای ایجاد بستر مناسب، بهمنظور رشد و توسعه هرچه بیشتر رازیانه را دارد برای همین ما خواستار حمایت و همیاری مسئولان کشوری هستیم تا بتوانیم از این ظرفیت موجود به درستی بهره ببریم.
وی اظهار کرد: در کارگروه کشوری رازیانه رزن و درگزین که در هفته گذشته برگزار شد ضمن بیان مشکلات رازیانه در این دو شهرستان مواردی برای این محصول مهم و استراتژیک منطقه در دستور کار قرار گرفت که بهطور قطع پیگیری این مصوبات و دستورات از نقش موثری در رفع مشکلات رازیانهکاران رزن و درگزین برخوردار خواهد بود.
مصطفویغمام ادامه داد: ایجاد کارگروه تخصصی، علمی و تجربی برای رازیانه رزن و درگزین، تهیه و تنظیم بانک اطلاعاتی لازم در حوزه رازیانه و گیاهان دارویی، تهیه و تنظیم اساسنامه تعاونی تأمین اقلام و امکانات مورد نیاز تولیدکنندگان و مرتبط با شرکتهای توسعه عمران با هماهنگی اتاق تعاونی استان همدان، تشکیل هیئت موسس تعاونی رازیانهکاران، انجام مراحل اجرایی و اقدامات لازم برای تشکیل تعاونی رازیانه و ثبت آن، بهرهمندی از توانمندی علمی و تجربی موسسات علمی، آموزشی و فنیحرفهای و رعایت استانداردهای لازم در حوزه رازیانه را از جمله دستور کار این کارگروه کشوری میتوان برشمرد.
وی اضافه کرد: شکلگیری و انجام اقدامات لازم برای عرضه تولیدات رازیانه در بورس و پذیرش آن، بهرهگیری و استفاده از تجربیات سایر تولیدات گیاهان دارویی از جمله زعفران، برنامهریزی کوتاهمدت و میانمدت برای ایجاد صنایع تبدیلی رازیانه و بهرهوری بیشتر، برگزاری جشنواره ملی رازیانه، جذب سرمایهگذار خارجی از دیگر دستورات کار این کارگروه بود که پیگیری این دستورات بهطور قطع جز برنامه ما خواهد بود.
نماینده مردم شهرستانهای رزن و درگزین در ادامه از پیگیری برای احداث کارخانه تولید داروهای گیاهی در شهرستان رزن خبر داد و اظهار کرد: چندین روستای شهرستانهای رزن و درگزین ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید رازیانه کشور را دارند، ضمن اینکه علاوه بر رازیانه سایر گیاهان دارویی نیز در این شهرستانها کشت میشود .
مصطفویغمام خاطرنشان کرد: متأسفانه این منطقه فاقد صنایع تبدیلی مربوط به گیاهان دارویی بوده و این امر موجب شده تا گیاهان دارویی کشت و تولید شده منطقه از جمله رازیانه خامفروشی شده و به سایر کشورها صادر شود.
وی با بیان اینکه با جدیت پیگیر صنایع تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی در حوزه انتخابیه خود با جذب سرمایهگذار در این حوزه هستیم، تصریح کرد: در دیدار اخیر با وزیر بهداشت، وی از پیشنهاد بنده برای ایجاد کارخانه تولید داروهای گیاهی با توجه به پتانسیلهای موجود در دو شهرستان رزن و درگزین ضمن استقبال کرده و قول مساعدت داد که بهطور قطع اجرایی شدن این موارد باب تازهای به روی رازیانه رزن و درگزین خواهد گشود.
از سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی رازیانه استقبال میکنیم
فرماندار رزن هم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تأکید براینکه از سرمایهگذاری در زمینه صنایع تبدیلی طلای سبز رازیانه شهرستان رزن با آغوش باز استقبال کرده و فرش قرمز برای سرمایهگذاران این حوزه پهن میکنیم، اظهار کرد: رزن با افتخار مقام نخست کشور و حتی در سطح جهان را در تولید گیاه دارویی رازیانه به خود اختصاص داده است.
علیاصغر غفاریآثار سطح مزارع رازیانه این شهرستان را ۳۰۰۰ هکتار برشمرد و افزود: برداشت این محصول در ۳۰۰۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی، نهتنها گواهی بر توانمندیهای کشاورزان محلی است بلکه نشاندهنده پتانسیل بالای شهرستان در عرصه تولید محصولات دارویی نیز به شمار میرود.
وی تصریح کرد: رازیانهکاران رزنی محصولی با کیفیت و خوب برداشت میکنند، اما با چالشهای قابل توجهی نیز مواجه هستند که یکی از بزرگترین معضلات، عدم وجود صنایع تبدیلی در شهرستان است.
وی با بیان اینکه عدم وجود صنایع تبدیلی رازیانه در رزن بهطور جدی بر بازار رازیانهکاران رزنی تأثیر گذاشته و دلالان به راحتی قادر به تعیین قیمتها هستند، خاطرنشان کرد: این وضعیت موجب رنج کشاورزان و از دست رفتن فرصتهای بهرهبرداری از زحمات رازیانه کاران رزنی میشود.
فرماندار رزن با اشاره به اینکه با ایجاد زیرساختهای مناسب و کارخانجات تبدیلی، امکان بهبود وضعیت تولید و افزایش درآمد کشاورزان وجود دارد، گفت: این اقدام نهتنها میتواند به ارتقای وضعیت اقتصادی منطقه کمک کند، بلکه رزن را به یک قطب مهم در صنایع دارویی تبدیل خواهد کرد.
غفاریآثار با بیان اینکه زمان آن فرا رسیده که سرمایهگذاریهای لازم برای حمایت از کشاورزان و توسعه صنایع تبدیلی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه، قبلاً از سوی ما از شستا دعوت به سرمایهگذاری شده است، اما پس از قبول دعوت، اقداماتی دیده نشد، بنابراین ما از سرمایهگذاران دیگری که به این حوزه تمایل دارند، دعوت میکنیم تا با ورود به این عرصه، فرصتی را برای کشاورزان فراهم کنند.
وی بیان کرد: این اقدام میتواند بهنحوی پایدار و مداوم شهرستان رزن را در عرصه ملی و بینالمللی به جایگاه شایسته خود برساند، چرا که رزن باید از توانمندیهای خود به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کند و در راستای توسعه پایدار گام بردارد.
پیگیر قیمتگذاری رازیانه در رزن هستیم
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان رزن نیز از پیگیری این شهرستان برای قیمتگذاری رازیانه کشور در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: بهدنبال آن هستیم که قیمت رازیانه کشور در رزن کلید زده شود، ضمن اینکه کارهای اولیه برای ثبت جهانی رازیانه رزن در دست اقدام و پیگیری بوده و اقداماتی هم در خصوص ثبت جهانی رازیانه رزن انجام دادهایم اما هنوز به مراحل نهایی خود نرسیده و تکمیل نشده است که این امر در دست پیگیری است.
رضا مهدویرجا با اشاره به اینکه ۹۵ درصد رازیانه کشور در شهرستان رزن تولید میشود، به خبرنگار ایسنا گفت: متاسفانه با وجود اینکه شهرستان رزن قطب تولید رازیانه کشور بهشمار میرود اما به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی در این زمینه، این طلای سبز شهرستان توسط بهرهبرداران شهرستان بهصورت خام به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شهرستان رزن تنها یک واحد سنتی مربوط به فرآوری رازیانه مشغول فعالیت است، اظهار کرد: این واحد سنتی به تنهایی برای شهرستان رزن که به عنوان قطب تولید رازیانه بهشمار میرود کافی نیست برای همین با توجه بهضرورت این امر پیگیری برای ایجاد صنایع تبدیلی لازم و بهروز رازیانه برای شهرستان رزن با جذب سرمایهگذار در دست پیگیری است چرا که شهرستان رزن بهعنوان قطب تولید رازیانه کشور در تولید این محصول حرف برای گفتن دارد.
مهدویرجا با اشاره به اینکه جشنواره رازیانه هرساله در شهرستان رزن برگزار میشود، خاطرنشان کرد: برای رازیانه رزن نیاز است جشنوارهها و رویدادهایی برگزار کنیم تا برگزاری این رویدادها خروجی خوبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان رازیانه شهرستان داشته باشد.
به گزارش ایسنا، پیگیری دستورات کارگروه کشوری رازیانه برای شهرستان رزن و درگزین بارقه امیدی برای رفع مشکلات رازیانهکاران این شهر است. ضمن اینکه اقدامات لازم برای عرضه تولیدات رازیانه در بورس از نقش موثری در حذف دلالان برای تعیین قیمت رازیانه برخوردار خواهد بود که در دستور کار کارگروه کشوری رازیانه رزن و درگزین قرار گرفته است.
انتهای پیام