حسام الدین کرجی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مخاطرات کوهنوردی در فصل پاییز و زمستان، اظهارکرد: باتوجه به شرایط جوی حاکم بر کوهستان در این دو فصل، به همه کوهنوردان توصیه میشود که پیش از رفتن به کوه حتما برنامه ریزی لازم را داشته باشند تا دچار مخاطرات کوهستان نشوند.
وی افزود: زمانی که سازمان هواشناسی اخطاریه صادر میکند، به این معناست که میزان تلاطم و شدت بارندگیها در محیط کوهستان بیشتر است و بهترین گزینه صرف نظر کردن از رفتن به کوهستان است.
این پیشکسوت کوهنوردی تصریح کرد: اگر کوهنوردی تصمیم به صعود زمستانی دارد، تاکید میشود که به صورت گروهی این کار را انجام دهد و هیچگاه به تنهایی به کوهستان قدم نگذارد، چرا که علاوه بر مخاطرات طبیعی، خطر حمله حیوانات درنده و وحشی نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین تنها افرادی میتوانند در این فصل به کوهستان بروند که اطلاعات فردی خود را در خصوص نحوه مقابله با خطرات کوهستان مانند خطر ریزش سنگ، برخورد صاعقه و ریزش بهمن بالا برده باشند تا اگر گرفتار حادثهای شدند به خود و دیگر همراهانشان کمک کنند.
کرجی خاطرنشان کرد: زمانی که برف میبارد، به کوهنوردان توصیه میشود حداقل تا ۷۲ ساعت از رفتن به کوهستان پرهیز کنند تا گرفتار بهمن نشوند.
وی در ادامه گفت: تمام کوههایی که دارای شیبهای ۳۵ تا ۴۵ درجه هستند، امکان ریزش بهمن در آنها بسیار بالاست، بنابراین کوهنوردان از رفتن به این مناطق به شدت پرهیز کنند.
این پیشکسوت کوهنوردی یادآورشد: کوهنوردانی که تصمیم به انجام صعودهای زمستانی دارند، باید به شکل کاملا مجهز به کوهستان بروند تا دچار سرمازدگی نشوند.
انتهای پیام