به گزارش ایسنا، فتحعلی واشقانی از سال ۱۳۴۶ به عنوان مربی و معلم خط نستعلیق در انجمن خوشنویسان ایران حضور داشت. حضور او در عرصه خوشنویسی در دوران کودکی با گذراندن تحصیلات مکتبی و تمرین خوشنویسی آغاز شد. اولین استاد او در خط، میرزا ذبیحالله واشقانی بود و اولین مشق او بر لوح چوبی و با عبارت «اول کارها به نام خدا» بود.
واشقانی فراهانی سال ۱۳۰۹ در روستای واشقان از توابع فراهان استان مرکزی متولد شده بود. به همین ترتیب نیز از بنیانگذاران انجمن خوشنویسان استان مرکزی است. او البته فعالیت جدی خود در عرصه خوشنویسی را در تهران نیز ادامه داد و پس از جابهجایی و سکونت در تهران، از سیدحسین و سیدحسن میرخانی آموخت. سال ۱۳۳۷ او در کلاسهای آزاد خوشنویسی نزد حسین میرخانی خط نستعلیق را آموخته بود.
بهزعم منابع بسیار و حتی سایت انجمن خوشنویس ایران، این خوشنویس در سال ۱۳۴۳ به عنوان اولین مدرس در انجمن خوشنویسان ایران انتخاب شد و به سبب سالها تدریس در این انجمن، حالا نیز بسیاری از شاگردان او به عنوان مدرس در انجمن خوشنویسان ایران فعالیت میکنند.
البته علی اشرف صندوق آبادی ـ نایب رئیس انجمن خوشنویسان ایران ـ در گفتوگو با ایسنا در این زمینه میگوید: استاد واشقانی از پیشکسوتان خوشنویسی ایران و از شاگردان مرحوم استاد حسن و حسین میرخانی بوده است و پس از آموختن نزد آنها به تدریس مشغول شد. در مجموع اولین مدرس خط البته استاد میرعماد محسوب میشود و در انجمن خوشنویسان ایران نیز اساتید میرخانی، کاوه و بوذری تدریس داشتند، با این حال با در نظر گرفتن یک بازه زمانی خاص، میتوان گفت که استاد واشقانی در یک مقطع زمانی اولین مدرس انجمن خوشنویسان ایران هستند.
انجمن خوشنویسان ایران سال ۱۳۲۹ با همت سیدحسین میرخانی و علی اکبر کاوه، ابراهیم بوذری و سیدحسن میرخانی، با اهتمام مهدی بیانی و با همکاری وزارت فرهنگ و هنر وقت تأسیس و راهاندازی شده بود و واشقانی نیز پس از مدتی در کنار دیگر اساتید این انجمن به هیات داوران انجمن خوشنویسان ایران در زمینه خط نستعلیق پیوست. او در سال ۱۳۵۹ به تشخیص سیدحسن و سیدحسین میرخانی، علی اکبر کاوه و ابراهیم بوذری به درجه استادی رسید (منبع: انجمن خوشنویسان ایران).
فتحعلی واشقانی فراهانی درگیر بیماری سرطان بود و ۱۳ آبان ۱۳۹۱ در ۸۲ سالگی درگذشت.
تا کنون ترجمه کامل قرآن کریم، کلک مشکین، دیوان حافظ، چش مه خورشید، آیت مهر، هفت خوان رستم و رسم الخط از این هنرمند خوشنویس به چاپ رسیده است و از مشق مشکین به عنوان آخرین اثر او یاد میشود.
انتهای پیام