ظریفیان:اتفاقات خوبی در انتخاب استانداران رخ داد

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه ایده وفاق ملی هنوز خوب تبیین نشده و ابعاد تئوریک آن روشن نشده است، تاکید کرد :اگر وفاق ملی خوب تبیین و اجرایی شود، می‌تواند به حل اولویت‌ها و مشکلات کشور کمک کند.

غلامرضا ظریفیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وفاق ملی از نیازهای کشور است، اظهار کرد: ایران یک سرزمین بزرگ، با جمعیت گسترده، اقوام و گرایش‌های سیاسی مختلف است، ایران  را باید همه ایرانیان بسازند. هویت ملی و وحدت ملی میسر نمی‌شود مگر با وفاق ملی که هم‌پذیری جدی میان جریان‌های سیاسی کشور ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: با این حال ایده وفاق ملی هنوز خوب تبیین نشده و ابعاد تئوریک آن روشن نشده است. اگر واژه‌ها به خوبی تبیین نشوند، امکان بدفهمی داشته و ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرند. اگر وفاق ملی خوب تبیین و اجرایی شود، می‌تواند به حل اولویت‌ها و مشکلات کشور کمک کند. شاید یک دلیل اینکه نمی‌توانیم از منابع خود استفاده کنیم، وجود تقابل هاست در حالی که اگر تفاهم باشد، منابع آسیب ندیده و به خوبی قابل استفاده خواهد بود.

این فعال سیاسی در ادامه با بیان اینکه در تعربف وفاق ملی اختلاف وجود دارد، تصریح کرد: آیا وفق ملی به معنای دادن امتیاز حداکثری به رقیب است؟ در این زمینه دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و دولت هم مورد نقد قرار گرفته است که وفاق ملی به معنای نگاه حداکثری به رقیب نیست، بلکه ارزیابی وزن نیروها و خواست‌های جامعه و سیاستگذاری و اجرای متناسب با آن و به کار گماردن نیروها متناسب با خواسته‌هاست.

ظریفیان خاطرنشان کرد: دولت باید وعده‌هایی که به مردم داده است را  در چارچوب و اصولی که مردم به آن رای داده‌اند، محقق کند. اگر ترکیب دولت با خواسته‌های مردم متناسب نبوده یا افرادی به کار گمارده شوند که به اصول دولت پایبند نباشند، دولت ضرر خواهد کرد. دولت شعار میانه‌روی داده است، اما باید از نیروهای توانمند که اصول دولت را پذیرفته‌اند، استفاده کند. به هر حال دولت میراث‌دار مشکلات انباشته شده است، بنابراین نیازمند افراد توانمند و معتقد به وفاق ملی است.

وی تصریح کرد: با این حال باید جامعه را امیدوار کرد. اتفاقات خوبی در انتخاب استانداران رخ داده و برای اولین بار شاهد انتخاب معاون رئیس‌جمهور یا استاندار اهل سنت، عرب و بلوچ هستیم که این اقدامات قابل دفاع و مثبت است. دولت باید با همین رویکرد دنبال برخی مطالبات اجتماعی برود که افکار عمومی روی آنها حساسیت دارد.

این فعال سیاسی در پایان درباره تاثیر تحقق وفاق ملی بر کاهش مشکلات معیشتی، خاطرنشان کرد: وفاق ملی به حل مشکلات اقتصادی هم کمک می‌کند، زیرا تعارض‌ها، منابع را از بین برده، غفلت ایجاد کرده و مسائل فرعی را با مسائل اصلی جابجا می‌کند. در مقابل وفاق، اجماع ایجاد می‌کند و در این شرایط، منابع به جای آنکه صرف تقابل شود، صرف حل مشکلات خواهد شد. اگر وفاق ملی به خوبی تبیین و اجرایی شود، دستاوردهای خوبی در مسائل اقتصادی هم خواهد داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403081309614
  • خبرنگار : 71480