علی اکبر اسدی، ۱۳ آبان در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: متاسفیم که در نیروگاه شازند مازوتسوزی انجام میشود و با اقداماتی که انجام خواهیم داد امیدواریم میزان مازوت سوزی کم شود یا به حد استاندارد ۰.۸ درصد برسد.
وی افزود: یکی از واحدهای نیروگاه ۷۰ روز در تعمیرات اساسی است و واحد دیگر نیز به مدت یک ماه به اورهال خواهد رفت.
اسدی با تاکید بر اینکه مسئله مازوت سوزی نیروگاه باید به صورت ملی حل شود، گفت: تمام ارکان استان با مازوت سوزی مخالف هستند و تلاش میشود تا این روند متوقف شود.
وی در ادامه، در رابطه با طرح کوک سوزنی پالایشگاه شازند تصریح کرد: اجرای طرح کوک سوزنی پالایشگاه به هیچ عنوان نباید انجام شود تا مطالعات آن به تایید محیط زیست برسد.
اسدی با تاکید بر اینکه میزان دریافت عوارض آلایندگی شهرداریهای شازند و اراک و نحوه مصرف این عوارض باید استخراج شود، گفت: شخص شهردار و یک عضو از شورای شهر اراک بایستی در جلسات کارگروه آلودگی هوا حضور داشته باشند و ضرورت دارد یک سازمان در خصوص آلودگی هوا در شهرداری اراک تشکیل شود.
یوسف یوسفی، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز با تاکید بر اینکه سهم گاز نیروگاه شازند نباید به صفر برسد، اظهار کرد: با حضور وزرای نفت و نیرو جلسهای در تهران خواهیم داشت و پیگیری میشود که سهم گاز نیروگاه شازند از شورای عالی امنیت ملی گرفته شود.
قنبری مسئول نیروگاه شازند نیز اظهار کرد: در حال حاضر در دو واحد نیروگاه، مازوت سوزی انجام میشود و دو واحد از مدار خارج است ولی یکی از این واحدها تا آخر هفته به مدار برخواهد گشت که اگر گاز به ما اختصاص دهند، از سوخت گاز برای آن واحد استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: برای پروژه پایش آنلاین دودکشهای نیروگاه با یک شرکت دانش بنیان قرارداد بسته شده و کارهای نرم افزاری و طراحی اولیه آن در حال انجام است. پیشرفت پروژه ۵۰ درصد است و تا انتهای سال به بهره برداری میرسد.
حمید اخوان، فعال حوزه محیط زیست نیز اظهار کرد: اجرای طرح کوک سوزنی پالایشگاه شازند به صلاح استان نیست و نباید انجام شود.
وی با بیان اینکه اصلاح و به استاندارد رسیدن آلایندههای فعلی پالایشگاه از سال ۹۲ روی زمین مانده است، اظهار کرد: پالایشگاه بایستی مازوت کم سولفور خود را در اختیار نیروگاه شازند قرار دهد.
انتهای پیام