روز دانشآموز در ایران، که هر ساله در ۱۳ آبان برگزار میشود، به یاد و خاطرهی دانشآموزان و دانشجویانی است که در سال ۱۳۵۷ در جریان اعتراضات علیه رژیم پهلوی، جان خود را فدای آرمانهای خود کردند. این روز به عنوان نمادی از آگاهی، مقاومت و مبارزه برای حقوق بشر و آزادی در تاریخ معاصر ایران شناخته میشود. در این روز، مدارس و دانشگاهها با برگزاری مراسمهای مختلف، یاد و خاطرهی این شهیدان را گرامی میدارند و به اهمیت آموزش و پرورش در شکلگیری آیندهای بهتر برای کشور تأکید میکنند.
همچنین، این روز فرصتی برای تجدید میثاق با ارزشهای انسانی و اجتماعی و ترویج فرهنگ علمآموزی و پژوهش در میان نسل جوان است؛ به همین دلیل، روز دانشآموز نه تنها به یادآوری تاریخ و قهرمانیهای گذشته اختصاص دارد، بلکه به عنوان فرصتی برای ترویج علم، دانش و تفکر انتقادی در جامعهی ایرانی نیز محسوب میشود. ۱۳ آبان یادآور مسئولیت ما در قبال آیندهی کشور و نسلهای آینده است و اهمیت آموزش و پرورش را در تحقق این اهداف به ما یادآوری میکند.
به مناسبت ۱۳ آبان به گفتوگو با دو دانشآموز نخبه قمی پرداختیم که در ادامه میخوانید:
زینب اکرامی مقدم نخبه و دانش آموز رتبه اول جایزه البرز کشوری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بنیاد فرهنگی البرز که در سال ۱۳۴۲ به همت حسین علی البرز تاسیس شد و طی نیم قرن از نخبگان برتر علمی کشور حمایت کرد.
وی ادامه داد: الحمدالله امسال من هم توانستم یکی از منتخبین این بنیاد علمی از استان قم باشم؛ برای رسیدن به این موفقیت با تلاش و پشتکار زیاد از فرصتها به بهترین شکل استفاده کردم؛ نقش معلمان دلسوزم را نمیتوانم نادیده بگیریم چرا که معلمانم در این راه بسیار کمکم کردند.
اکرامی مقدم بیان کرد: برای موفقیت در این مسیر سعی بر این داشتم که سر کلاس درسها را به خوبی بیاموزم تا بتوانم در ساعات بعدی به کارهای فرهنگی و علمی بپردازم.
وی افزود: درحال حاضر در رشته تجربی مشغول به تحصیل هستم و امیدوارم بتوانم در آیند نزدیک فرد مفیدی برای مردم و کشور باشم و گامی هر چند کوچک در جهت اعتلای روزافزون کشور برداریم.
این دانش آموز عنوان کرد: الهام بخش من در این راه پدر و مادر عزیزم بودند که در همهی مسائل مرا حمایت کردند و نیازهای مرا برآورده کردند.
اکرامی مقدم در پایان تصریح کرد: از نظر من برای رسیدن به موفقیت در هر کاری اول باید به خدا توکل داشت و سپس تلاش و پشتکار را فراموش نکرد؛ همچنین نباید از شکستها در زندگیمان خسته شویم؛ به دوستانم توصیه میکنم که برای رسیدن به آینده روشن تر و قوی تر باید زمان را غنیمت شمرده و از فرصتها به خوبی استفاده کنیم.
محمد حسن صادقی، دانشآموز نخبه و دارندهی مدال طلای المپیاد فیزیک، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: المپیاد فیزیک به طور خاص شامل سه مرحله است: مرحلهی اول یک آزمون تستی، مرحلهی دوم آزمون تشریحی به همراه یک آزمون عملی در آزمایشگاه و سپس پس از این دو مرحله، حدود ۴۰ نفر انتخاب شده و به دورهی تابستانی راه پیدا میکنند. از این تعداد، به ۱۰ نفر مدال طلا، به ۱۵ نفر مدال نقره و به ۱۵ نفر دیگر مدال برنز اهدا میشود.
صادقی خطاب به دانش آموزان علاقهمند برای شرکت در المپیادهای دانشآموزی، بیان کرد: برای مطالعهی المپیاد، دو روش وجود دارد؛ یکی استفاده از استاد و دیگری مطالعهی منابع بهطور مستقل. من از روش دوم استفاده کردم. در سال دهم، در کلاسهای مدرسه شرکت میکردم و در بازههای ۴۵ دقیقهای مطالعه میکردم و بین دو بازه، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت میکردم. این زمان برای افراد بسته به خودشان میتواند متفاوت باشد.
این دانشآموز نخبه با بیان اینکه قطعا در این راه با سختی و خستگی روبهرو شدم، عنوان کرد: به نظرم اولین و مهمترین راهی که میتواند انسان را از این مشکلات رها سازد، توکل به خدا و توسل به ائمه است؛ اگر من از خدا بخواهم، حتماً کمک خواهد کرد.
صادقی تصریح کرد: رشتهی مورد علاقهام برق است و مطالعهی المپیاد به من کمک کرد که با این رشته بیشتر آشنا شوم و انگیزهام برای تحصیل در این رشته افزایش یابد.
وی افزود: به شخصه این مسیر را جزء لطف خدا نمیدانم. بعد از اهل بیت، پدر و مادر و افراد نزدیک، بسیار تأثیرگذار و کمککننده هستند. این افراد شرایط را فراهم و آرامش را به انسان هدیه میدهند.
صادقی در پایان اظهار کرد: اولین و مهمترین راهی که باعث موفقیت انسانها میشود، یاد دائمی خدا در ذهن است. سپس، مهمترین عنصر تلاش و پشتکار است، زیرا بدون تلاش و صرفاً با توکل و دعا هیچ چیزی محقق نخواهد شد. پیشنهاد من به دانشآموزان این است که این دو مورد را حتماً به خاطر داشته باشند.
انتهای پیام