کمیته مسئولیت اجتماعی انجمن جراحان عمومی و آمادگی اعزام به مناطق محروم

میزگرد «هنر، جراحی و بیمار» که به دیدار و هم‌اندیشی جمعی از چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی با پزشکان کشورمان اختصاص داشت در دومین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران برگزار و تشکیل کمیته مسئولیت اجتماعی با همراهی تنی چند از هنرمندان و ورزشکاران در مناطق محروم و دورافتاده کشور، اعلام شد.

به گزارش ایسنا، دکتر مهرداد بهلولی - دبیر دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان عمومی ایران با اشاره به فعالیت‌های توانمندسازی و عام‌المنفعه گفت: اعضای هیات مدیره آماده هستند که جهت هرگونه کمکی به نقاط محروم و دورافتاده کشورمان اعزام شوند.

لباس پزشکی سفید است و مراقبت بیشتری می‌طلبد

دکتر حسن عباسی - متخصص ارتوپدی و هنرمند که ازجمله پزشکان حاضر در میزگرد هنر، جراحی و بیمار بود نیز در سخنانی گفت: هنر و پزشکی هر دو بیس علمی دارند. شخص می‌تواند علم پزشکی و جراحی و تکنیک را یاد بگیرد ولی بعضی افراد زمینه‌های خاص و متفاوتی نسبت به دیگران دارند. مثلا ممکن است یک جراح نسبت به دیگران خوش‌ دست‌تر و متبحرتر باشد باوجودی که ازنظر علم و آگهی و دانش با دیگران همسان است. در اینجا هنری که آن جراح دارد، باعث می‌شود که کار او از دیگران متمایز شود. در هنرمند هم همینطور است.

عباسی گفت: نکته‌ای هم از استاد بزرگمان دکتر یلدا نقل می‌کنم. ایشان گفتند هر صنفی یک یونیفرم و لباسی دارد. لباس صنف پزشکی، سفید است و کوچکترین لکه‌ای روی آن بسیار نمایان است و بنابراین سعی کنید همیشه این را مدنظر داشته باشید. من هم همیشه به دوستان جوان‌ترم می‌گویم که ممکن است بعضی از لکه‌ها بر روی لباس‌های رنگی دیده نشوند ولی کوچکترین لکه‌ای در لباس سفید ما پزشکان خیلی به چشم می‌آید. خدا را شکر می‌کنم که اکثریت ما پزشکان حواسمان به این مساله هست.

گم‌شده ما آموزش است

دکتر امید رضایی - پزشک و نویسنده هم در این میزگرد نیز در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به اعتماد مردم به پزشکان و هنرمندان، گفت: همه می‌دانیم که سال‌هاست پزشکان کشور وضعیت خوبی ندارند. خود من در این مورد نوشته‌ام که نسل جدید پزشکان، امید و انگیزه و درنتیجه کیفیت لازم را ندارند و آن دسته از آنها هم که کیفیت لازم را دارند، احتمالا مهاجرت خواهند کرد. من فکر می‌کنم که گم‌شده ما آموزش است. به عنوان کسی که هفت سال پزشکی عمومی خوانده‌ام، چهار سال تخصص داخلی و سه سال فوق تخصص آنکولوژی هماتولوژی خوانده‌ام که در مجموع 14 سال می‌شود، معتقدم که غیر از آموزش علمی را که همه آموزش می‌دهند ولی منش و آداب پزشک بودن را بصورت سیستماتیک آموزش نمی‌بینیم. هیچ‌کس به من آموزش نداده است که مثلا یک خبر بد را چطور به مریض بدهم. یا اگر مریض از من شکایت کرد، چطور با او برخورد کنم؟ در مجموع آموزش درستی در این موضوعات نمی‌بینیم و به این موضوعات فکر نمی‌شود.

رضایی اضافه کرد: یکی از محاسنی که پزشکی برای من داشته، این بوده که توانسته‌ام از طریق پزشکی با هنرمندان آشنا شوم و بعضا سعی کنم که یک کار بهتری برای هنرمندان انجام دهم چون من فکر می‌کنم که هنرمندان، ریه‌های جامعه هستند. مطمئن باشید اگر ارتباط بین هنرمندان و پزشکان بهتر شود، برای همه و برای جامعه خیلی بهتر است.

کمیته مسئولیت اجتماعی با همراهی گروه‌های مرجع

دکتر محمدمهدی رضایی - جراح، شاعر و عضو هیات مدیره انجمن جراحان عمومی نیز گفت: هنر، مفهوم بسیار گسترده‌ای دارد و بنابراین ارائه یک تعریف از آن، کار دشواری است. شاید اگر ما بخواهیم هنر و هنرمند و یک اثر هنری ماندگار را تعریف کنیم، کارمان دشوارتر هم خواهد شد. تعاریف مختلفی از هنر وجود دارد اما اثر ماندگار و هنرمند ماندگار یک خصوصیتی دارد که مثل تفاوت قهرمان با یک پهلوان است. ما هنرمند کم نداریم ولی برخی از آنها بخاطر نوع زندگی‌شان، ماندگار شده‌اند.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری کنگره سالیانه انجمن جراحان عمومی، عضو هیات مدیره انجمن جراحان عمومی در پایان اظهار داشت: پیشنهادی به هیات مدیره انجمن جراحان عمومی ارائه کرده‌ام که به تصویب رسید. اینکه ما در انجمن کمیته‌ای تحت عنوان کمیته مسئولیت اجتماعی داشته باشیم تا در سراسر کشور با گروه‌های مرجعی مثل هنرمندان و ورزشکارانی که کارهای عام‌المنفعه انجام می‌دهند، بتوانیم همراهی کنیم و ما هم دین خودمان را به جامعه ادا کنیم.

در این میزگرد تنی چند از چهره‌های فرهنگی،‌ هنری و ورزشی کشورمان نیز از جمله حسین پاکدل، سروش صحت، رسول خادم، ووریا غفوری، احترام برومند، امیر جدیدی و ... حضور داشتند و ضمن بیان نظرات خود، بر لزوم ارتباط موثر پزشکان و هنرمندان جهت ورود به مسائل عام‌المنفعه و انجام مسوولیت اجتماعی تاکید کردند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403081309098
  • خبرنگار :

برچسب‌ها