از دبیرستان به شیمی علاقه داشتم/مراقب سلامت مواد غذایی هستیم
یکی از این بانوان عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، مشاور امور بانوان رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی است.
نجمه یزدانفر با اشاره به زمینه علاقهمندی خود به علم شیمی گفت: این علاقه به دوران دبیرستان باز میگردد. در آن دوره به ساخت مواد شیمیایی و استفاده از برخی محصولات گیاهی علاقه داشتم.
یزدانفر افزود: پس از ورود به دانشگاه در دوره کارشناسی، موضوع اندازهگیری نیترات آب را به عنوان پروژه نهایی انتخاب کردم. اندازهگیری نیترات آب در شبکه شرب شهری نتایج جالبی داشت و احساس کردم کار کردن در این زمینه میتواند برای همه مردم مفید باشد چون نیترات آب در خیلی از مناطق بالاتر از حد استاندارد بود.
او با بیان اینکه بعد از پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد وارد جهاد دانشگاهی شدم؛ گفت: جهاد دانشگاهی نهادی است که بین صنعت و دانشگاه ارتباط ایجاد و با توجه به اهمیت بومیسازی، علم را وارد چرخه صنعت میکند. با ورود به این نهاد و احساس نیازی که در حوزه کنترل کیفی داشتم؛ راهاندازی آزمایشگاههای کنترل کیفی آب و غذا را در دستور کار قرار دادم.
رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر موفق به تأسیس شش تا هفت آزمایشگاه کنترل کیفی شدهایم و به عنوان آزمایشگاه معتمد نهادهایی چون وزارت بهداشت، گمرک، استاندارد و ... فعالیت داریم.
این بانوی موفق درباره اهمیت فعالیت آزمایشگاههای کنترل کیفی در کشور گفت: وجود این آزمایشگاهها برای بررسی سلامت تمام محصولاتی که ما مصرف میکنیم اهمیت دارد. گاهی اخباری در خصوص باقیمانده سموم شیمیایی در میوهها و یا بالاتر بودن ماده سمی آرسنیک در برخی برنجها میشنویم. ما بر روی این موضوعات کار میکنیم تا مردم از سلامت محصولاتی که مصرف میکنند مطمئن باشند.
یزدانفر ادامه داد: علاوه بر این، در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی، بومیسازی موادی که وارد کردن آن به دلیل تحریمها دشوار و یا گران است هم در دستور کار قرار دادیم و تاکنون توانستهایم محصولاتی چون اسانسها را بومیسازی کنیم.
او خاطرنشان کرد: همزمان با این فعالیتهای تخصصی، به عنوان مشاور بانوان جهاد دانشگاهی کشور هم مشغول به کار هستم و در تلاش هستیم خانمهای فناور و دانشجوهای دارای ایدههای ناب را جذب کنیم تا در پیشرفت کشور موثر باشیم.
آموزش به ۶ هزار روشندل
بانوی دیگر قصه ما ۱۸ سال است که با روشندلان همدم است.
ماهرخ فلاحی در طول بیش از ۱۸ سال خدمت صادقانه به کشور بیش از شش هزار روشندل را آموزش داده و به ثمر رسانده است. میگوید مسیری که در آن قدم گذاشتم ساده نبود ولی نور قلبهای کسانی که برایشان میجنگیدم باعث شد دوام بیاورم و بعد این همه سال خدمت صادقانه با تکرار این جمله که «چه خوب» توانستم سرم را بالا بگیرم و از پایان شیرین قصهای که شروع کرده بودم به خودم ببالم.
یک بانوی صنعتگر: به سهم خود به دنبال رونق اقتصادی کشور هستیم
بانوی دیگری هم اینجا بود که از حدود سه دهه است در عرصه صنعت و آموزش کسب و کار فعال است.
افروز احمدزاده فعال صنعتی با بیان اینکه از سال ۱۳۷۵ وارد حوزه صنعت شدهام و در زمینه آرایشی، بهداشتی و غذا فعالیت دارم؛ گفت: علاوه بر فعالیت صنعتی، وارد حوزه آموزش هم شده و کافه کارآفرینی را در استان البرز پایهگذاری و به کسب و کارهای خرد و کلان آموزشهای کسب و کار ارئه میکنیم.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: شرکت ما در سال ۱۴۰۰ در حوزه شتابدهی به عنوان شرکت برتر انتخاب شد. ضمن اینکه در حوزه تولید هم سعی کردهایم به شرکتهایی که در کار خود با موانعی مواجه بودند هم کمک کنیم تا به سهم خود موجبات رونق اقتصادی کشور را فراهم کنیم.
طراحی کپسول ضدسرطان توسط بانوی دانشمند
یک زن دانشمند هم در این جمع حضور داشت. او توانسته پوشش داروی ضدسرطان را طراحی کند تا به سهم خود قدمی در عرصه درمان بیماران بردارد.
عادله دیوسالار استاد تمام دانشگاه خوارزمی به زمینه فعالیت تخصصی خود اشاره و اعلام کرد: در رشته تخصصی بیوفیزیک، موضوع تهیه و سنتز ناداروهای خوراکی را دنبال میکنیم و در این زمینه توانستیم یک کپسول با پوششی از جنس پروتئین شیر برای داروهای ضدسرطان طراحی کنیم. این کپسول در فاز آزمایشگاهی نتیجه خوبی داشته و ثبت اختراع هم شده است.
او ادامه داد: همچنین طراحی نانوذرات از گیاهانی چون آویشن و زنجیل برای درمان سرطان و دیابت هم به سرانجام رساندهایم.
این استاد تمام دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: فعالیت در این عرصهها باعث شد تا عناوینی چون دانشمند موفق دو درصد بینالمللی، دانشمند جوان و محقق برتر از طرف انجمن فائو بیامبی، پژوهشگر برتر و دانشمند جوان در کشور سنگاپور، پژوهشگر برتر انجمن بیوشیمی و بیوفیزیک، پژوهشگر برتر استان و پژوهشگر برتر دانشگاه خوارزمی را کسب کنم.
محافظان حق حیات جنین
در میان این چهرههای علمی و اقتصادی، بانوی دیگری هم بود که در حوزه اجتماعی آن هم حقوق مخلوقاتی که هنوز به دنیا نیامدهاند فعال بود.
زهرا موسائی فعال اجتماعی با بیان اینکه زمینه اصلی فعالیت گروه ما دفاع از حقوق جنین است؛ گفت: گاهی حق حیات از جنین آن هم صرفاً به دلیل اینکه پدر و مادر احساس میکنند الان زمان مناسبی برای بچهدار شدن نیست گرفته میشود. در چنین شرایطی گروه ما وارد عمل شده و در مهمترین قدم سعی میکنیم با دادن اطلاعات، فرهنگسازی و مجاب کردن والدین، بحث سقط جنین را به سهم خود در کشور کاهش دهیم.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: برای اقناع والدین، مواردی چون حق حیات جنین، آسیبهای روحی و جسمی سقط و تمام مسائلی که این اقدام میتواند به دنبال داشته باشد را مطرح میکنیم. اگر با وجود طرح این موارد باز هم بر سقط جنین اصرار داشتند سعی میکنیم مشکلاتی که باعث شده والدین به سمت سقط رفتهاند را حل کنیم تا بتوانند از فرزند خود پس از تولد نگهداری کنند.
موسائی با بیان اینکه بسیاری از والدین با مشاورهها و کمکهای گروه ما از سقط جنین منصرف میشوند؛ گفت: موارد خیلی کمی هم وجود داشته که با وجود همه اینها تصمیم به سقط گرفته بودند؛ در این شرایط ما به والدین پیشنهاد میدهیم فرزند خود را به دنیا بیاورند و به صورت امانت تا زمان رفع مشکلات خود و آمادگی برای پذیرش مسئولیت فرزند به ما بسپارند. ما با پذیرش این نوزادان در منزل مانند فرزندان خودمان از آنها مراقبت میکنیم. مواردی بوده که والدین به مدت دو ماه نوزاد را به ما سپردهاند.
بانویی که مصالح ساختمانی به ۲۴ کشور جهان صادر میکند
شاید باور اینکه یک زن بتواند به ۲۴ کشور جهان مصالح ساختمانی صادر کند سخت باشد اما اینجا بانویی به بیان تجربههای خود پرداخت که روزی رئیس شهرک صنعتی سپهر بوده و الان مسئولیت شهرک صنعتی نظرآباد را بر عهده دارد.
مریم سردشتی، مدیرعامل شهرک صنعتی نظرآباد با بیان اینکه دانشآموخته مهندسی معدن از دانشگاه امیرکبیر و مدیریت کسب و کار است؛ گفت: در زمینه تخصصی خود برای اولین بار پژوهشهایی درباره تداوم و تعارض کسب و کارهای خانوادگی و نقش این نوع کسب و کارها در تولید ناخالص داخلی و به کارگیری نیروی کار داشتم و دورههای کسب و کار را تدریس میکنم.
او با اشاره به فعالیت اقتصادی خود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تولید کننده مصالح ساختمانی هستم و علاوه بر تأمین بخشی از نیاز داخلی، به ۲۴ کشور دنیا صادرات داریم.
سردشتی در پایان گفت: خوشحالم که به عنوان یک خانم این فرصت را در کشور خود پیدا کردهام تا سهمی در آبادانی داشته باشم.
سخن پایانی
اینها فقط نمونههایی از بانوان موفق ایرانی هستند که در این سالها تریبون چندانی نداشته و کمتر به آنها و خدمات اثرگذارشان پرداخته شده است. رسانهها باید بیشتر به این زنان بپردازند و آنها را به عنوان الگوهای واقعی برای زنان و دختران ایرانی معرفی کنند تا خط رسانهای که در تلاش برای القای ناامیدی به زنان ایرانی است به بنبست بخورد. جشنواره رسانهای طنین آغازی برای این ماجراست.
انتهای پیام