سرشماری عمومی بخش کشاورزی راهی برای توسعه کشور

ساعاتی قبل، زنگ عملیات اجرایی سرشماری بخش کشاورزی همزمان با سراسر کشور، در تمامی شهرهای خراسان رضوی به صدا در آمد، طرحی که بر اساس گفته کارشناسان تأثیر بسیاری در تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و به خصوص توسعه کشور دارد.

این طرح که از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شده، تاکنون ۵ نوبت برگزاری آن پشت سر گذاشته شده و نتایج این سرشماری نشان می‌دهد که ایران جزو کشورهای پیشرو است.

بدیهی است بسیاری از شهرهای خراسان رضوی در تولید محصولات کشاورزی مختلف قطب تولید در سطح کشور محسوب می‌شوند و عملاً اهمیت این سرشماری نسبت به گذشته دو چندان است.

در همین خصوص ابراهیم رودسرابی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با تأکید بر اهمیت طرح سرشماری در تصمیم‌گیری‌ها گفت: اساس برنامه‌ریزی در هر بخش مستلزم داشتن آمار صحیح است.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی برای داشتن یک برنامه‌ریزی صحیح برای بهره‌برداران نیاز به آمار و اطلاعات داریم، افزود: در همین راستا طرح سرشماری کشاورزی همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان آغاز و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب اظهار کرد: در این طرح مأموران مربوطه با داشتن کارت شناسایی معتبر به بخش کشاورزی مراجعه کرده و اطلاعات کشاورزی و دامپروری و سایر فعالیت‌های بهره‌برداران را ثبت می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان و بهره‌برداران نهایت همکاری را با مأموران داشته باشند و به دقت سؤالات را پاسخ دهند، تصریح کرد: قطعاً با داشتن اطلاعات صحیح خواهیم توانست بهترین برنامه‌ریزی را برای بخش کشاورزی شهرستان داشته باشیم.

رودسرابی با بیان اینکه این اطلاعات محرمانه بوده و تنها برای خدمت‌رسانی بهتر به بهره‌برداران مورد استفاده قرار خواهد گرفت، افزود: ششمین دوره این سرشماری با شعار همکاری در سرشماری، همکاری در رفاه و آبادانی آغاز شده است.

برنامه‌ریزی بدون داشتن آمار امکان‌پذیر نیست

روح‌الله ایزدی، معاون اجرائی و پشتیبانی ستاد سرشماری عمومی کشاورزی کلات همچنین برنامه‌ریزی بدون داشتن آمار را امکان‌پذیر ندانست و افزود: سرشماری کشاورزی پیش نیاز برنامه‌ریزی دقیق در حوزه کشاورزی شهرستان کلات خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه این امر باعث ایجاد شفافیت در آمار و ارقام برای تصمیمات درست در حوزه مدیریت و پایش تولید خواهد شد، نقش دهیاران در این طرح بزرگ ملی را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: باید بهره‌برداران و کشاورزان در روستا برای ارائه اطلاعات و آمار صحیح به مأمورین سرشماری تشویق و ترغیب شوند.

معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری کلات این طرح را به معنی شمارش همه واحدهای کشاورزی شهرستان و ثبت خصوصیات هر یک به طور جداگانه عنوان کرد و گفت: پایه برنامه‌ریزی‌ها بر اساس آماری است که با سرشماری به دست می‌آید، لذا نباید از کنار این طرح به سادگی گذشت.

ایزدی با اشاره به اینکه اگر آمار دقیقی نداشته باشیم قطعاً برنامه‌ریزی‌ها درست و به جا و کارآمد نخواهد بود، از بهره‌برداران و کشاورزان خواست، به مأموران سرشماری کشاورزی آمار را به درستی و صحیح ارائه دهند.

سرشماری عمومی کشاورزی مهم‌ترین رویداد آماری سال ۱۴۰۳

کاظم قربان پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر هم در خصوص اهمیت طرح سرشماری بخش کشاورزی گفت: همه ما امنیت غذایی جامعه را مدیون تلاش‌های بی‌دریغ کشاورزان، باغداران، دامداران و متصدیان صنایع وابسته به این حوزه هستیم پس باید برنامه‌ریزی‌ها نیز دقیق و صحیح باشد.

وی با اشاره به اینکه خط مقدم زنجیره غذایی که از مزرعه تا سفره است، بهره‌برداران و تولیدکنندگان هستند، افزود: برای حفظ امنیت غذایی باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد که این نیازمند استخراج آمار و اطلاعات دقیق است.

وی سرشماری عمومی کشاورزی را مهم‌ترین رویداد آماری سال ۱۴۰۳ دانست و خاطرنشان کرد: برای به روز رسانی آمار و اطلاعات هر ۱۰ سال یک بار سرشماری عمومی کشاورزی انجام می‌شود که آخرین آن مربوط به سال ۱۳۹۳ است.

وی با بیان اینکه امسال ششمین سرشماری عمومی بخش کشاورزی انجام می‌شود، گفت: از همه بهره‌برداران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی درخواست داریم برای استحصال آمار دقیق با مأموران ستاد سرشماری عمومی کشاورزی با لباس فرم مخصوص و کارت شناسایی معتبر از مرکز آمار ایران، همکاری لازم را داشته باشند.

وی گفت: امیدوارم با شعار «همکاری در سرشماری همراهی در رفاه و آبادانی» شاهد حصول آماری دقیق در حوزه بخش کشاورزی باشیم.

طرح سرشماری، باعث ایجاد تعهدات مالیاتی برای کشاورزان نمی‌شود

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور هم گفت: با مجموعه اقداماتی که در هفته‌های اخیر صورت گرفته تمامی مقدمات اجرای طرح سرشماری در شهرستان فراهم شده و امروز به صورت عملیاتی این طرح همزمان با سراسر کشور در شهرستان نیشابور آغاز شد.

علی مبارکی اظهار کرد: این طرح با مشارکت ۱۷ مأمور سرشماری و مجموعه‌ کارشناسان فنی که در محل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مستقر هستند تا ۲۷ آذر ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه شرکت در این سرشماری، باعث ایجاد تعهدات مالیاتی برای کشاورزان نمی‌شود، افزود: در این آمارگیری مأموران آمارگیر به تمام خانه‌های شهری و روستایی شهرستان نیشابور مراجعه خواهند کرد و در صورتی که فرد دارای زمین کشاورزی، دامداری و یا باغ میوه باشد، در راستای آمارگیری سؤالاتی از وی خواهند پرسید.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور کمک به توسعه بخش کشاورزی و اتخاذ سیاست‌گذاری‌های بهتر و پشتیبانی از کشاورزان را از اهداف اصلی این سرشماری دانست و گفت: قسمت عمده‌ای از مردم شهرستان نیشابور کشاورز و دامدار هستند، در این شهرستان بیش از ۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی است.

وی از مردم نیشابور خواست نهایت همکاری را با مأمورین سرشماری در این شهرستان داشته و اطلاعات صحیح را در اختیار آنان قرار دهند زیرا این اطلاعات در تصمیم‌سازی کلان کشوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سرشماری کشاورزی مبنای برنامه‌ریزی و دستیابی به اهداف و چشم‌انداز

 طرح عملیاتی سرشماری کشاورزی شهرستان سبزوار هم از امروز ۱۲ آبان ماه همزمان با سراسر کشورآغاز شد و به مدت ۴۵ روز سه گروه شامل یک کارشناس فنی، مجموعاً ۱۰ آمارگیر، ۳ کارشناس فنی و ۷ نفر راننده خودرو در اجرای این طرح مشارکت خواهند کرد.

علی‌اصغر امانیان معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی سبزوار  گفت: در این طرح، آمارگیری از تمامی عملیات کشاورزی بهره‌برداری شامل مساحت اراضی زراعی و باغی تعداد دام و طیور، زنبورعسل و گلخانه‌ها انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان سبزوار به سه منطقه قصبه‌ غربی، قصبه‌ شرقی و بخش روداب تقسیم شده است، افزود: آمارگیران از  ساعت ۷:۳۰ صبح تا ساعت ۱۶ آمارگیری را به صورت الکترونیکی انجام می‌دهند و دبیرخانه این طرح در مدیریت جهاد کشاورزی واقع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار سرشماری کشاورزی را مبنای برنامه‌ریزی و دستیابی به اهداف و چشم‌انداز توسعه دانست و خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی در زندگی و اقتصاد مردم تأثیر بسیاری دارد.

تمهیدات اندیشیده شده برای جمع‌آوری اطلاعات بخش کشاورزی

در شهرستان‌های خواف هم از امروز طرح سرشماری بخش کشاورزی رسماً کار خود را آغاز کرد، فقیری مدیر جهاد کشاورزی خواف با اشاره به تمهید مقدمات لازم برای برگزاری سرشماری، تصریح کرد: با توجه به آگاهی عموم مردم از اهمیت آمار در برنامه‌ریزی، مطمئن هستیم مردم شریف شهرستان خواف نهایت همکاری را با مأموران و مجموعه عوامل سرشماری خواهند داشت‌.

وی خاطرنشان کرد: این طرح با مشارکت ۱۷ مأمور سرشماری و ۷ کارشناس فنی که در محل فرمانداری مستقر هستند به صورت رسمی از امروز آغاز و تا ۲۷ آذر ادامه خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی خواف هدف از این سرشماری را جمع‌آوری اطلاعاتی در بخش‌های زراعت، باغداری، دامداری، شیلات و آبزی‌پروری، زنبورعسل، کرم ابریشم عنوان کرد.

کشاورزان سرشماری کشاورزی را جدی بگیرند

رضا نصیری، فرماندار شهرستان گناباد هم خاطرنشان کرد: این سرشماری یک فرصت برای چشم‌انداز ۱۰ ساله آینده کشاورزی این شهرستان است.

وی با تأکید بر اینکه فعالان حوزه کشاورزی و دامپروری شهرستان گناباد سرشماری کشاورزی را جدی بگیرند، گفت: در این سرشماری بیش از ۱۳ هزار بهره‌بردار کشاورزی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

فرماندار شهرستان گناباد با بیان اینکه در شهرستان گناباد ۱۵ حوزه شهری و ۴ حوزه روستایی در این سرشماری مورد آمارگیری قرار می‌گیرند، گفت: تعداد ۱۳ نفر نیروی آمارگیر زن و مرد از نیروی مردمی در دوره‌های سرشماری آموزش تخصصی شرکت و مهارت لازم را کسب کرده و در مدت ۴۵ روز در این حوزه‌ها مشغول سرشماری کشاورزی خواهند بود.

وی افزود: گرچه آمارهای گوناگونی در زمینه فعالیت‌های کشاورزان از قبیل زراعت، باغداری، پرورش آبزیان، پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری و پرورش طیور از این سرشماری به دست می‌آید، اما هیچ ارتباطی به اخذ مالیات و پرداخت یارانه ندارد و این آمار برای تأمین غذا و نهاده‌های کشاورزی در کشور است و دقت نظر در آن اهمیت زیادی دارد.

نصیری با تأکید بر اینکه دهیاران و دستگاه‌های اجرایی باید با این طرح همکاری داشته و در راستای اجرای صحیح آن همکاری کنند، گفت: روحانیون و بسیج در شهرها و روستاها این امر مهم را به مردم تبیین کنند تا در حوزه‌های مختلف آمارگیران بتوانند در ثبت آمار واقعی حوزه کشاورزی اقدام کنند.

وی افزود: این آمارگیری مبنای سیاست‌گذاری‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و تخصیص منابع و امکانات در سال‌های آینده قرار می‌گیرد لذا در سرشماری مردم بدون هیچ دغدغه‌ای با آمارگیران همکاری کنند.

بدون شک اطلاعات حاصل از این سرشماری که از امروز در تمامی شهرستان‌ها آغاز شده تأمین کننده آمار پایه این بخش و مبنای عمل تصمیم‌گیران کشاورزی در سال‌های آینده خواهد بود و می‌طلبد کشاورزان و بهره‌برداران نهایت همکاری را در این خصوص داشته باشند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403081208883
  • خبرنگار : 30147