مهدی وقاری شورچه در گفتوگو با ایسنا در خصوص کسب رتبه دوم هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی عکس لاکپشت طلایی مسکو، اظهار کرد: من از کودکی به واسطه پدرم که عکاس هستند، دوربین به دست بودم و در کنار ایشان عکاسی میکردم و به مرور زمان علاقه بیشتری به عکاسی پیدا کردم و در این عرصه حرفهایتر قدم گذاشتم و ورود کردم.
وی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی عکس لاکپشت طلایی مسکو یکی از معتبرترین جشنوارههای محیط زیست جهان است، اضافه کرد: عکسی که من در شهرستان میاندوآب در روستای شاهیندژ آذربایجان گرفتم مربوط به لک لکهای مهاجر بود که در این روستا و در پشتبام خانههای مردم زندگی میکردند. عکسی که به ثبت رسید و باعث شد تا برگزیده شوم مربوط به لک لکی است که تصویر آن بر روی شیشه آپارتمانی که کودکی از پنجره بیرون را نگاه میکند، افتاده است و من آن را به تصویر کشیدم و از لحاظ محیطزیستی در بخش انسان و طبیعت عکس خوبی بود و نظر داوران جشنواره را نیز به خود جلب کرد.
این عکاس مشهدی افزود: جشنواره بینالمللی عکس مسکو در بخش محیطزیست و طبیعت از میان ۱۴ هزار و ۴۶۸ عکس دریافت شده متعلق به عکاسانی از ۱۰۹ کشور در ۱۳ رشته، پس از ۵ مرحله داوری تعداد ۱۷۷ عکس را به عنوان عکس برتر برای نمایش در نمایشگاه نیز برگزیدند.
وی بیان کرد: مقررات این جشنواره به این صورت بود که عکاسان برتر پس از ورود به فینال، فرمت تصاویر ارائه شده با فایل RAW اصلی برای نیاز به تخصص فنی همراه در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دهند تا نام فایل تصویری با نام اثر هنری مطابقت داشته باشد. همچنین مکان و داستان عکس براساس رویداد زیستی آن مکان نیز همخوانی داشته باشد.
وقاری شورچه ادامه داد: طبیعتا این روند برای من هم وجود داشت و از سال گذشته کم و بیش با من ارتباط داشتند و از هر مرحلهای که عبور میکردم پیامهایی را از آنها دریافت میکردم که فایل اصلی و توضیحات لازم را در مورد آن اثر درخواست میکردند و یک ماه گذشته به من خبر دادند که در مرحله فینال این جشنواره نیز انتخاب شدم. سطح جشنواره بینالمللی عکس مسکو به قدری بالاست که تصور نمیکردم انتخاب شوم و افتخار بزرگی برای من بود و زمانی که این خبر را به من دادند واقعا خوشحال شدم.
وی عنوان کرد: تجهیزات عکاسی برای حیاتوحش و محیطزیست بسیار مهم است و با توجه به اینکه من تجهیزات کافی نداشتم تصور نمیکردم در این جشنواره انتخاب شوم، زیرا عکسهایی مقام میآوردند که لوکیشنهای منحصر بفردی داشتند. من از زمانی که کار خود را به صورت حرفهای پیش بردم در بخشهای مختلف مستند، تئاتر، تبلیغات و ... عکاسی میکردم، اما به طور کلی بخش مستند را بیش از همه بخشها دوست دارم و عکسی که در محیطزیست گرفتم جنبه مستندگونه داشت و به همین دلیل باعث شد برای داوران نیز جذاب باشد.
این عکاس مشهدی تصریح کرد: این رقابت با مشارکت عکاسان حرفهای و دپارتمان مدیریت طبیعت و حفاظت از محیطزیست روسیه برگزار شد، که در آن فضایی برای خلاقیت پیرامون موضوع اساسی و حیاتی طبیعت و موجودات زنده عاری از مرزهای جغرافیایی ایجاده کرده که شامل اجرای مسابقات خلاقانه، برنامههای آموزشی، رویدادهای هنری و زیباییشناختی تا طراحی فضاهای نمایشگاهی با استفاده از روشهای مدرن و ارائه مطالب خلاقانه و آموزشی نیز است.
وقاری شورچه بیان کرد: من تاکنون بیش از ۳۰ جایزه داخلی از مسابقات عکاسی از جمله مسابقه عکاسی تصویر سال تهران، سنندج، جشنواره عکس رضوی، مازندران و زعفران کسب کردم و به عنوان تنها نماینده ایران در مسابقه عکاسی بینالمللی فاین آرت طنز ساتیرکن در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴؛ مسابقه عکاسی طنز بلغارستان و ترکیه نیز حضور داشتهام.
انتهای پیام