معاون فرهنگی جهادانشگاهی مطرح کرد

محور اصلی آیین تندیس فداکاری دانشجویان ایران، برجسته‌سازی فرهنگ ایثار در جامعه است

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه سیزدهمین دوره برگزاری آیین تندیس فداکاری دانشجویان ایران به ابتکار جهاددانشگاهی و با همکاری سایر ذی‌نفعان فرهنگی برگزار خواهد شد، گفت: محور اصلی برنامه آیین تندیس فداکاری دانشجویان ایران، برجسته‌سازی فداکاری و مفهوم ایثار به‌عنوان یک ارزش مهم در دانشگاه و جامعه است.

به گزارش ایسنا، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، امروز در نشست خبری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان اظهار کرد: سیزدهمین دوره برگزاری آیین تندیس فداکاری دانشجویان ایران به ابتکار جهاددانشگاهی و با همکاری سایر ذی‌نفعان فرهنگی برگزار خواهد شد. محور اصلی این برنامه فرهنگی، برجسته‌سازی فداکاری و مفهوم ایثار به‌عنوان یک ارزش مهم در دانشگاه و جامعه است. این ارزش از والاترین ارزش‌های انسانی است که در دین و شریعت ما نیز بر آن تأکید مؤکد شده و همین امر، تفاوت میان مکاتب اسلام و لیبرالیسم و سوسیالیسم را آشکار می‌سازد.

مهرجردی افزود: در نگاه لیبرالیستی، اصالت بر فرد و لذت‌جویی است و حتی اگر در برخی موارد جمع ارجحیت پیدا کند، به دلیل منافع حاصله است. در نگاه سوسیالیستی، اصالت بر جمع است و فرد معنایی ندارد که این نگاه افراطی، موجب تضاد اجتماعی می‌شود. نگاه اسلام، هم به فرد و هم به جمع اهمیت می‌دهد، اما با محوریت ارزش‌های الهی و انسانی.

او در ادامه تأکید کرد: معنا و مفهوم فداکاری به ترجیح دیگران بر خود اشاره دارد و در واقع به چشم‌پوشی از منافع فردی در راستای منافع جمعی می‌پردازد. اگر این نگاه بیشتر رواج یابد، فضای زیست مطلوب و متعالی بیشتری فراهم می‌شود و محیط و جهان به جایی زیباتر برای زندگی تبدیل خواهد شد.

مهرجردی با اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی بیان کرد: امروز با نادیده‌ گرفتن این ارزش‌ها در جهان، شاهد افزایش جنایات و ناامنی در نقاط مختلف هستیم. مصادیق این توحش را می‌توان در تحولات اخیر منطقه و رویدادهای فلسطین و لبنان مشاهده کرد. اگرچه نهادها و سازمان‌های بین‌المللی با تکیه بر ارزش‌های والایی تأسیس شده‌اند، اما در عمل شاهد تفاسیر دوگانه در حفظ این ارزش‌ها هستیم. با وجود تعرض رژیم صهیونیستی به جان و مال و زندگی میلیون‌ها انسان و شهادت بیش از ۴۶ هزار نفر در غزه و فلسطین و صدها هزار مجروح و آواره، سازمان ملل واکنش عملی مثبتی نداشته است و نتیجه این چشم‌پوشی، ادامه جنایات این رژیم جعلی است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی معتقد است که ایران به‌عنوان یک کشور اسلامی، از ابتدای انقلاب اسلامی همواره برای زنده نگه داشتن این ارزش‌ها تلاش کرده و هزینه داده است و در حال و آینده نیز به این راه ادامه می‌دهد.

او افزود که جهاددانشگاهی تا به حال ۱۲ دوره از آیین تندیس ملی فداکاری را برگزار کرده تا این ارزش والای انسانی را در فضای دانشگاه و جامعه بازتاب داده و گسترش دهد. به لحاظ شناسنامه‌ای، این برنامه در سند دانشگاه اسلامی و در راهبرد ۱۳ بخش فرهنگی و تربیتی تعریف شده است.

مهرجردی با بیان اینکه ۹ سازمان در تندیس فداکاری همکاری خواهند داشت، تصریح کرد: مصادیق فداکاری در دوره سیزدهم مشخص شده تا این برنامه بتواند در معرفی الگوی فداکاری موفق عمل کند و تلنگری به فضای بی‌رحم و ضد انسانی منطقه باشد. امیدواریم با همکاری سایر نهادها، این برنامه در سال‌های آتی با قوت و قدرت بیشتری برگزار شود و فرهنگ فداکاری را برجسته سازد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403081208876
  • خبرنگار : 71974

برچسب‌ها